Milyen felületen kommunikáltok a sulival /osztállyal /tanító nénikkel?
Gyerekem osztályában van Gmail csoport, ez jó volt tavaly + tavalyelőtt mellette van szülői Facebook csoport, krétában néha az online oktatás alatt kaptak üzeneteket de az nem igazán működött yde most csináltak a tanító nénik még egy újabb Facebook csoportot (ami szerintem felesleges)
Illetve ott van még az üzenő füzet abba is szoktak írni.
Nálunk messenger csoport volt. Én nem szeretem, mert pár hét múlva már nehéz visszakeresni benne az információt. A mostani ofő meg nyitott egy FB-csoportot. Meg vinni kell üzenőfüzetet is, amibe egyébként tavaly is talán ha egyszer írtak valamit, nem is értem minek kérik.
Egyébként meg elvileg a Kréta a hivatalos felület, nem tudom miért nem tudják azt használni.
Bár az igaz, hogy ott a szülők egymással nem tudnak kommunikálni, de a szülő-tanár üzenetekre ez van kitalálva, és ha a tanár nem válaszol, akkor azért számon is kérhető. A messenger meg olyan, hogy nálunk az ofő számtalanszor szóvá tette, hogy neki is van magánszférája, 4 után már ne írjunk neki. Hát, én meg 4 után tudok leülni a gép elé, bocsánat. Senki nem kérte, hogy online ügyeletet tartson este, válaszoljon, amikor akar. Na, erre jó a Kréta.
amúgy 3 fb csoportunk van. csak szülői, csak osztály (amiben kizárólag az osztályfőnök van benne a pedagógusok közül) és teljes iskolai csoport, ahol az összes, gyereket tanító pedagógus is a csoport tagja. Mondjuk ez utóbbit nem szeretem, mert olyanok is benne vannak már, akiknek köze nincs a gyerekemhez. Nagynénik, éppen aktuális szere...khm...apukák, nagytesók, stb, tehát mindenki, aki előfordul az iskolában a gyerekért ügyet intézni, vagy csak elhozni onnan. Meg olyan tanítók is, akik bontásban a másik csoportot tanítják, vagy hitoktató, vagy tavalymárnyugdíjbamentdefeszmindeszartlájkoló tanítónéni.
De mivel az igazgató is itt kommunikál leginkább velünk (ugyanazt, mint a krétában, de tudja, hogy ezt többen olvassák), így benne kell maradjak. A sok "felesleget" mondjuk én letiltottam, innentől meg nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!