A sulitokban 2 évente cserélődik a tanító vagy végigviszi a 4 évet?
Figyelt kérdés
Amikor én kezdtem az iskolát, akkor 2 évente volt tanító csere. Délelőtt az osztályfőnök volt ő tanított minden tárgyat (kivéve az angolt), délután pedig a napközis tanár.
Mostanában viszont azt hallom hogy a tanító végigviszi a 4 évet, 2 tanító van akiknek megvan a tantárgybeosztás, de a tesit, angolt, infót stb. más tanár tanítja.
Nálatok ez hogy van?
2021. jún. 26. 17:58
1/18 anonim válasza:
83-ban kezdtem az általánost, két tanítónő volt, fel voltak osztva a tárgyak.
2/18 anonim válasza:
Az én általános iskolámban (alsó tagozatban) ez úgy működött, hogy voltak az osztályfőnökök, ők tanították délelőtt a fontosabb tárgyakat, pl. matek, olvasás, írás, és voltak a napközis tanárok, ők délelőtt az úgymond kevésbé fontos tárgyakat tanították, pl. rajz, technika, ének, és ugye ők voltak velünk délután. Az osztályfőnökök általában 2 évente cserélődtek, de volt olyan, hogy a tanár kérhette, hogy hagy maradjon még plusz két évig az osztályával.
3/18 anonim válasza:
Nekünk 2 tanítónéni volt, az egyik vitte a matekot, éneket, rajzot, tesit, a másik meg a magyart, technikát, környezetismeretet. Egyik volt délelőtt, másik délután, hetente cseréltek. Ez volt két évig, aztán onnantól más osztályfőnök, csak délelőtt volt tanítás, és a tantárgyakat már szakos tanárok tanították. (Délután persze lehetett napköziben maradni, az egész osztály maradt, de nem volt kötelező, mint az első két évben.) Ez 20 éve történt.
4/18 anonim válasza:
Nálunk végigviszi az osztályfőnök és a napközis a 4 évet. Most volt másodikos a fiam. Az éneket és a rajzot tanítja más, minden egyebet az osztályfőnök.
5/18 anonim válasza:
Iskolafüggő.
Kisfelmenő rendszerben 2 év után cserélődik, nagyfelmenő egész alsót viszi.
De van, ahol évente van csere és 1-1 tanító adott évfolyamhoz "kötött".
6/18 anonim válasza:
1től 4ig 1 tanár (kivétel a nyelv)
5től 8ig pedig szaktanárok.
92-es vagyok, nalunk is így volt illetve a most általanosba járó tesóméknak is
7/18 anonim válasza:
Másodikos a lányom, végigviszi a 2 tanító néni a 4 évet. Egyik sem napközis tanár és minden tárgyat ez a két tanító néni tart (az egyik matek, környezet, ének, tesi, a másik magyar, angol, rajz, technika).
8/18 anonim válasza:
Nálunk 2 évente cserélődtek a tanárok is meg az osztályfőnökök is.
9/18 anonim válasza:
2 évente cserélődtek.
1.-2. osztály 2 tanító
3.-4. osztály másik 2 tanító.
10/18 anonim válasza:
Lányoméknál 4 évig visz egy osztályt 2 tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!