Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztény szülők! Mit csináln...

Keresztény szülők! Mit csinálnátok, ha a gyereketeket egyre jobban érdekelnék a dinoszauruszok?

Figyelt kérdés

A dinoszauruszokat az evolucionisták szeretik hangoztatni, akik abban hisznek, hogy a Föld több millió éves és véletlenül jött létre. Ha egy gyerek ezzel a világnézettel találkozik, meginghat a hite, ráadásul elvonja a figyelmet Istenről.

Ha egyre jobban rajong a dínókért, akkor mit csináltok? Elmagyarázzátok neki, hogy az Édenkertben is voltak dínók amiket Isten teremtett Ádám és Éva mellé, és hogy a Leviatán egy dinoszaurusz volt, ami túlélte az Özönvizet?

2017. máj. 21. 15:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/140 anonim ***** válasza:
13%
Egyébként a Dinók Istenéről még nem hallottál? :)
2017. máj. 21. 15:56
 12/140 anonim ***** válasza:
85%
Vennék neki dinós könyvet. Attól még, hogy Isten egy hét alatt teremtette a világot, az nekünk több milliárd évet jelent. Szerintem nem zárja ki egymást a kettő dolog, egy gyerek nem is nagyon gondol bele ennyire, főleg ha kicsi.
2017. máj. 21. 16:31
 13/140 anonim ***** válasza:
91%

Hát igen...

A szomorú az,hogy akár valódi kérdés is lehet...

Én anno,amikor a vallástémáról tartottam kiselőadást sok vallásos honlapot olvastam el(hogy mégis több álláspontot lásak),és volt olyan,ahol azt írták,hogy a dinoszaurusz csontvázakat a Sátán rakta a földbe,hogy megingassa az emberek hitét Istenben...

Innentől kezdve én nem lepődök meg semmin...

2017. máj. 21. 16:52
 14/140 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként kérdező csak szólok,hogy a gyereket nem a dinoszauruszok fogják "megingatni",hanem a gimnáziumi 9.-es irodalom tananyag,ahol szépen megtanulják,hogy a mítoszok,vallások hogyan alakultak ki,hogy milyen közös pontok voltak bennük,a Sumér vallás alapjait,hogyan vették át az Akkádok stb,aztán meg a kereszténység kialakulását,hogy az Ószövetség hogyan alakult ki,hogy a zsidók a sok isten közül választottak ki maguknak egyet,és az az isten egyébként az akkori keleti civilizációk isteneinek az egyike volt,aztán ott van az Újszövetség,ami nem is tartozott össze az Ószövetséggel,csak a görögre fordítás során került egybe.Irodalomórán részletesen vizsgálni fogják azt is,hogy mennyi az ellentmondás,ami arra utal,hogy több különböző szövegből lett összerakva,hogy az Ószövetség és az Újszövetség istene tök más alak,azt is tanulni fogják,hogy a Biblia milyen történeteket vett át az előtte lévő vallásokból,és hogy ez miért lehetett...

Inkább erre az időszakra "készülj" a magyarázatokkal,ha annyira vallásossá akarod

nevelni a gyereket..

2017. máj. 21. 17:01
 15/140 anonim ***** válasza:
94%

Határozottan ketesztény vagyok, de semmi bajom a ténnyel, hogy léteztek dinoszauruszok.

Ha a gyerekem rajongana értük, vennék neki dínós könyveket.

Remélem tudod, hogy a Bibliában rengeteg a szimbólum, a dinoszauruszok pedig nem akkor éltek, amikor Ádám és Éva.

2017. máj. 21. 17:17
 16/140 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a sokféle keresztény sokféleképp magyarázza önmagának. Itt van első találatként máris a katolikus álláspont: [link]

De pont nemrég botlottam ebbe az előadásba, miképp magyarázza az Adventista Egyház (?), hogy a Biblia szó szerint értendő - csak nem te is ezt láttad?

https://www.youtube.com/watch?v=NbMIHgmDmGw

Én a gyerekeimnek azt mondtam, hogy jómagam nem tudom, ha őket ez a része érdekli a világnak, hát kutassanak és ismerjék meg a saját eszükkel és szívükkel, amennyire tudják. Egyébként egyházi suliba járnak és van jópár dínós könyvük.

2017. máj. 21. 18:33
 17/140 anonim ***** válasza:
61%
Rég röhögtem ekkorát, köszi!!!
2017. máj. 21. 20:12
 18/140 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

A tények nem hit kérdései...: [link]

A gyermekedet ringathatod hitekben, előbb-utóbb szembekerül a tényekkel, (A Föld és a Világegyetem kora évmilliárdokban mérhető, nem volt sem Ádám, sem Éva, a dínók viszont léteztek, s az evolúció nemcsak volt, hanem van és lesz), és akkor zavarba kerül. És akkor sok mindenen elgondolkozik majd.

A válaszokat elnézve meg felmerült ez a " [link] ahol elsőkörben csak annyit felejtenek el a bácsi életrajzából, hogy éppen most jött ki a sittről! Igen, 10 évet ült a szentünk, rácsok megett, adócsalásért... Tovább is van, mondjam még? :)

2017. máj. 21. 22:06
 19/140 anonim ***** válasza:
97%

Én hívő vagyok, de ez komoly kérdés, és én ennyire hülye lennék, még időben a dinoszauruszok elé vetném magam...

Biológiából és földrajzból majd felmenteted, nehogy meginogjon a hite?

2017. máj. 21. 22:07
 20/140 Tom Benko ***** válasza:
100%
Örülnék neki és támogatnám. Apropó, ha voltak dínók az édenkertben, a T. Rex vagy a Charcharodontosaurus mit evett?
2017. máj. 22. 11:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!