Mit csinalnatok ha 17 evesen teherbe esnetek?
A baratommal masfel eve egyutt vagyunk.
Az egyik legyott utan dobbentunk ra h lyukas volt a gumi.
Egybol szoltam anyanak. Masnap be is vettem az esemenyutanit de kesik mar 3 napja.
Igazabol anyukak velemenye is erdekel h ha a lanyukrol derulne ez ki, es az is h ha veletek tortenne ez meg..
Erettsegi elott allunk.meg van egy evunk..
Ha elvetetem egy eletre nyomorekka tehet ilyen teren..
Hangsulyozom nem biztos h terhes vagyok, kesik es aggodok.
Én nem tartottam volna meg 17 évesen. Nem tudtam volna miből eltartani. Igazságtalannak éreztem volna a szüleimre róni plusz anyagi terheket az én hülyeségem miatt.
Ha az én gyerekem és a kedvese lennének ilyen szituációban, akkor megmondanám nekik, hogy a kettőjük döntése kell legyen, hogy hogyan tovább, én támogatom bárhogy is döntenének. Ha a tanácsomat kérnék, akkor azt javasolnám, hogy ne tartsák meg.
Kérdező egy kihordott terhesség, szülés is ugyanúgy nyomorékká tehet egy életre, sőt.
Egy ilyen gyógyszer úgy összezavarja a hormonjaidat, hogy ki is maradhat a menstruàció. Van esélye, de nagyon pici, hogy terhes lennél.
Szülőként azt gondolnàm, hogy felelősségteljesen szóltàl, hogy baj van, és próbàltàl tenni ellene, a többi nem rajtad múlott. A tovàbbi döntést ràtok bíznàm, remélve higy jól àtgondolva megint felelősségteljes döntést hoztok. Pl nem a vakvilàgba hanem kész tervekkel tartjàtok meg vagy pedig ha "nem fér bele" egy baba akkor azt is belàtjàtok. Mindkét döntéssel a gyerekem mellett àllnék.
Kìvülàllókén én 17 évesen nem tartottam volna meg, mivel én eltartani nem tudtam volna, és a szülők anyagi hàttere sem tudott volna segíteni.
Neked kell felmérni, a te életedben mi a helyes döntés.
Köszönöm szepen a valaszokat! :)
Azon kivul hogy nagy hormonadag ez a testemnek..egy mensi ki is maradhat mashogy nem jelentkezhet? Marmint kulsoleg..pl fejfajas..azt olvastam h mellekhatas.
A doktorno is felhivta erre a figyelmem es nogyogyaszhoz is elkuldott.
Anyaval szerencsere nagyon jo a kapcsolatom, ugyhogy konnyen eltudtam neki mondani.
4 nap mulva jott volna meg ugyhogy az pont hatareset h nagyobb esely lenne a terhessegre.
Ha idosebb es dolgozo ember lenne a baratom akkor nem sokat gondolkodnek ezen, hiszen mar nagyon varom h sajat csaladom legyen. De igy hogy konkretan osztalytarsak vagyunk. Es igen, a szuloknek nagyon mellettunk kellene hogy alljanak. Ebben nincs ketsegem h ne segitenenk. Sot. A parom anyukaja 200%ban tudna. O inkabb anyagilag, most 2 eves kisfia van..:)
Az en anyukam meg inkabb erzelmileg, termeszetesen mert kozelebb all hozzam.
Jol olvastam,hogy a mensid varhato napja elott 4 nappal tortent az aktus?
Mert ha igen,akkor eleve kisebb az eselye a terhessegnek,viszont mivel gyogyszert is vettek be szinte nulla.es igy siman lehet,hogy a gyogyszertol kesik.
En egyszer vettem be ilyet,de pont kozepidoben tortent baleset,es utana nekem nem kesett a mensim.
En 17 evesen estem teherbe,parom 22 volt es dolgozott.a pici szuletese utan fel evig eltunk a szuleimmel,aztan sajat labra alltunk.en befejeztem estin a sulit,szakmat tanuktam,kozben 20 evesen megszuletett a masodik kisfiam.most 28 vagyok,es imadtam fiatal anyuka lenni,1 eves a 3. Kisfiam es regen a nagyoknal sokkal konnyebb volt minden,az ejszakazas,a nappali rutin keves alvassal,tobb turelmem volt.most sokkal nehezebb.
Jol elunk(magyar viszonylatban),megvan mindenunk,soha nem kell ho vegen az aprot szamolnunk.persze ehez rengeteget kellett meloznunk a 2. Es 3. Gyerek kozott,de megerte.
Szulokent en buszke lennek a lanyomra (ha lenne ;) ),hogy nem eltitkolta,hanem elem allt,es oszinten elmondta a problemat,segitseget kert.ha megtartana tamogatnam,de azt is megertenem ha nem szeretne.
De ahogy mar irtam,nalad eleg minimalis eselye van a terhessegnek.ha nem jonne meg 1-1,5 het mulva vegyetek tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!