Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok, ha 20...

Ti mit csinálnátok, ha 20 évesen teherbe esnétek?

Figyelt kérdés
Tavaly leérettségiztem, most egy 2 éves okj-n vagyokzb
2017. jún. 20. 09:43
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Hát én elvetetni semmiképp nem szeretném, bár tény, hogy nem a legjobbkor jön, de valahol még örülnék is neki, csak hát inkább aggódok. A párom is inkább megtartaná, és a szüleink se hinném, hogy elfordulnának.

Most külön lakunk, én az én szüleimnél, ő az ő szüleinél, de akkor majd valószínűleg hozzájuk költöznék, mert ott azért nagyobb a ház, több hely van, közelebb van a városhoz stb. A szülei nagyon rendesek, már volt róla szó, hogy én odaköltözök, majd a suli után, biztos segítenének. Saját lakásba, sajnos nem hiszem, hogy tudnánk költözni. :(

Amúgy a párom gyárban 200 körül keres, én viszont nem nagyon, mert ugye tanulok és nincs is meg a kellő munkaviszonyom, hogy normális összeget kapjak majd.

Anyukám 20, a párom anyukája 21 évesen szült először. Sőt, a párom anyukája az ő szülői házukba szült 3 gyereket, és utána kezdtek el mellette építkezni. Szóval biztos megértenének.

2017. jún. 20. 10:07
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha stabil párkapcsolatom lenne és tudnám, hogy a párom nem inogna meg a baba megszületése után, illetve lenne tervem a saját élet kialakítására - legyen az nagyszülő segítség, bevételi lehetőség bárhonnan (párom vagy nekem maszek melókból) vagy tudnék azon dolgozni, hogy megszerezzem a szakmát, hogy később tudjak normális helyen dolgozni akkor mindenképp szülnék.

De valami stabilitás kell. Ha nem is a párod akkor édesanyád vagy valaki. Aki tud segíteni. Mert baba mellett tanulni az biztosan nehéz munka. Én a házat alig tudtam vezetni baba mellett az első hónapokban. Nemhogy még tanuljak mellette. Szóval minden elismerésem az egyetemista / tanuló anyáknak.

Az ismeretségi körömben többen lettek fiatalon anyukák. Ha valamit elhibáztak, az az volt, hogy kiszálltak a suliból. Nem lett normális végzettségük, szakmájuk és kb kínai üzletbe tudtak menni utána dolgozni. Na meg többen lettek egyedülállók.. Az is egy másik téma, ami a fiatalon szüléshez kapcsolódik..

2017. jún. 20. 10:08
 13/39 anonim ***** válasza:
38%

20 évesen biztosan nem vállaltam volna be, de elő sem fordulhatott volna, hogy becsúszik, erre van a védekezés.

23 leszek, mikor befejezem az egyetemet, azelőtt semmiképp nem vállalnám be, stabil párkapcsolat mellett sem. Persze, most ezt mondom, de lehet ha most teherbe esnék, meglágyulna a szívem :D Bár a szüleim nyakára nem szülnék gyereket.

21L

2017. jún. 20. 10:10
 14/39 A kérdező kommentje:

Amúgy igen, engem az is foglalkoztat, hogy a sulit, szerintetek, hogy tudnám folytatni. Mert mindenképp beszeretném fejezni. Ismerek olyat, akivel egy osztályban érettségiztem és szintén okj-ra ment, és terhes lett már tavaly és szerintem, amint megtudta, ott hagyta a sulit. Pedig ezt az évet még akár be is fejezhette volna, mert csak július elején fog szűlni.

Bár szerintem ő csak azért ment oda, mert nem volt más, engem viszont tényleg érdekel ez a szakma, amit tanulok.

2017. jún. 20. 10:22
 15/39 A kérdező kommentje:
Úgyhogy a 8.-nak külön köszönöm! Szerintetek, így ahogy ő is leírta, folytatható?
2017. jún. 20. 10:24
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azzal kezdtem az összes barátomnál, hogy mindent meg fogok tenni, hogy ne legyek terhes (lásd: tabletta, mert ott én irányítok), de ha mégis "becsúszik" a baba, akkor mindenképpen megtartom, akár vele, akár egyedül, ezt tudnia kell. Meglepő módon mind egyetértettek. :)

Szóval én nem vetettem volna el, de szerencsére nem is volt gond.

2017. jún. 20. 10:31
 17/39 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, annak a csoporttársadnak a példáján látszik, hogy miért nem kéne 20 éves kislányoknak szülni. Annyi esze nincs, hogy legalább valami épkézláb végzettsége legyen, vagy mi lesz, ha apuka egyszer csak lelép? Felelőtlenség a köbön...persze vannak érett 20 évesek is, de ennek a kornak még nem a gyereknevelésről kéne szólnia, 20 éve még rendben volt, mert akkor elég volt egy érettségi is a boldoguláshoz(már akinek), de teljesen más világot élünk ma.
2017. jún. 20. 10:41
 18/39 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

én 20 évesen szültem, folytattam a tanulást, ha szeretnél beszélgetni, írj nekem :)

2017. jún. 20. 10:46
 19/39 anonim ***** válasza:
85%

szted jó ötlet odacuccolni anyósékhoz egy gyerekkel?

aztán majd beleszólnak ebbe-abba, te meg ki leszel szolgáltatva, egy szavad se lehet, mert nincs egy forintod se.

meg az se tuti, hogy a szülők engednék.

2017. jún. 20. 11:05
 20/39 jafnrétti ***** válasza:
33%

20 évesen szültem, legjobb döntésem volt :) Tanutam mellette terhesen is, gyed alatt is, és végig, amíg ovis volt. Nem okozott gondot.

Már lassan tíz éves, okos nagyfiam van, akire hihetetlenül büszke vagyok.

2017. jún. 20. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!