Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszi az emberek többség...

Miért hiszi az emberek többsége azt, hogy a gyermeket verni kell?

Figyelt kérdés

"Senkinek sincs joga verni a gyermeket, a szülőnek sincs. Aki képtelen másképpen hatni rá, az nagyon elrontott valamit. Magában keresse a hibát." - válaszoltam, és mindössze 32 százalék értett ezzel egyet. A nagy többség tehát úgy véli, lehet indokolt a testi fenyítés.

Ismerem a lehengerlő kinyilatkoztatást: "Engem is vert az apám, és mégis ember lett belőlem!" Na, igen, de milyen? - kérdezhetjük ilyenkor.

Meg mernék esküdni rá, hogy akik a gyermek verésével egyetértenek, azok az állatokat is verik. Sőt,talán rúgják kutyájukat. Persze "indokolt esetben".

2010. máj. 15. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
87%
Én nem vagyok a verés híve, bár még gyermekem sincs. Az hogy valaki agyba főbe veri a gyerekét, mert nincs megnevelve természetesen kinek a hibájából (?), azt egyszerűen egy undorító és aljas dolognak tartom. VISZONT! Én úgy gondolom, hogy néha egy jelzés értékű tasli vagy szájra, illetve fenékre csapás egyáltalán nem árt meg a gyereknek, sőt... kell hogy tudja hol a helye. Persze ez nem olyan, hogy a falról pattan vissza, vagy tele lesz lila foltokkal a gyerek! Ilyet én is kaptam, tesóm is, és szerintem a legtöbb gyerek is, még sem lett belőlem szadista, a kutyámhoz soha egy ujjal hozzá nem értem, nem bántottam, nem is tudnám! :)
2010. máj. 15. 13:08
 2/72 anonim ***** válasza:
56%
Teljesen egyetértek veled. Én sosem ütöttem még meg a gyermekeimet, és el is ítélem azokat, akik verik a gyereket.
2010. máj. 15. 13:08
 3/72 anonim ***** válasza:
79%
Első vagyok. Hozzáteszem a kutyám elég jól nevelt, és már a hangsúlyból, a "testjátékomból" is érzékeli ha rosszat csinált. Szerintem fontos hogy ezt egy gyerek is érezze, ne kelljen kezet emelnem rá azért hogy észre vegye magát.
2010. máj. 15. 13:09
 4/72 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem különbséget kell tenni a verés meg egy kis rántás, fenékre ütés vagy egy pofon, stb között... Előbbi elitélendő, utóbbi viszont néha hasznos lehet, egyes gyerekeknél. Ebbe senki nem rokkan bele. Én meg avval nem érem egyet hogy a kicsi gyereknek magyarázzunk állandóan mint egy felnőttnek. Ő nem felnőtt és nem érti, hanem kisgyerek, kisbaba, és szerintem jobb hagyni hogy az legyen amíg kell. Hogy a kutyákról ne is beszéljek, vagy egy-két keményebb egyed akire nem hat a szép szó + ha látnád hogy a többi kutya fegyelmezi egymást! Hát nem szépen.
2010. máj. 15. 13:11
 5/72 anonim ***** válasza:
97%
A veréssel én se értek egyet, és nálam a pofon már ebbe a kategóriába tartozik. Én pl már ráütöttem (természetesen nem véresre vertem!) a pici fiam kezér. Mert sajna még tényleg nem érti miért nem lehet ezt vagy azt, és ebből volt már igen komoly balesetünk. Inkább duzzogjon egy kis kézreveréstől 2 percig, minthogy megint 5 napot az intenzíven töltsünk!
2010. máj. 15. 13:21
 6/72 A kérdező kommentje:
13:21, mi lenne, ha kicsikédre inkább vigyáznál, és ha otthonotokat gyerekbaráttá tennéd a fájdalomokozás helyett? Hiszen a kezére ütéssel ezt teszed. A szakemberek szerint amúgy a kézre verés az egyik legrosszabb módszer, mert tele van idegvégződéssel. A félelem, amúgy, amit keltesz benne,csak ideig-óráig visszatartó erő. Megtanul kijátszani, majd ez lesz az eredmény.
2010. máj. 15. 13:27
 7/72 anonim ***** válasza:
83%
Persze tudod nem mindenki képes 24 órában csak a gyerekre figyelni és mindent eltenni az útból. A legegyszerűbb otthoni dolgok is veszélyesek lenetnek. Szerintem meg az a túlzás ahogy manapság féltik a gyereket, jaj nehogy egy percig rossz legyen neki, vagy egy kicsit jaj nehogy egyedül legyen...
2010. máj. 15. 13:30
 8/72 A kérdező kommentje:

13:11, iskolapéldája volt állításodnak egyik ismerősöm, aki kérdezte hároméves lányát:

- Ugye, nem ver a mama?

A kislány helyeselt, és ismerősöm diadallal mondta:

- Nálunk nincs verés, csak popsizás.

Mire én:

- Bárhogy nevezed, ez verés. Vered a gyerekedet.

Mire megsértődött. Mert ugye,a popsizás, olyan BÁJOS, ÉS humánus...

2010. máj. 15. 13:32
 9/72 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem túldramatizálod a dolgot...
2010. máj. 15. 13:33
 10/72 anonim ***** válasza:
89%

Miért, meg kell tanulnia, ha rosszat csinált, akkor egy-egy kézre vagy popsira verésbe, vagy egy kisebb pofonba nem hal bele.

Nem kell ütni vágni, meg minden, mert van jobb módszer is, de néha-néha nem árt.

2010. máj. 15. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!