Az emberek többségét miért irritája, ha egy anya nem dolgozik?
Én nem ítélem el az anyákat,akik otthon vannak. Nekem a férjem nincs vezető beosztásban és nem is keres több száz ezret mégis felmerült,hogy a harmadiknak a 4-5 éves koráig itthon leszek. Hogy miért? Mivel jó munkát nem találnék itt,ami még összeegyeztethető is az ovival,sulival,így el tudok menni irodába közmunkára,ahonnan nem küldenek el,ha tp-en vagyok,így ha betegesek,annyira kevés pénzt kapnék,hogy ennyi erővel otthon is lehetek.
Engem az elégítene ki,ha találnék egy 4órás munkát,hazafelé vásárlás,itthon háztartás és mire párom hazaér a gyerekekkel (mivel ő tud vezetni csak),addigra a ház ragyog,kaja is van és csak egymással kell törődni.
Én nem tudnék itthon ülni amúgy,most kb 8hónapja vagyok itthon,a pici 6hónapos,de szörnyen érzem magam,rettentően unatkozom és a harmadik még majf csak ezután érkezik.
De én nagyon stresszes is leszek,mert 8óra munka után kész rohanás lesz az élet.
Én most még csak tevezem a jövőt, eljátszottunk a gondolattal
nekünk is 3 van, én is GYET.-en lennék.
Most akkor melyik, kérdező?
Mire jó itt provokálni embereket?
kérdező, minden nap főzök, tiszta a lakás, mindent vasalok, minden nap együtt vacsorázunk.
Képzeld, simán megoldom meló mellett.
NEm érdekel, mindenki csinál, amit akar, de olyan idióta érveitek vannak a véleményetek mellett, hogy fájdalom olvasni. ÉS ez mindkét oldalra vonatkozik
"Arra hivatkoztak, hogy a feleségük nem elégíti ki a társasági igényüket, mert a háztartáson és gyerekeken kívül nincs más témájuk, nem szellemi partnerek számukra."
Ez csak egy hülye kifogás. Te, mint dolgozó nő, csak a munkahelyi dolgokkal kapcsolatban tudsz több beszédtémát nyújtani a hátartásbelivel szemben. Nem hiszem, hogy ez olyan izgalmas téma. Ugyanúgy olvashat könyveket, nézhet híreket, lehet hobbija, találkozhat más emberekkel egy háztartásbeli is, mint te. Nem a munkahelyi pletykák tesznek valakit szellemi partnerré. Hanem pl. az előbb említett olvasás.
"De a hozzád hasonló sznob bicskanyitogató kis nyikhajoktól a falra tudnék mászni. Látszik rajtad hogy neked az életed az amiben te élsz, meg a picikbe buksidban elképzeltél és annyi. Szomorú, de ha már ilyen ostoba vagy, akkor ne okoskodj. Ja és ismétlem nem bunkózom, ugyanis én nem a háztartásbeli nőket szidom, vagy bántom. Az ég világon semmi bajom nincs velük. Neked a dolgozó anyákkal annál inkább. Ezt tetem szóvá, semmi mást."
Miért vagyok attól sznob, hogy jobban boldog voltam amikor anyám háztartasbeli lett ? Te alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. A dolgozó nőket sem néztem le sehol. Az nem lenézés, hanem tény, hogy nem lehet hosszabb távon több szerepben (anya, feleség, munkaerő) tökéletesen helyt állni. Mert az ember valóban nem robot. Ezért nem örültem volna pl. igazgató anyának. Sajnálom, ha nem bírod felfogni ezt. Most sem én vagyok, aki másokat ostobáz, sznobozik, nyikhajozik, tehát bunkózik.
Jézusom ... Mint mondtam, foglalkozz inkább az 55 %-os barinőddel.
Személyeskedés helyett inkább tanulj meg szöveget értelmezni kisfiú. És ne barinőzz itt nekem, attól hogy gúnyolódsz még nem lesz igazad. Bár eléggé tükrözi az értelmi színvonaladat, hogy nem fogod fel, én meg az 55%-os válaszoló totál más dolgok mellett érvelünk, de sebaj, nehezen megy az az átkozott magyar.
Leírom mégegegyszer hátha felfogod:
Nem azért vagy sznob mert jól érezted magad háztartásbeli anyuka mellett, ahogy már le is írtam hogy nincs nekem bajom a háztartásbeliekkel.
Azzal van hogy aki nem háztartásbeli az rögtön egy karrierista nő lehet csak aki igénytelen, nem foglalkozik már a férjével stb. olvasd vissza te írtad le ezeket. Várj segítek magadtól nem menne:
"Tudomásul kellene venni, hogy nem minden nő karrierista, hanem a gyerek az álma"
Jah mert akinek van munkája annak nem lehet a gyerek az álma mi, annak valami huszadrangú dolog.
Továbbá azt sem fogod fel hogy számtalan édesanya van aki az általad pozitívnak felsorolt dolgokat munka mellett megcsinálja mert meg kell, de az már smafu mi? Csak az az igazi anyuka aki háztartásbeli.
A szemellenződdel van a gond, de nem fogod levenni úgysem.
Nah a személyeskedés meg okoskodás helyett talán ezekbe gondoj bele és tanulj egy kis empátiát.
Nekem pont ma mondta a férjem, hogy milyen jó hogy itthon vagyok és milyen rossz lesz ha nekem is vissza kell menni dolgozni. Jól esett. :) Nem azért, mert leveszel több dolgot a válláról, mert ez nem igaz. Hanem, mert így mikor szabad(munka utàn,7végén,szabadnapon) mindig együtt tudunk lenni.
Persze mindennek megvan a hátránya is. De minket nem érint, hiszen meg sem tehetnénk hogy többet ne dolgozzak. Viszont álmodozni szabad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!