Mit lehet akkor tenni, ha az iskolai tanító néni nagyon nem szimpatikus?
Elsővel egyet értek mindenben.
Fura értékrended van.
Lehet, hogy a pedagógusokat támogatni kellene, és amikor felmerül pl. az alacsony fizetésük, semmi megbecsülésük, túlterheltségük stb., akkor nem szidni meg köpködni kellene őket, hanem melléjük állni.
Sajnos sokan azért végzik rosszul ezt a munkát, mert boldog-boldogtalant felvesznek pedagógusképzésre, ugyanis a jók hamar kiégnek a nagy követelmények vagy a szülők vagy a gyerekek támadó hozzáállása miatt, esetleg csak szimplán elhagyják a pályat a nevetségesen alacsony fizetés és 0 megbecsülés és gyakori lenézés miatt.
Ha több megbecsülést és fizetést kapnának, nem középkori módszerek szerint kellene oktatniuk stb., akkor nem "rossz példát mutató" pedagógusokkal lenne tele a rendszer, hanem ténylegesen gyerekbarát, oktatni akaró, normális tanárokkal. Mert lennének, de ilyen körülmények között ki akar tanítani?
Pedagógus vagyok, bár nem pedagógiai intézményben, és anya is.
Nekem is van pár dohányos munkatársam, szerintem valóban nem való kisgyerekek közelébe (csikket találnak, kiégetett egy plédet a kolléganő, persze tagadja...) lehet azt úgy is csinálni, hogy a gyerekek ne lássák.
Igaz, sok helyen a szülők is dohányoznak, de szerintem egy pedagógus is nagyon nagy befolyással van a gyermekek értékrendjére
Az, hogy elhízott, vagy elvált, szerintem nem mérvadó, a gyermekek a házasság-válás dologgal kevésbé vannak tisztában, mint mondjuk az egészséggel, dohányzással
Elhízás meg betegség miatt is lehet, emiatt bárkit megítélni szintén nem szép dolog, a gyereknek is azt sugalljuk, hogy aki kövér, az "rossz"
Azt még szeretném hozzá tenni, hogy értem én a válogatást, nekem sem szimpatikus a fiam osztályfőnöke, pedig házas, csodaszép gyermekei vannak, vékony és tudtommal nem dohányzik. Mégsem válogatok, mert én is tudom, hogy nem túl kecsegtető sem anyagilag, sem sok más szempontból a pedagógus szakma, így örülhetünk amíg vannak tanárok akik tanítják a gyermekeinket!
Az elmúlt év(ek) online oktatása is rámutathatott volna erre, hogy mennyire nagy szükség van a tanárok munkájára. Helyette szidták őket sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!