Mit lehet akkor tenni, ha az iskolai tanító néni nagyon nem szimpatikus?
Abban az elvált, dohányzó, kövér nőben valószínűleg jóval több érték van, mint benned.
Ő pl biztosan nem hazudik, ellenben te... Még ő számolni is tud.
Második végéig volt két tanító, ebből egy elment, jött egy új. Ez három, nem öt.
Az a kettő, aki elment kezdés előtt, sosem tanította.
Várj egy hónapot. Ha a gyerek szereti a tanítót, akkor ne csinálj semmit, illetve ha van módod, minden lehető fórumon támogasd a tanári bérek emelését és az iskolák autonómiájának visszaállítását, nehogy ezek a pedagógusok is inkább a magánszférát vagy az Aldit válasszák a közoktatás helyett.
Ha nem érzi jól magát a gyerek az iskolában, akkor próbálj más helyet keresni neki, és ha van módod, minden lehető fórumon támogasd a tanári bérek emelését és az iskolák autonómiájának visszaállítását, hogy az igazgatók ne lasszóval fogják a jelentkezőket az állásokra, és az alkalmatlanokat el tudják küldeni.
Jelenleg nagyobb baj az igazgatónak, ha egy osztálynak nincs tanítója, mint ha X. néni egy pedagógus diplomával rendelkező alkoholista boszorkány. Az utóbbi ugyanis nem akadályozza meg, hogy az adminisztrációban és a felfelé menő jelentésekben mint betöltött státusz jelenjen meg az álláshely. És ez a lényeg.
Én úgy nőttem fel, hogy volt dohányzó általánosban is és gimiben is. Nem dohányzom, de nem is üldözöm a dohányosokat. Sok jó tanárom dohányzott, és sok rossz is.
Ez alapján megítélni nevetséges. Az alapján, hogy elvált szerintem csak becsülendő, hogy nem rossz kapcsolatban ragadt benne, hanem önálló, talpraesett, nem tűr el bármit, megáll a saját lábán, becsülendő.
Aztán az, hogy kövér.. Hát kövér na, nem tornatanár.. Egyébként nem tudom, hogy egy 170 centis 70 kilós nő mennyivel mutat jobb példát, mint egy 170 centis 110 kilós. Mindkettő zsíros, nem sok köze van a sportos, egészséges élethez, csak az egyik jobban egészségtelen. Szerintem így rangsorolni nevetséges.. Ha nem nézed le az Les méretű nőket az ugyanolyan egészségtelen életvitelük miatt, akkor ne nézd le az XXLes méretűeket se, mind ugyanúgy élnek, egészségtelenül.
10.
Az iskoláknál is kijelőlt hely van dohányzásra nem? Nálunk a sulin kívűl, akkor, hogy égethet ki bármit, vagy.milyen csikkeket találhatnak a gyerekek?
16.
Szerintem ez lényegtelen, a legutolsó kocsmában is van kijelőlt hely a dohányzásra.
Sajnos ez van mindenhol. Mi is választottunk tanítónénit, és csak az első évben 3 tanítónő jött-ment abban az osztályban. Hozzáteszem ott az igazgatónő is dilis volt, mert simán kirúgta év közben a tanítónőt, mert nem tetszett neki valami, pedig a gyerekek imádták.
A lányom most lesz 8.-as, és felsőben most kapják a 3. osztályfőnököt. 2 tanára megint elment, azt sem tudjuk ki lesz helyette. Sajnos nagyon nem becsülik meg a tanárokat, sem anyagilag, sem erkölcsileg. Semmi garancia arra, hogy ugyanazok a tanárok viszik végig a gyereket, akik elkezdték. Sajnos nem mi választjuk meg a tanárokat, manapság csoda, ha bárki ezt a szakmát választja.
Remélem azért a gyerek előtt nem szidod a tanárt, ezt szigorúan tilos, akármennyire is ellenszenves neked. Aztán ha végképp úgy látod, hogy nem szeret a gyerek suliba járni a tanár miatt, akkor lehet iskolát váltani, de nem biztos, hogy a következő suliban jobb lesz, a felsőről nem is beszélve.
Kompromisszum.
Vagy megbékélsz a tanítóval, ha nem akarod máshova vinni, vagy másik tanítót választasz, ami másik iskolával jár. Nincs más megoldás.
Amúgy megértelek. Olyan osztályba került elsőben a fiam, ahova nem szerettem volna. A tanítónéni pedig kifejezetten unszimpatikus volt.
Kb azonnal iskolát akartunk váltani, mai napig nem értem, hogy miért nem tettük (várták a másik suliban)
Aztán minden megváltozott, a tanítónéni és a gyerekem között olyan kapcsolat alakult ki, amit sosem gondoltam volna. Első év végére kvázi családtag lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!