Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet akkor tenni, ha az...

Mit lehet akkor tenni, ha az iskolai tanító néni nagyon nem szimpatikus?

Figyelt kérdés
Beirattuk a gyereket tavasszal, direkt olyan osztályt választott ahol 2 szimpatikus tanító néni volt (másik 2 induló osztályban már ismertem a tanárokat egy pofozkodós kiabálós meg egy kiöregedett nyugdíjas aki már nem igazán tud figyelni) mire elkezdődött a suli a két tanító néni már felmondott és új pályakezdők lettek a lányom osztályfőnöke, és napközis tanára, második végén közülük is felmondott a normálisabb, maradt az a tanító néni, akiből hiányzik a tanítani akarás és a kedvesség, gyerekekkel is nagyon kioktató és igazából flegma, bunkó... Mellé lett most harmadikra egy új tanító néni, aki szintén nem feltétlenül fog jó példát mutatni a gyerekeknek, elvált, dohányzik, és akkora darab, hogy kB. szélesebb mint a tanári asztal... Más suliba nem szeretnénk átvinni, de szerintem a tanító néni is valószínűleg tudja, hogy nem szimpatizálunk vele...

2021. aug. 28. 13:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%
Írasd ve fizetős suliba ha ennyire válogatsz!!! Azért az hogy felsorolod hogy elvált nagyon pofátlan főleg hogy alig iskolás a gyereked te is lehetsz még elvált!!!! Nem mellékesen úgy írod mint egy szítók szót!
2021. aug. 28. 13:56
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Ez van ezt el kell fogadni. A külső alapján ne ítélj. Attól hogy valaki dohányzik meg túlsúlyos nem biztos hogy rossz példát mutat, vagy azért mert valaki pályakezdő nem biztos hogy rossz tanár. Sok az előítéleted, semmi baja nem lesz a gyerekednek, sokkal jobb mintha túltutujgatnák. Hidd el meg fog tanulni írni olvasni meg számolni is.
2021. aug. 28. 13:56
 3/21 anonim ***** válasza:
89%

Elsővel egyet értek mindenben.

Fura értékrended van.

2021. aug. 28. 13:59
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Azért az nagyon jó példa ha te az alapján nézed le a pedagógust, mert szélesebb mint az asztal. Ez igen! 👏
2021. aug. 28. 13:59
 5/21 anonim ***** válasza:
87%
Biztos jó értékrendet adsz át a gyerekednek.
2021. aug. 28. 14:00
 6/21 A kérdező kommentje:
Most harmadikos szeptembertől, már az 5. Tanító nénije van. Jó képességű egyébként, 5. Osztálytól ha van kedve mehet gimibe.
2021. aug. 28. 14:02
 7/21 anonim ***** válasza:
93%
Azt nem értem hogy ha ennyire nem tetszik a rendszer akkor miért nem iratod át maganiskolaba vagy másik iskolába...?
2021. aug. 28. 14:15
 8/21 anonim ***** válasza:
98%
A fiam tanító nénije nagydarab, dohányzik és nincs férjnél. A gyerekek imádják. Rengeteg szeretetet és törődést kapnak tőle a tanulás mellett. Na bummm
2021. aug. 28. 15:16
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a pedagógusokat támogatni kellene, és amikor felmerül pl. az alacsony fizetésük, semmi megbecsülésük, túlterheltségük stb., akkor nem szidni meg köpködni kellene őket, hanem melléjük állni.

Sajnos sokan azért végzik rosszul ezt a munkát, mert boldog-boldogtalant felvesznek pedagógusképzésre, ugyanis a jók hamar kiégnek a nagy követelmények vagy a szülők vagy a gyerekek támadó hozzáállása miatt, esetleg csak szimplán elhagyják a pályat a nevetségesen alacsony fizetés és 0 megbecsülés és gyakori lenézés miatt.

Ha több megbecsülést és fizetést kapnának, nem középkori módszerek szerint kellene oktatniuk stb., akkor nem "rossz példát mutató" pedagógusokkal lenne tele a rendszer, hanem ténylegesen gyerekbarát, oktatni akaró, normális tanárokkal. Mert lennének, de ilyen körülmények között ki akar tanítani?

2021. aug. 28. 15:33
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

Pedagógus vagyok, bár nem pedagógiai intézményben, és anya is.

Nekem is van pár dohányos munkatársam, szerintem valóban nem való kisgyerekek közelébe (csikket találnak, kiégetett egy plédet a kolléganő, persze tagadja...) lehet azt úgy is csinálni, hogy a gyerekek ne lássák.

Igaz, sok helyen a szülők is dohányoznak, de szerintem egy pedagógus is nagyon nagy befolyással van a gyermekek értékrendjére

Az, hogy elhízott, vagy elvált, szerintem nem mérvadó, a gyermekek a házasság-válás dologgal kevésbé vannak tisztában, mint mondjuk az egészséggel, dohányzással

Elhízás meg betegség miatt is lehet, emiatt bárkit megítélni szintén nem szép dolog, a gyereknek is azt sugalljuk, hogy aki kövér, az "rossz"

Azt még szeretném hozzá tenni, hogy értem én a válogatást, nekem sem szimpatikus a fiam osztályfőnöke, pedig házas, csodaszép gyermekei vannak, vékony és tudtommal nem dohányzik. Mégsem válogatok, mert én is tudom, hogy nem túl kecsegtető sem anyagilag, sem sok más szempontból a pedagógus szakma, így örülhetünk amíg vannak tanárok akik tanítják a gyermekeinket!

Az elmúlt év(ek) online oktatása is rámutathatott volna erre, hogy mennyire nagy szükség van a tanárok munkájára. Helyette szidták őket sajnos

2021. aug. 28. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!