Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinalnatok ha 17 evesen...

Mit csinalnatok ha 17 evesen teherbe esnetek?

Figyelt kérdés

A baratommal masfel eve egyutt vagyunk.

Az egyik legyott utan dobbentunk ra h lyukas volt a gumi.

Egybol szoltam anyanak. Masnap be is vettem az esemenyutanit de kesik mar 3 napja.

Igazabol anyukak velemenye is erdekel h ha a lanyukrol derulne ez ki, es az is h ha veletek tortenne ez meg..

Erettsegi elott allunk.meg van egy evunk..

Ha elvetetem egy eletre nyomorekka tehet ilyen teren..

Hangsulyozom nem biztos h terhes vagyok, kesik es aggodok.

2017. ápr. 12. 22:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én megtartottam volna.

Nagyon parázós voltam, sose szakadt ki az óvszer, de féltem azért nèha, így erről a témáról többször is szó esett anyukám és köztem. Azt mondta, hogy az abortuszt meg se fontoljam, mert ők mindenben támogatnának, mindenben segítenének (mind anyagilag, mind időben, stb). Sose volt kérdés, hogy meg fogom-e tartani, ha úgy hozza az élet, vagy sem.

Tudom, hogy baromi nehéz lett volna segítséggel is, de sose gondoltam, hogy ne sikerülne, egyszerűen természetes volt, hogy meg fogom tartani, és nem lesz semmi baj.

Lelkileg amúgysem bírtam volna egy abortuszt, nagyon vágyok már tizenéves korom eleje óta egy gyermekre, és érzelmileg is eléggé labilis vagyok, teljesen tönkretett volna. (Persze tudatosan még nem szeretnék teherbe esni).

De ez csak az én esetem. Nagy szerencsém van, hogy ennyire mellettem állnának, és tudom, hogy ezt nem sok fiatal mondhatja el.

Szóval ezt neked kell mérlegelni.

1. Mennyire tamogatnának?

2. Milyen érzéseket indít el benned az, ha az abortuszra gondolsz?

Stb.

Mindent mérlegelni kell, írhatsz pro-con listát is. Az érettségit estin is le tudod tenni, ha úgy adódik, vagy lehetsz magántanuló. Az egyetemet levelezőn is csinálhatod. Ha van támogatásod otthonról, akkor sok lehetőséged van. Ha nem támogatnak, úgy nehezebb, de akkor is megoldható. Viszont neked kell làtni, hogy egy gyermek "belefér"-e a jövőbeni terveidbe, képes vagy-e valamiről lemondani érte?

A döntés a tied, a te életedről van szó.

Ne hagyd, hogy befolyásoljanak. Bárhogy döntesz, az lesz a jó, főleg akkor, ha tényleg átgondolsz minden szempontot.

2017. ápr. 13. 08:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! én megtartanám a babát 17 évesen is, és ha a lányom lenne ilyen helyzetben, mindenben segíteném. hisz ha a család sem segít a nehéz helyzetben, akkor mégis milyen világban élünk?

amúgy valószínűleg az eseményutáni lórúgásnyi hormonadag miatt késik. de ha eltelt már 2 hét, akkor csinálj egy tesztet, hogy tudd,mi a helyzet

2017. ápr. 13. 09:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Megjott :)
2017. ápr. 14. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!