Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A sulitokban 2 évente cserélőd...

A sulitokban 2 évente cserélődik a tanító vagy végigviszi a 4 évet?

Figyelt kérdés

Amikor én kezdtem az iskolát, akkor 2 évente volt tanító csere. Délelőtt az osztályfőnök volt ő tanított minden tárgyat (kivéve az angolt), délután pedig a napközis tanár.

Mostanában viszont azt hallom hogy a tanító végigviszi a 4 évet, 2 tanító van akiknek megvan a tantárgybeosztás, de a tesit, angolt, infót stb. más tanár tanítja.

Nálatok ez hogy van?

2021. jún. 26. 17:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Ahova én jártam, ott alapvetően a 4 éves cserét alkalmazták, kivéve a mi osztályunkban alsóban. Ott 2-2 év után volt csere, de azért, mert az egyik tanító inkább a kisebbeket, a másik inkább a kicsit nagyobb gyerekeket szerette tanítani. Ezen kívül 3.-4. osztályban azt is megbeszélték a tanítók, hogy a matekot és az olvasást elcserélik két osztály között, mert az egyikük nem annyira szeretett volna matekot tanítani, a másiknak meg az anyanyelvi tárgyak nem igazán feküdtek.
2021. jún. 26. 21:34
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

Kisfelmenő vagy nagyfelmenő.

Amikor én voltam iskolás, a nagyfelmenő volt a gyakoribb, azaz az, amikor 4 évig ugyanaz a 2 tanár tanít és csak felsőben van váltás. Az egyik felelt a reál tárgyakért, a másik a humán.

Ma viszont ahogy látom (most lesz aktuális az iskolaválasztás, így feltérképeztem), a kisfelmenő a gyakoribb, azaz 2 évet visz csak egy páros.

2021. jún. 26. 21:38
 13/18 anonim ***** válasza:
58%

Elvileg végigviszi. Most azt csinálják a legtöbb helyen, hogy van a magyaros meg a matekos tanító, és a többi tárgyat meg felosztják egymás közt. A napközit is. Így 8-tól 4-ig tart a munkaidőkeret, ami kicsit kellemetlenebb, mint az állandó délelőttös. Viszont ez szerintem jobb a gyerekeknek, és emiatt nem megy el annyi tanár. Nálunk emlékszem minden évben más volt a napközis tanár, mert nyilván egy diplomás tanár nem gyerekfelügyeletre vágyik, ha talált jobbat, odébb állt.

Néhol hallottam, hogy még él a hagyományos délelőttös tanítónő, és napközis tanító, de ez már egyre ritkább.

Amúgy semmi garancia arra, hogy végig is viszik a gyereket, sok tanító otthagyja, mert elege lesz a körülményekből, a fizetésből.

Na, meg 24 órája lehet egy tanárnak, ha többre jön ki, akkor lehet, hogy másik kolléga besegít. Pl. a lányoméknál a rajzot másik tanár tanította, mert neki nem voltak meg az órái. Meg az angolt, tesit néha más szokta tartani.

2021. jún. 26. 23:43
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
3 éve mikor ovi után beirattuk a gyereket suliba, olyan osztályt választottunk, ahol szimpatikusak voltak a tanító nénik. Mire kezdte az elsőt szeptemberben már mindkét tanító néni másik volt, mert elmentek akikhez beirattuk. Most megy szeptemberben 3. Osztályba, és már megint új tanító néni lesz, még nem ismerjük, mert még nem találtak újat, aki volt felmondott.
2021. jún. 27. 08:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont most készül 5. osztályba a fiam. Végig egy osztályfőnökük volt a 4 év alatt.
2021. jún. 27. 17:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem csak egy délelőttös tanító nénim volt, ő tartotta az összes tárgyat. Viszont a délutános minden évben más volt. Az elsős nyugdíjba ment, nem is nagyon emlékszem rá, a másodikos gyesre, őt nagyon szerettük, a harmadikos pedig újra elsősöket kapott, nem tudom miért, sokkal jobb volt mint aki negyedikben jutott nekünk! Szóval megtapasztalva a napközis cserebere hátrányait, én is azt támogatom, hogy ugyanazok a tanítók maradjanak négy évig.
2021. jún. 27. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Már az én gyerekkoromban is több tanító volt. 1 osztályfőnök, 1 matektanár, 1, aki sakkot, egy másik, aki infót és egy másik, aki néptáncot ( ja, és egy nyelvtanár volt alsóban) tanított.. Osztályfőnök viszont 4 évig volt ugyanaz alsóban, majd felsőben is.

Lányom most megy negyedikbe. Nála van 2 osztályfőnök, ( egyik etikát, magyart valamint az infós tagozatnak infó tanít. Másik a matekot és néhány készségtárgyat,tesit, éneket tanít). Első 2 osztályban az éneket angolul tanulták , így ott külön tanár volt. Van egy angoltanár, egy, aki környezetet tanít angolul, 1 tesitanár elment első osztály után, plusz a lektor is elment 1. után. Másodikban jött egy új, majd harmadik elején vissza is ment Amerikába.

Szerencsém van, mivel a két osztályfőnök végigviszi őket negyedikig. ( Legalábbis remélem..) Napközis tanítókról nem tudok nyilatkozni, úgy tudom, ők vannak délután is.

2021. jún. 28. 12:22
 18/18 Andi80018 ***** válasza:
100%
Nálunk négy év, két, ugyanaz a két tanár, viszont az éneket más tanította elsőtől. Harmadiktól bejött az angoltanár is. Szóval ők vannak negyedikig. Napköziben is a két tanító van velük.
2021. júl. 2. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!