Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Rossz ómen ha már 1 hét múlva...

Rossz ómen ha már 1 hét múlva sírva megy a suliba a tanító miatt, vagy ne aggódjak?

Figyelt kérdés

2.oszt

"Nem akarok x nénivel találkozni, szigorú"

Kb ilyesmiket kántál.

Mondtam neki ha szófogadó, ugy sem lesz baj, legyen szobanövény és kész.

De be se akart lépni az ajton.

Első héten pedig olyan örömmel ment suliba es nagyon várta

2021. szept. 6. 08:18
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Szoval nagyon tartok attol ha beszélni probálnék vele akarmennyire kedvesen is, de esetleg még jobban rászállna akkor a gyerekemre..
2021. szept. 6. 09:44
 12/59 A kérdező kommentje:
10 a gyerek nem azert sirt mert mondjuk vmi kistársával lenne gondja vagy a sulival.portassal konyhasnenivel, hanem a tanitoval akit amugy szeret es vmi érzékenyen érinti..
2021. szept. 6. 09:45
 13/59 anonim ***** válasza:
100%

10. Senki nem mondta, hogy a tanárra kell rontani. Csak, hogy meg kell kérdezni, hogy mi történt amiért így elment a gyerek kedve.

Kérdező akkor ha leráz a tanár, én mennék az igazgatóhoz. Az meg higy úgy tanít ahogy akar k.vára nem igaz. Csak 1 2 tanár azt hiszi mindent megengedhet magának.

2021. szept. 6. 09:47
 14/59 anonim ***** válasza:

De azt se tudod, mi érintette érzékenyen?

Milyen az a tanító? Azt írtad, ismered.

A többi szülővel négyszemközt és személyesen beszélgess. Erre jobb alkalom lehet az, amikor közösen vártok a gyerekekre délután. Ne ezzel kezdd, hanem általában kérdezd, hogy az ő gyerekének hogy megy a suli, hogyan érzi magát.

2021. szept. 6. 09:58
 15/59 A kérdező kommentje:

Most próbálom magamat nyugtatni.

Lehet csak a nyári szünet után hirtelen szokatlan gyermekemnek a fegyelem.

Talán majd belejön es alkalmazkodik. Es nem rombol önbecsülést, nem utálja meg az iskolát és tanulást, hanem képes lesz "vegyülni"

De. A személyisége, önbizalma gyermekemnek még kiforratlan, még bizonytalan ill alakul az benne, hogy a suli jo vagy nem jó, a tanulás jo vagy nem jo, akarom vagy inkabb kerülöm, szoval ebben a korban nagyon meghatározo egy tanito sajnos akinek plane issza minden szavát es elhisz neki mindent, azt is amit rola mond neki. Nagyon pengeéltánc most ez.

De én meg amugyis túlaggódós vagyok.

Szeretnék időt hagyni, hátha csak a visszarázódás a nehéz és belejön.

Reménykedem.

Ezért is érdekelne az idő, hogy meddig jelenthet ez visszarázódasi zavarokat csak es mikortol jelent vmi mas problémát

2021. szept. 6. 10:02
 16/59 anonim ***** válasza:
25%
Ilyen negatív környezetből azonnal vinném máshova a gyerekem. A tanárnak nem dirigálnia kell, hanem a szülőkkel együttműködni. Milyen értékrendet adhat át egy olyan személy, aki kB. börtönőrenk érzi magát a gyerekek és szülők felett? Milyen problémamegoldóást, konfliktuskezelést, együttműködési mintákat fog tanítani?!?!
2021. szept. 6. 10:06
 17/59 anonim ***** válasza:
34%

Én egy általános iskolában dolgoztam a baba előtt.

Sajnos sok olyan dolog van amit otthon a gyerek nem mond el a szülőnek. Vagy a gyerekek rosszak és azért szigorú egy tanárnő vagy éppen haladni kell a tananyaggal és az alsósokkal nem könnyű mert sokat beszélnek órán, sokat kell őket fegyelmezni, főleg az első-második osztályt. De ha már azt írtad, hogy legyen szobanövény akkor lehet ő is elevenebb órán mert ekkor nem lenne olyan szigorú. Ha nincs beszélgetés órán és tudnak haladni a tananyaggal akkor nem lenne olyan szigor max a számonkérésnél. De van amikor az iskolában történik valami a tanár tudta nélkül.

Volt olyan gyerek tavaly a második osztályban, hogy nem merte elmondani senkinek, hogy terrorban tartja az egyik bukott gyerek. Nem engedi WC-re, elveszi a pénzét, megveri stb.

Inkább azt hazudta, hogy a tanár szigorú vele.

Mindig kitalált valami betegséget csak ne kelljen iskolába mennie.

Nagy nehezen kiderítette a "rettegett" tanítónéni, hogy mi a baj.

A Facebook csoportokban persze, hogy nem mondanak semmit. Ha mész a gyerkért biztos van ott az osztályból még egy pár szülő és tőlük is megtudod kérdezni, hogy mi a véleményük a tanárról.

De szerintem személyesen is fogadni fog. Vagy privátban Facebookon. De személyen mindig jobb.

Nálunk tavaly a vírus miatt nem volt fogadóóra de a tanárokat lehetett hívni telefonon is megadott időben.

Ez is egy lehetőség..

2021. szept. 6. 10:07
 18/59 A kérdező kommentje:

14 a tanító csak tanitani akar. Az fekszik neki alapvetoen hogy egy gyerek all egyhelyben ül. A tobbi gyereket aki nem ilyen egyenesen utálja.

Nincs gyereke.

Ha a gyerekem megigéri hogy "ma jo leszek, menni fog!", a tanito ugy reagál szájhúzva:"te? Azt kétlem" onnanstol a gyermekem mosolya buzgalma helybol letört.

Ilyen apro pillanatokat kaptam el csak eddig.

Plusz gyakran pl szorgalmi feladatoknal kihangsulyozza azt hogy azt NEM kell megcsinalni es nem azt hangsulyozza hogy aki szivesen csinálja örömmel figadja igy gyermekem speciel a szorgalmikat ki is akarja hagyni.

Szoval "forditva beszél"

Bíztatás helyett, á úgyse fog menni majd meglátjuk

Szorgalmikra buzdítás helyett: azt NEM KELL megcsinálni

Meg stb

A szülők egymas elott se nyilnak meg, kinézik azokat akik "problémásak"

2021. szept. 6. 10:07
 19/59 A kérdező kommentje:

Tavaly meg azt mondta nekem a tanito hogy soha nem jelentkezik a gyerekem órán es nem aktiv.

Erre beütött az online oktatas.

Es mit látok? A gyerekem nemhogy csak jelentkezik, hanem még olyankor ia jelentkezik amikor nem is kéne mert nem őt szolitották, vagy nem is volt kerdes eleve, komolyan azert kellett fegyelmeznem hogy ne jelentkezzél már lepten nyomon.

Plusz más füllentéseken is kaptam már a tanítot is amugy. De amugy a gyerek is hajlamoa fullentésekre.

2021. szept. 6. 10:12
 20/59 anonim ***** válasza:
97%

Miért nem figyelsz a válaszokra???

"Ezért is érdekelne az idő, hogy meddig jelenthet ez visszarázódasi zavarokat csak es mikortol jelent vmi mas problémát"

Nulla napig!

Még ma kezdj el tenni valamit abból, amit javasoltunk!

Én nem vagyok egy túlaggódós ember, de ha a gyerekem sírva indulna iskolába, azonnal kényszert éreznék, hogy valamit tegyek a megoldás érdekében.

És írd le, konkrétan mit csinált az a tanító, ami miatt gyereked nem akar menni, ill. sírva ment iskolába! Gondolom, csak megkérdezted, nem?

2021. szept. 6. 10:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!