Miért hiszi az emberek többsége azt, hogy a gyermeket verni kell?
"Senkinek sincs joga verni a gyermeket, a szülőnek sincs. Aki képtelen másképpen hatni rá, az nagyon elrontott valamit. Magában keresse a hibát." - válaszoltam, és mindössze 32 százalék értett ezzel egyet. A nagy többség tehát úgy véli, lehet indokolt a testi fenyítés.
Ismerem a lehengerlő kinyilatkoztatást: "Engem is vert az apám, és mégis ember lett belőlem!" Na, igen, de milyen? - kérdezhetjük ilyenkor.
Meg mernék esküdni rá, hogy akik a gyermek verésével egyetértenek, azok az állatokat is verik. Sőt,talán rúgják kutyájukat. Persze "indokolt esetben".
Ha belehalna, kétszer is meggondolnád!
Persze, veréssel egyszerűbb. Egy-két pofon, aztán a többi... és csak lehet nézi, hogy miért is hazudozós ez a gyerek?
NEM SZABAD VERNI A GYEREKET!!!
Mit is old meg??
Azt hogy félni fog tőled és nem tisztelni,az,hogy nem meri majd elmondani az egyesét,mert fél,hogy megvered.
És ez nem a tisztelet jele.
Mikor nekem is osztálytársam piros szemmel jön be és elmondja,hogy megverték,majdnem elájulo,
Édesányom egyszer nem pofozott/utütt meg,mindent elmondok neki és tisztelem.
De biztzos vagyok benne,hogy ha megütne,nem bíznék meg benne.
Tudom,hogy még kistaknyos vagyok,de meglátásaim már nekem is vannak,és nem vagyok a verés mellet.
Szerintem meg mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy jónak látja. Ki így, ki úgy.
Másnak meg az égvilágon semmi köze hozzá.
Szerintem a verésnél még sokkal rosszabb is van!
A LELKI terror!
Amúgy a verés is szörnyű! Egy gyereknek példát kell mutatni!
Leszögezem a szándékos verést nagyon elítélem! DE! Szerintem számít a gyerek és a szülő temperamentuma is! Én is és a fiam is elég akaratosak, türelmetlenek, kicsit hirtelenek vagyunk! 2 éves lesz a fiam, és nem tagadom előfordult, hogy meglegyintettem, és biztosan elő is fog még! De nem tartom emiatt rossz anyának magam. Kérdem én aki nem veri a gyerekét az tökéletes? Ez az egyetlen mércéje annak, hogy valaki jól neveli a gyerekét, illetve jó szülő e? Nem kérkedésképpen, de iszonyat büszke vagyok, mert hihetetlen okos, és értelmes, és gyönyörű, ja és nem mellékesen sokan irigykedve nézik a kapcsolatunkat, ami szerintem nagyon jó (még e galádság ellenére is). Igazi bújós kisfiú, akibe időnként beleköltözik a hisztis kisördög.
Nekem van a családomban, aki nem ütött, de nem is nevelt, hát mi mondjak, meglehetősen sok probléma van a gyerkőccel minden tekintetben, magatartásbeli, tanulásbeli és még sorolhatnám. Bizalma pedig senki iránt sincs...
Szerintem nem a fenéklegyintésen múlik majd, hogy a gyerek a bizalmadba fogad e vagy sem..., ez ennél egy kicsit összetettebb. Én pl. soha nem hazudok a gyereknek, nem kezelem le, és mindent elmagyarázok neki! Általában működik, de van amikor nem. Pl. amikor meg akar szökni, mert az milyen jó móka , és az autó elé szaladgálni, hát ilyenkor kicsit felmegy a pumpa....
Lehet a legyintés (szándékosan nem verést írok, mert ez nem az), az én szegénységi bizonyítványom, de az még rosszabb, ha egy gyereket zsarolnak, felelőtlenül büntetnek (pl. szeretetmegvonással), lelkileg sakkban tartanak!!! Melyik is a rosszabb???
Szerintem senki sem tökéletes, és mindenki egyet akar, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermeke legyen! :-) Hát nekem egy ilyen kisfiam van, és örülök, hogy boldog, egészséges, és egy ennyire szeretetteljes, harmonikus légkör veszi körül!
Nekem eszembe sem jutna, még a kutyáimat sem verem meg. Ja és a férjem sem.
36/N
Látom itt mindenki a látványos dolgokat taglalja. De gondoltatok e már a szorításra? Csattuba ragadni a gyereket? Senki nem látja a rajta, hogy erőszakot követtek el a gyereken. Nyoma sincs neki.
Mikor gyerek voltam, volt egy tanárom, aki büntetésből mindig csak megragadta a váll és kulcs csontunkat és jó erősen megszorította. Csillagokat láttunk tőle. Már jobb lett volna a pofon is ennél. Arról meg nem is beszélve, hogy eltörhetet volna a csont. Aztán és is megszültem a gyerekem és ha felmegy bennem a pumpa... nos nem írom le, nem verem, de nagyon csúnyán elmarom. A férjem mondta egyszer hogy nézzek már tükörbe ilyenkor mert iszonyatos vagyok. Elhiszem neki, mert mikor ez történik, én már egy őrjöngővé váltam aki azt várja hagyják már békén. Én nem mentegetőzöm. Jóllehet a durvaságot elítélem, de ez nem fék. A verést pedig nem a szülőtől tanuljuk, hanem az élet adja, hogy miként boldogulsz a konfliktus kezeléssel. Van hogy valakit soha nem vertek, mégis agyoncsapja agyerekét, fordítva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!