Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálunk tyuk tojás esete-házass...

Nálunk tyuk tojás esete-házasság gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Nincs konkrétan kimondva, de rájöttem.

A párom gyermeket szeretne, viszont én ugy érezném valoban szilárdnak a kapcsolatunkat ha házasság is lenne (hagyjuk most a papir nem jelent semmit témát, en ugy érzem ha vki valoban velünk akarna maradni, akkor el is venne)

A párom állandóan csak a gyerektémàn kattog, már nagyon rajta van, ragja a fülem, de a házasság témát mintha kerülné.

Egy beszélgetés után amiben kitért arra hogy tart attol hogy nehezen vagy nem fog jönni a baba (nincs rá különösebb oka csak sok ilyet hallani), megvilágosodtam, hogy valojában elvenne ő, de csak ha már uton a baba. Szoval biztosra menne, olyan társ kell neki aki 100% hogy szül is.

De én meg pont forditva érzem. Annak szülnék, akiben van legalább annyi hogy valóban mellettem döntött mert aki ennyit sem tesz meg a párjáért, akkor az életben ugyan miben számithatok rá ha ott leszek gyerekkel "munka nélkül".

Mi legyen?

2018. dec. 9. 08:30
 31/92 anonim ***** válasza:
37%
A partneredben az ősi biológiai ösztönök élnek, benned a te személyes (jogi és pénzügyi) biztonságod az elsődleges cél.
2018. dec. 9. 10:27
 32/92 anonim ***** válasza:
81%

Abból amit ide leírtál, nekem az jön le, hogy ez a férfi egyáltalán nem akar téged feleségül venni. Sőt, szerintem - ne haragudj meg - de csak egy tenyészkancának néz téged, akiben elültetheti a szent magját és aki megszüli neki az utódot. Ha nem benned, akkor másban.

"Valójában elvenne ő, de csak ha már úton a baba" - aha. Az ismerőseim körében is nem egy nő így vélekedett, köztük sajnos a legjobb barátnőm is, aztán pislogtak mint hal a szatyorban, amikor ott volt a pici, de esküvő a kanyarban sincs. Persze miután már nincs más lehetősége, némelyik bizonygatni kezdi, hogy mennyire boldog élettársként is (mint itt is pár válaszoló), aztán mikor hall egy eljegyzésről vagy esküvőről, eltörik a mécses, vagy irigységtől fűtött rosszindulatú megjegyzéseket tesz a menyasszonyra.

Ha nem akarsz így járni, szerintem ne adj az elveidből, mert aki felnőtt ember létére ennyi felelősséget nem mer vállalni, hogy elvegye a "szerelmét", az nem fog kitartani melletted, amikor a gyerekvállalás 100x több felelősséget kíván.

Végezetül ezt a kérdést itt hagyom neked, olvasgass bele ha van kedved: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eljeg..

2018. dec. 9. 10:29
 33/92 A kérdező kommentje:

30.

Tehát ha igy bevállalná mégis a házasságot akkor bizonyithatná is az ellenkezőjét. Hogy igenis felvállal igy gyerek előtt.

Nálunk a házasság nem csak papir, hanem jelentéssel birna.

2018. dec. 9. 10:32
 34/92 anonim ***** válasza:
94%
30. vagyok. Igen, gondolom, az ezt jelezné, csak én személy szerint úgy lennék vele, hogy akit ennyire kellett győzködni és kvázi bele kellett zsarolnom, hogy elvegyen, az inkább ne vegyen el. De ez én vagyok, abszolút személyes vélemény.
2018. dec. 9. 10:36
 35/92 anonim ***** válasza:
80%

Tökéletesen igazat adok neked.

Ha egy férfi biztos abban, hogy veled akarja leélni az életét, akkor semmi oka nincs arra, hogy rágódjon a házasság-témán.

De ami ennél is fontosabb, ha te nem érzed magad biztonságban mellette addig, amíg legalább ezt a döntést meg nem bírja hozni, elvesz-e vagy sem, addig eszedbe ne jusson ilyen visszafordíthatatlan döntést meghozni, mint a gyerekszülés!

Én azt érzem a soraidból, hogy nem bízol tökéletesen ebben a férfiban, ugyanakkor nem szülsz a vakvilágba (mert ha 100%-ig bíznál benne, vagy úgy gondolnád, hogy a gyerek felnő majd így is, úgy is, akkor könnyen magadévá tennéd a papír nem számít-elvet), ilyenkor pedig nagy hiba lenne szülni.

Bizonyítson előbb az a férfi, ha férfi egyáltalán.

2018. dec. 9. 10:36
 36/92 A kérdező kommentje:

Pont ez benne a jo hogy győzködni kell mert csak igy tekinthető áldozathozatalnak a részéről.

Ha lazán belemenne komolynak is nehezebben lehetne venni.aki egy bakkfittyre elvesz. Átgondolás nelkul.

2018. dec. 9. 10:41
 37/92 anonim ***** válasza:
91%

ne haragudj, de te nagyon kitekerten fogod fel a házasságot.

Ha egy férfi szeret egy nőt, és vele akar élni, akkor az, hogy elveheti, az ajándék számára, nem áldozat. ennyi.

Ha neki bármi miatt ez áldozat lenne, akkor ott már nincs további jó alternatíva. Rossz ez akkor is, ha végül nem vesz el, mármint pillanatnyilag úgy tűnik, igazából inkább szerencse, és persze még rosszabb, ha elvesz, de nem gondol mögötte semmit komolyan.

Röviden és egyszerűen: ha ennek a férfinek áldozat lenne elvennie téged, akkor még ma dobd ki. Nincs más jó döntés. Gyerekszülésen gondolkodni egyenesen őrültség, őt mentegetni és még elméletet gyártani amögé, hogy miért is jó, hogy ő egy ilyen balfék, és puhap*cs, akinek csak tenyészkanca kell, de te igazából nem, az meg már öngyilkosság.

De te tudod.

2018. dec. 9. 10:47
 38/92 A kérdező kommentje:
De szoval akkor tegye ő meg az első lépést. Igy a korrekt.
2018. dec. 9. 10:49
 39/92 anonim ***** válasza:
95%

bakfittyre elvesz?

Azt írtad, pár éve vagytok együtt, harmóniában. És nagyon komolyan akar tőled gyereket.

Te tényleg nem hallottál még olyanról, hogy egy nőnek nem kell könyörögnie vagy zsarolnia a férfit, hogy elvegye (bakfittyre vagy komoly "óvadék" ellenében), hanem a férfi önszántából, szeretetből, tiszteletből, és nagyon komolyan megkéri a nő kezét?

Az igaz, hogy az élet nem egy rózsaszín romantikus film, de olyan férfiak igenis vannak, aki szeretik a párjukat és EL AKARJÁK ŐT VENNI FELESÉGÜL. Akarják. Nagyon.

Remélem, egyszer találkozol egy ilyennel. És őneki szülsz majd gyereket.

2018. dec. 9. 10:50
 40/92 A kérdező kommentje:
37 másbol miből láthatnám hogy áldozna értem ugy ahogy én érte?a gy. vállalást en is áldozatnak érzem ő meg a házasságot. Összeillünk ilyen tekintetben
2018. dec. 9. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!