Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinalnatok ha 17 evesen...

Mit csinalnatok ha 17 evesen teherbe esnetek?

Figyelt kérdés

A baratommal masfel eve egyutt vagyunk.

Az egyik legyott utan dobbentunk ra h lyukas volt a gumi.

Egybol szoltam anyanak. Masnap be is vettem az esemenyutanit de kesik mar 3 napja.

Igazabol anyukak velemenye is erdekel h ha a lanyukrol derulne ez ki, es az is h ha veletek tortenne ez meg..

Erettsegi elott allunk.meg van egy evunk..

Ha elvetetem egy eletre nyomorekka tehet ilyen teren..

Hangsulyozom nem biztos h terhes vagyok, kesik es aggodok.

2017. ápr. 12. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
az eseményutáni nagyon brutális hormon - valószínű, hogy csak megzavarta a ciklust
2017. ápr. 12. 22:21
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Nem szültem volna ennyi idősen a szülők nyakára, szinte mindenkinek kiszolgáltatva.
2017. ápr. 12. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:
43%

Én nem tartottam volna meg 17 évesen. Nem tudtam volna miből eltartani. Igazságtalannak éreztem volna a szüleimre róni plusz anyagi terheket az én hülyeségem miatt.

Ha az én gyerekem és a kedvese lennének ilyen szituációban, akkor megmondanám nekik, hogy a kettőjük döntése kell legyen, hogy hogyan tovább, én támogatom bárhogy is döntenének. Ha a tanácsomat kérnék, akkor azt javasolnám, hogy ne tartsák meg.

Kérdező egy kihordott terhesség, szülés is ugyanúgy nyomorékká tehet egy életre, sőt.

2017. ápr. 12. 22:26
 4/13 anonim ***** válasza:
56%
Ha anyukád támogat anyagilag és érzelmileg is akkor igen. Egy babanagy munka, de megoldható. Főleg segítséggel.
2017. ápr. 12. 22:27
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Egy ilyen gyógyszer úgy összezavarja a hormonjaidat, hogy ki is maradhat a menstruàció. Van esélye, de nagyon pici, hogy terhes lennél.

Szülőként azt gondolnàm, hogy felelősségteljesen szóltàl, hogy baj van, és próbàltàl tenni ellene, a többi nem rajtad múlott. A tovàbbi döntést ràtok bíznàm, remélve higy jól àtgondolva megint felelősségteljes döntést hoztok. Pl nem a vakvilàgba hanem kész tervekkel tartjàtok meg vagy pedig ha "nem fér bele" egy baba akkor azt is belàtjàtok. Mindkét döntéssel a gyerekem mellett àllnék.

Kìvülàllókén én 17 évesen nem tartottam volna meg, mivel én eltartani nem tudtam volna, és a szülők anyagi hàttere sem tudott volna segíteni.

Neked kell felmérni, a te életedben mi a helyes döntés.

2017. ápr. 12. 22:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha bevetted a tablettát, nem vagy terhes, ne izgulj. Utána nem jött meg? Mert ha igen, onnantól kell számítani az új ciklust.
2017. ápr. 12. 22:35
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen a valaszokat! :)

Azon kivul hogy nagy hormonadag ez a testemnek..egy mensi ki is maradhat mashogy nem jelentkezhet? Marmint kulsoleg..pl fejfajas..azt olvastam h mellekhatas.

A doktorno is felhivta erre a figyelmem es nogyogyaszhoz is elkuldott.

Anyaval szerencsere nagyon jo a kapcsolatom, ugyhogy konnyen eltudtam neki mondani.

4 nap mulva jott volna meg ugyhogy az pont hatareset h nagyobb esely lenne a terhessegre.

Ha idosebb es dolgozo ember lenne a baratom akkor nem sokat gondolkodnek ezen, hiszen mar nagyon varom h sajat csaladom legyen. De igy hogy konkretan osztalytarsak vagyunk. Es igen, a szuloknek nagyon mellettunk kellene hogy alljanak. Ebben nincs ketsegem h ne segitenenk. Sot. A parom anyukaja 200%ban tudna. O inkabb anyagilag, most 2 eves kisfia van..:)

Az en anyukam meg inkabb erzelmileg, termeszetesen mert kozelebb all hozzam.

2017. ápr. 12. 22:56
 8/13 anonim ***** válasza:
66%
Szia! A tablettától függetlenül lehetsz terhes én ismerek olyat!! De nem biztos lehet csak megzavarta a hormonjaidat! 17évesen...pont a legrosszabb időszak. Nem vagy már gyerek de nem vagy még felnőtt sem. Támogatással sem könnyű felnevelni egy gyereket nemhogy anélkül...és nem csak az anyagiakra gondolok. Gondolj bele egy átsírt éjszaka után mész az érettségire...nem kívánnám senkinek!! De természetesen közösen nektek kell eldönteni! Az egész családnak,mert nem csak neked hanem mindenkinek sok lemondással járna az a baba. Jól gondoljátok meg 😊
2017. ápr. 12. 22:57
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Én 18 alig voltam mikor megtörtént, nem tartottam meg, nagyon fiatalnak éreztem még magam az anyasághoz. Meg is bántam, nem is, teljesen mashogy alakult volna az életem ez egészen biztos. Egészséges lánykát szültem 30 évesen.
2017. ápr. 12. 23:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Jol olvastam,hogy a mensid varhato napja elott 4 nappal tortent az aktus?

Mert ha igen,akkor eleve kisebb az eselye a terhessegnek,viszont mivel gyogyszert is vettek be szinte nulla.es igy siman lehet,hogy a gyogyszertol kesik.

En egyszer vettem be ilyet,de pont kozepidoben tortent baleset,es utana nekem nem kesett a mensim.

En 17 evesen estem teherbe,parom 22 volt es dolgozott.a pici szuletese utan fel evig eltunk a szuleimmel,aztan sajat labra alltunk.en befejeztem estin a sulit,szakmat tanuktam,kozben 20 evesen megszuletett a masodik kisfiam.most 28 vagyok,es imadtam fiatal anyuka lenni,1 eves a 3. Kisfiam es regen a nagyoknal sokkal konnyebb volt minden,az ejszakazas,a nappali rutin keves alvassal,tobb turelmem volt.most sokkal nehezebb.

Jol elunk(magyar viszonylatban),megvan mindenunk,soha nem kell ho vegen az aprot szamolnunk.persze ehez rengeteget kellett meloznunk a 2. Es 3. Gyerek kozott,de megerte.

Szulokent en buszke lennek a lanyomra (ha lenne ;) ),hogy nem eltitkolta,hanem elem allt,es oszinten elmondta a problemat,segitseget kert.ha megtartana tamogatnam,de azt is megertenem ha nem szeretne.

De ahogy mar irtam,nalad eleg minimalis eselye van a terhessegnek.ha nem jonne meg 1-1,5 het mulva vegyetek tesztet.

2017. ápr. 13. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!