Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszi az emberek többség...

Miért hiszi az emberek többsége azt, hogy a gyermeket verni kell?

Figyelt kérdés

"Senkinek sincs joga verni a gyermeket, a szülőnek sincs. Aki képtelen másképpen hatni rá, az nagyon elrontott valamit. Magában keresse a hibát." - válaszoltam, és mindössze 32 százalék értett ezzel egyet. A nagy többség tehát úgy véli, lehet indokolt a testi fenyítés.

Ismerem a lehengerlő kinyilatkoztatást: "Engem is vert az apám, és mégis ember lett belőlem!" Na, igen, de milyen? - kérdezhetjük ilyenkor.

Meg mernék esküdni rá, hogy akik a gyermek verésével egyetértenek, azok az állatokat is verik. Sőt,talán rúgják kutyájukat. Persze "indokolt esetben".

2010. máj. 15. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
65%
Nem azért sír a gyerek, mert fáj a keze. Azért sír, mert meglepődik, nem számít rá. Legközelebb majd megtanulja, hogy ilyet nem lehet. A legyintés nem ugyanaz, mint a verés. De te roppant mód agresszív vagy kedves kérdező, és valami eszméletlen stílusban válaszolgatsz a kommentelőknek. Te papolsz a humanitásról, de te milyen példát mutatsz? Nemcsak gyerekeket lehet bántani. Amit te itt művelsz, az igenis bántó. Mindenki leírta a saját véleményét, szépen, normálisan, és szerintem senki nem ilyen gorombaságot várt tőled. Mások véleményét el kell tudni fogadni. Legyintésbe még senki nem halt bele, hiába is próbálod a legyintést átértelmezni. A legyintés az legyintés. Soha nem lesz belőle verés, hiába dramatizálod túl. Gondolom megnézted azt a videót, amit pár perce linkelt be az egyik kérdező egy másik kérdésnél. Teljesen rendben van, ha fel vagy háborodva, de azért túlzásokba ne ess. A dühödet nem a többieken kéne levezetni (nem ezt csinálta a nő is a videón???). Szerintem mindenki közt te vagy a legfiatalabb. Láthatod, hogy senki nem ért veled egyet. Ahogy már azt leírták előttem, egy kézre csapás életet menthet. Lehet, hogy neked olyan értelmes, szófogadó, okos gyereked van (?), aki mindent tud, hogy mit szabad, és mit nem, de a többségre azért nem ez a jellemző. Nézz már magadra! Agresszív vagy. Fejezd be.
2010. máj. 17. 23:54
 32/72 anonim ***** válasza:
68%

A gyereket nem szabad verni! még a popsiverés és kézrecsapás is helytelen.

Hogy miért?

Mert azt látja és tanulja hogy a problémákat igy oldjuk meg.

Őszinte leszek! Kapott már az én fiam is popsira dádát, és kézrecsapást, mindkettőt a konnektorba nyúlkálásért... És a szivem leszakadt amikor megláttam, hogy a popsiveréstől nem sirt hanem csak meglepetten rámnézett és elkezdte ő is dádázni a popsiját. Amikor a kezére csaptam ott is fél óráig mutogatta a kis kezét utána. Ennek ellenére ugyanúgy nyúlkálna a konnektorba, csak ráadásul már engem is megcsapkod néha.

Azt hiszem én hamar rájöttem hogy rossz irányba indultam el, és soha többet nem fogok rácsapni semmijére sem, mert 1. felesleges és értelmetlen, mert ugyanúgy megteszi utána ami miatt megfenyitetted

2. ebből egyetlen dolgot tanul meg hogy a problémákat agresszióval oldjuk meg

2010. máj. 17. 23:54
 33/72 anonim ***** válasza:
77%

21.40-es vagyok. Tudod igazad van, nem a "vitázó" felek személyéről van szó, nem is vagyok kíváncsi rá mi a kedvenc ételed, egyszerűen csak megfordult a fejemben egyáltalán van-e gyermeked, mivel sok tapasztalt szülővel szemben olyat állítasz, és úgy lépsz fel, mintha te tökéletes, minta egyedeket nevelnél, akik mint egy gép hallgatnak minden szóra!

Akkor a sok kérdésed mellé, hagy tegyek fel én is néhányat! Nem gondolod, hogy a szavaknak is hatalmas súlyuk van? Nem gondolod, hogy egy gyerek nem azért sír, mert akkorát csaptak a kezére, hanem azért mert kihúzta a gyufát, és ezt tudja nagyon jól? Nem azért sír, mert érzi anya vagy apa nagyon haragszik rá? Nem gondolod, hogy sok esetben a szavak sokkal de sokkal bántóbbak lehetnek, mint az, hogy kap a PELUSOS fenekére egy legyintést? A gyereknek ez nem külsőleg fáj, hanem lélekben amiért kikapott, és hidd el nekem, ha te mérges hangon a szemébe mondod azt hogy rossz volt, akkor is ordítani fog. Három gyermekem van, egy kezemen megtudom számolni, hogy mikor kaptak a popsijukra vagy a kezükre hármójukat együttvéve, viszont okos, boldog és kiegyensúlyozott gyermekek, nem mellesleg a legkisebb pl nem tett magában kárt azzal, hogy a teraszon ötödszörre is felmászott a korlátra, mert a szép szó nem használt. Egy popsira csapás, és néhány perc sarokban állás viszont egy életre megtanította arra, hogy nem szabad!

Ha szerinted ez ovis, én akkor is kíváncsi vagyok a gyermekeid számára, és azzal hogy nem vagy hajlandó erről beszélni, csak annyit árulsz el, hogy igazuk van a SZÜLŐKNEK és a vakvilágba beszélsz!

2010. máj. 17. 23:55
 34/72 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem neked elég komoly lelki problémáid lehetnek, amikről magad sem tudsz. Ha ez nem így lenne, akkor nem próbálnád itt arc és név nélkül kioktatni a szintén arc és név nélküli embereket.
2010. máj. 18. 00:31
 35/72 A kérdező kommentje:

Értelek. Meggyőződésed, hogy csak az tud reális véleményt formálni a gyermeknevelésről, akinek része volt, vagy van benne.

Két felnőtt fiam van. Boldog, családszerető, szorgalmas és sikeres emberek. Büszkék voltak rá mindig, hogy soha nem ütöttem meg őket. Én pedig büszke vagyok rájuk, családjukra. Apjuk egyszer próbálkozott a veréssel, de olyan megveszekedett ellenállásomba ütközött, hogy lemondott róla egyszer s mindenkorra.

Három unokám van, 8, 7 és 2 évesek. Fiaim számára elképzelhetetlen, hogy megüssék őket. S abban a szerencsében van részem, vagy köszönhetem a Mindenhatónak, hogy menyeim is tökéletesen elutasítják a kisfiúk verésének, megütésének lehetőségét. Remélem, hogy unokáim fiaimhoz hasonló, egészséges önbizalommal rendelkező, derűs felnőttekké válnak.

Nyolcévesünket kérdeztem:

- Van az osztályban olyan gyerek, akit vernek otthon?

Kis tűnődés után mondta:

-A nagyon verekedősek, őket biztosan verik.

A verésben az a fő baj, hogy amíg a babáról van szó, addig csak "kezecskéjére csapok", "popsijára legyintek", aztán később ez kevés, és kibontakozik a "nevelés" eme eszköze, amit nem tartunk tilosnak. Amely sokkal egyszerűbb pillanatnyi megoldás, mint bármi más. Az ötéves aztán már kínkeservesen és megalázottan nevet, hogy "nem fájt, köszönöm a lekvárt". S az adagot folyton emelni kell, hogy hatásos legyen, miközben egyre nagyobb dacot vált ki, egyre nagyobb lelki sérülést okoz.

A "nem-verésnek" filozófiája van, amelyet elfogadnunk érdemes, és ragaszkodnunk hozzá körömszakadtáig. Talán így nehezebb - rövid távon. De megéri. Mert ha ma kicsit ütünk, abban benne rejtőzik a későbbi nagyobb verés, mint már említettem. Ha megnézzük a kamaszok kérdéseinél, hogy milyen a gyermek-szülő viszony sokasága, elképedünk. És a rossz viszonyokat a szülő teremtette meg. Érdemes tehát elszakadni ezen utálatos hagyománytól, a gyermek érdekében. Aki miénk.

2010. máj. 18. 00:47
 36/72 A kérdező kommentje:

00:31 Hát mondtam már, hogy NEM rólam van szó. Amúgy akinek nem inge, nem veszi magára, ilyen egyszerű.

Talán hiányoljátok néhányan a "már ne haragudjatok" "már megbocsássatok", "igazán nem akarlak megbántani, de..." töltelék közhelyeket?

Aki felhúzza magát egy ilyen kis eszmecseréért és a másikat vádolja saját magatartásával... annak egészségére.

Kissé elszomorít, hogy a fától ennyire nem lehet látni az erdőt. Hogy a lényegre koncentrálás helyett megy a dedós "te hülye vagy", mert bizony, az megy! A vitában a témánál kellene maradni, kihagyni a vitázó személyét, ezt nevezik ugyanis vitakultúrának. S e "kioktatásért" nem kérek bocsánatot, hiszen csupán új ismeretet nyújtottam Neked. Persze nem várom el, hogy megköszönd.

2010. máj. 18. 01:13
 37/72 A kérdező kommentje:
23:54 Örülök neki, és köszönöm, hogy hasonlóan gondolkodunk. Reménykedem, hogy azért a nagy felháborodás, mert mindenki érzi titkon, hogy kár bántania, megbántania gyermekét.
2010. máj. 18. 01:16
 38/72 anonim ***** válasza:
80%

Szia

Én a kérdezővel értek egyet. Mi négyen voltunk testvérek. Soha egyikünk nem kapott ki otthon. Mégis tudtuk mik a szabályok. Mind a négyen egyetemet végeztünk, boldog kiengyensúlyozott családot alapítottunk :-D

Jelenleg 3 pici gyereket nevelek: 4 éves, 2 éves és 4 hónapos.

Soha egyik sem kapott ki. Ha nem szabad valami (pl. sütő), akkor arrébbviszem, ahol játszhat. Ő nem tudja, hogy veszélyes, hiszen gyerek. De azt tudja, hogy hol szabad játszani.

A krumplit pucolok, és hadonászik a kés előtt, akkor adok neki egy tompa vajazó kést és egy krumplit, és próbálkozik ő is, vagy egyenként viszik a krumplihéját a kukába. Nem a kezére csapok, hanem elterelem a figyelmét.

Ha kicsivel próbálnak durván játszani, inkább adok a kezükbe egy babát, és ringassuk, pelenkázzuk együtt a babákat :-D

Egyszer régen még a legnagyobb kiesett az etetőszékből. Mindig fel akart állni evés közben. Mire rájöttünk, hogy mi is mindig felállunk ezért vagy azért. Azóta, minden az asztalnál van étkezés előtt, és senki nem áll fel a befejezés előtt.

A pici is ott ül az asztalnál (egy székre rögzítjük a hordozóját).

Szerintem a példamutatás a legjobb nevelési eszköz.

Anyósom ezt nem igazán érti. A férjemet rendszeresen verték minden apróság miatt. Látom, hogy néha vissza kell fognia magát, de mostmár ő is lája, hogy lehet másképp is.

azt látom az ismerőseim között, akik "legyintik" a gyerekeiket, hogy a gyerekek verekedősek, nem tudják az érzéseiket kezelni. Ha egy másik gyerek nem azt csinálja, amit ők szeretnének, akkor éppúgy "meglegyintik" egy kicsit.

Pl. homokozó:

Egyik gyerek elvette egy másik vödrét. a tulajdonos gyerek odament, és a kezére csapott a "lopós" gyereknek, és közben azt üvöltötte: "Az anyukám azt mondta, nem szabad elvenni a másét! "

Az anyuka, meg csak ült a padon és mosolygott, hogy a fia megtanulta a szabályt.

Igaz, hogy nem azt tanulta, hogy nem szabad elvenni a másét, hanem azt, hogy meg kell verni, aki elveszi. :-(

2010. máj. 18. 07:36
 39/72 anonim ***** válasza:
61%

Én sose tagadtam, hogy néha kap a kislányom a fenekére vagy a kezére egy legyintést, ha olyat tesz, és láss csodát, ő nem sír soe rajta, hanem nevet, vigyorog rajtam, majd én is vele, és végül szent a béke, belátja, hogy rosszat csinált, jön és puszizkodunk, ennyi.

Aki ilyenen témázik csak provokálja az anyukákat, mint ahogy a hozzászólások is mutatják.

Szerintem téged ért kérdező valami sérelem, amiért ennyire megbotránkoztat a dolog, hiába is tagadod vagy nem válaszolsz rá.

A másik dolog, hogy amint soraid olvasom vallásos ember lehetsz. Nos, akkor eminens, hogy példát mutattál egész életedben, és olyan életet is élsz, amilyen a "nagykönyvben" meg van írva.

Csatlakoznék néhány előttem szólóhoz, hogy kissé túl dramatizálod a dolgokat. Elítélendő a verés, de az, hogy valaki csak meglegyinti a gyermeke kezét vagy fenekét.. Szerintem sokkal nagyobb fájdalmakat okoz önmagának a csetlő-botló kisgyermek, aki fedezi fel a világot(elesik, beüti valahová a fejét, stb) Más is írta:mindenki úgy neveli gyermekét, ahogy ő szeretné,attól, hogy itt prédikációt mondasz maximum azt éred el, hogy majd kapsz még néhány nem túl kedves üzenetet, ahogy látom eddig is. Szerintem nem a válaszolók az "idegesek", hanem te vagy valami végett, amit persze nem vallanál be miért, de nem is értem miért kell provokálni az anyukákat..

2010. máj. 18. 07:49
 40/72 anonim ***** válasza:
51%
Kedves kérdező, mi a fene közöd van ahhoz, hogy ki hogyan neveli a gyermekét? És másodsorban, milyen jogon ítélsz el bárkit is? Elvárod, hogy a másik megnyíljon válaszoljon mire te jössz a pszicho izéddel, de magadról nem mondasz semmit, de inkább ne is tedd, mert nem akarom tudni, hogy van e gyermek az életedben, aki a te "nevelésed" áldozata. ÉS végül, nekem három gyermekem van és bizony ha rosszak voltak kaptak a fenekükre, most mindhárom főiskolát végzett felnőtt családos ember és mindíg mindent elmondtak nekem. Tudod mi a titok? Az, hogy a seggreverés után odamentem hozzájuk és megkérdeztem, hogy tudod miért kaptad? és tudta és megértette. Mert, hogy érzi ő is ilyenkor, hogy rosszat csinált és nem fogja az anyját utálni emiatt. De akkor ezek szerint te a lelki terror híve vagy:D Ki így ki úgy a lényeg, hogy neked semmi közöd a máséhoz. Próbáld meg elfoglalni a szabadidődet valami mással:D
2010. máj. 18. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!