Miért hiszi az emberek többsége azt, hogy a gyermeket verni kell?
"Senkinek sincs joga verni a gyermeket, a szülőnek sincs. Aki képtelen másképpen hatni rá, az nagyon elrontott valamit. Magában keresse a hibát." - válaszoltam, és mindössze 32 százalék értett ezzel egyet. A nagy többség tehát úgy véli, lehet indokolt a testi fenyítés.
Ismerem a lehengerlő kinyilatkoztatást: "Engem is vert az apám, és mégis ember lett belőlem!" Na, igen, de milyen? - kérdezhetjük ilyenkor.
Meg mernék esküdni rá, hogy akik a gyermek verésével egyetértenek, azok az állatokat is verik. Sőt,talán rúgják kutyájukat. Persze "indokolt esetben".
29 éves Anyuci! Köszönöm nagyon értékes, példamutató gondolkodásmódodról tájékoztató soraidat.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Kívánok mindenki kisbabájának boldog, kiegyensúlyozott felnőttkort; minden szülőnek és majdani szülőnek sok örömöt és sikeres, elégedett életet.
Bár már a kérdés "le van zárva", de belefutottam egy idézetbe, amit bemásolok:
"Ellenzem az erőszakot, mert ha időnként úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó."
Mahatma Gandhi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!