Ti vakon megbíznátok abban a hitben/ állításban, hogy menstruácio alatt lehetetlen teherbe esni, vagy csinálnátok egy tesztet biztos ami biztos alapon?
Menstruáciom 2. napján egyutt voltam a barátommal, és bizony nem vigyáztunk. Mindketten úgy tudjuk azonban, hogy ezen időszak alatt egeszen minimális, barátom szerint "lehetetlen" teherbe esni. Kétségtelen, hogy en is így hallottam, de azert egy pici felelem van bennem ettől, ugyanis elég fiatal vagyok, iskolába járok, mi még - érthető okokból - nem terveznénk gyereket.
Ti mit mondtok, tenyleg teljesen kizárt, vagy ennyire nem nyugodnátok bele a dologba?
Mivel ez az állítás nem igaz, így egyáltalán nem lennék nyugodt a helyedben.
Tény, hogy elenyésző az esélye menzesz alatt a terhességnek, de olyan nincs, hogy lehetetlen alatta a terhesség. Olvastam itt már ezen az oldalon is több esetet arra, akik a menzesz alatt lettek terhesek.
Szóval az aktus után csinálj 2 héttel tesztet.
És ha nem akartok gyereket, akkor védekeztek az egész ciklusod alatt mindig és már rögtön az aktus legelejétől fogva!
Először is, koszonom a válaszokat!
Szoval, nem lennétek nyugodtak a puszta "többségi hit" miatt. Egyebkent ez 2 napja történt. A teszt csak 2 het utan mutatna eredményt?
Az a gond, hogy a spermiumok tobb napig (ha jol tudom 10 napig) is eletkepesek lehetnek a mehedben. Szoval hiaba a menszesz alatt volt az egyuttlet, ha pl. 10 nap mulva peteeresed lesz, akkor siman teherbe eshetsz.
De miert nem vettel be esemenyutani tablettat, ha ennyire felsz?
Arra azert ne alapozz, hogy a baratod, ugy tudja, hogy nem lehet teherbe esni menszesz alatt, az en ferjem is igy tudja, sot valoszinuleg minden ferfi :-) ez ne legyen megnyugtato szamodra!
Menstruacio alatt is teherbe lehet esni.
Ez nem hit vagy nem hit kerdese, nem babona vagy allitas meg miegyeb, hanem egyszeru biologia, altalanos iskolas tananyag.
En azert ilyen alap dolgokkal tisztaban voltam mielott odaadom a testem valakinek.
Detto, mikor azt hiszik, hogy szoptatas alatt nem lehet teherbe esni.
Hihetetlen, hogy milyen sok buta , tudatlan ember van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!