Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az emberek többségét miért...

Az emberek többségét miért irritája, ha egy anya nem dolgozik?

Figyelt kérdés

2017. márc. 27. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
18%
Jó utolsó, te nem vagy ingyenélő..de ha már otthon vagytok feneket mereszteni, miért derogál nektek a gyerekekkel is foglalkozni? nem ráérnek játszóházba játszótérre vinni őket? Ott is a társaikkal lehetnének. Ja bocsi, akkor fel kéne állni a Rozalinda elől, igaz kérdező..jó anyának tartod magad, pedig nem vagy az..az a szememben nem jó anya, aki otthon vakargatja, és a gyerekét meg lepasszolja, holott azért van otthon HIVATÁSOS ANYAKÉNT hogy anya legyen, ne az óvodával neveltesse a gyereket.Értem én hogy nehéz hárommal, de minek szültök ennyit ha lusták vagytok gondoskodni is róluk? Jó tudom én, háromra már ingyenes az étkezés meg a tankönyv, de akkor is...bár úgy könnyű ha mással neveltetitek. Bár ahol ekkora papucs a férj, ott meg is érdemli hogy robotoljon. Én nem tudnék olyan lenni mint a kérdező, akinek a legnagyobb sikerélménye ha nem ég oda a rántott hús amit ebédre csinált, vagy be van ágyazva. Csak ha már az óvodával neveltetitek a gyereket, akkor ne álljatok sorba a segélyért(igen, a GYET segély)
2017. márc. 27. 17:40
 52/84 anonim ***** válasza:
20%

Mi az hogy nem dolgozik?

Úgy mint a kisebbség vagy úgy mint ember aki azelőtt vesztette el a munkájat mikor terhes lett vagy úgy mint amúgy passziv dolgozó?

Most melyik?

2017. márc. 27. 17:45
 53/84 anonim ***** válasza:
57%

Nem vagyok fusztrált és főleg nem valami. Most is te bunkózol és 55 %-os.

Nem értem miért kell úgy csinálni, mintha a háztartásbeli nők csak a valagukat meresztenénk egész nap. Szerintem nem semmiség kitakarítani, megfőzni, leckét ellenőrizni, tanulni a gyerekkel, kertészkedni ha van kert, varrni, mosni, stb. Egy kiegyensúlyozott anyának igenis családösszetartó ereje van. És nem lesz attól alsóbb rendű, hogy otthon dolgozik cég helyett. Ez hülyeség. Igazgató anyának nem azért nem örülnék, mert egy nőnek nem szabad karrierről álmodni. Felőlem tegye. Nem érdekel. Azért nem örülnék, mert nagyon kevés ember tudja összehangolni a munkát a családdal. Nehezen hiszem el, hogy valaki maximálisan vagy legalább jól helyt áll anyai és vezető szerepben, miközben még kipihent is és a férjét sem hanyagolja el mellette. Hosszabb távon ilyen nincs. Felőlem mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, de én igenis örülök, hogy a karrier nem ment rá a szüleim házasságára, illetve anyum helyett nem babysitter vagy nagyszülő volt velem sokszor.

2017. márc. 27. 17:52
 54/84 anonim ***** válasza:
27%
Az előzőt a 70 %-os nőszemélynek címeztem. Gondolom az 55 %-os kolleginádnak nem szólsz be. Ha valaki fusztrált, akkor az ő.
2017. márc. 27. 17:56
 55/84 anonim ***** válasza:
92%

"Nem értem miért kell úgy csinálni, mintha a háztartásbeli nők csak a valagukat meresztenénk egész nap"

Kettősmérce. Én meg azt nem értem miért kell úgy csinálni, mintha a rendes állással rendelkező anyák csak valami gépek lennének, akik nem is törődnek a gyerekkel, meg a karriert hajszolják. Ez a szó is már az agyamra megy mert a mai világban képesek bárkire ráhúzni hogy karrierista. Miért? Mert szülési szabadság után vissza merészelt menni dolgozni, és még pénzt is keres.

Jaaa hogy egy anyának összetartó ereje van, meg de jó ha mindig ott van? Képzeld rengeteg család van ebben az országban akik nem tehetik meg hogy 1 keresősek legyenek. Tudod apuci nem mindenhol felsővezető, ahogy te is vered itt magad a saját családodra és próbálod példaként feltüntetni önmagatokat. Szerinted nem lenne sok nő inkább otthon mint a munkahelyen? De lenne, csak a boltban nincs ingyen semmi, még akkor sem ha ő történetesen 3 gyereket szült.

Ki kellene mászni az elkényeztetett sznob kis világodból, kitekinteni a való világba, és nem kritizálni másokat.

Ahány család annyi anyagi helyzet, és életvitel. Én nem nézek le egy háztartásbelit sem, sőt örülök neki ha ők így jólérzik magukat. De a hozzád hasonló sznob bicskanyitogató kis nyikhajoktól a falra tudnék mászni. Látszik rajtad hogy neked az életed az amiben te élsz, meg a picikbe buksidban elképzeltél és annyi. Szomorú, de ha már ilyen ostoba vagy, akkor ne okoskodj.

Ja és ismétlem nem bunkózom, ugyanis én nem a háztartásbeli nőket szidom, vagy bántom. Az ég világon semmi bajom nincs velük. Neked a dolgozó anyákkal annál inkább. Ezt tetem szóvá, semmi mást.

2017. márc. 27. 18:02
 56/84 A kérdező kommentje:

Amig a gyerek oviban, suliban van én itthon kitakarítok, elmegyek bevásárolni, megfőzök stb. Persze nem mindennap mindent, egyik nap ezt másik nap azt.

DE: mindennap van 2 fogásos meleg ebéd a férjemnek, és meleg vacsora együtt a családnak.

És képzeld van igényem magamra is, ami szintén tetszik a férjemnek, h nem egy lestarpált slampos anyuka vagyok, hanem adok magamra. De tudom ez is megvetendő számodra.

Én kérek azért elnézést, h nem munka utána kell elmennem bevásárolni, esetleg edzeni, és odarakni egy párizsis vagy szalámis kenyeret az asztalra. és igen sokszor muffint is sütök a gyerekeknek tizóraira vagy uzsira.

És fején találtad a szöget nekem igenis egy jól sikerült étel sikerélmény.

És este összebújunk a ferjemmel, mert nem vagyok kipurcanva a nap végére és van kedvem vele szexelni.

2017. márc. 27. 18:08
 57/84 anonim ***** válasza:
91%

Nem olvastam el a hozzászólásokat. Szerintem ez teljesen egyénfüggő. Én extrovertált ember vágyok, számomra büntetéssel érne fel, ha nem mozoghatnék emberek között folyamatosan, nem lennének különböző kihívások az életemben. Emellett pedig nem tudom elviselni az anyagi kiszolgáltatottságot semmilyen szinten. Én megszoktam, hogy magamra a saját jövedelmemből költök, utálnék kérni, elfogadni, arról nem beszélve, hogy mondjuk a párom születésnapi, vagy karácsonyi ajándékára is tőle kellene kérnem...

Akkor sem tudtam megülni a fenekemen, amikor megtehettem volna. És hiába az önkéntesség, a hobbik, egész egyszerűen nem elégített ki. Én ilyen vagyok, nem tudnék másmilyen lenni.

És most írok egy nagyon csúnya dolgot, de érdemes rajta elgondolkodni... nem egy, nem két férfi ismerősöm próbálkozott be nálam, akiknek a felesége szinte kivétel nélkül háztartásbeli, otthonülő anyuka. Arra hivatkoztak, hogy a feleségük nem elégíti ki a társasági igényüket, mert a háztartáson és gyerekeken kívül nincs más témájuk, nem szellemi partnerek számukra. (Nem mentem bele ezekbe a szitukba, de elgondolkodtatott, és örülök neki, hogy nem vagyok ilyen típus.)

2017. márc. 27. 18:09
 58/84 anonim ***** válasza:
74%

Ajjaj, 55% -os!

Nem tudom, honnan szerzed az infóidat, iszonyatos tévedésben vagy.

"Jó tudom én, háromra már ingyenes az étkezés meg a tankönyv"

Nem, te nem tudod.

Csak a bölcsiben és az oviban ingyenes az étkezés, az iskolában nem. A tankönyv pedig felmenő rendszerben már évek óta ingyenes mindenkinek, akár 1 gyerek van, akár 15.

Ennek fényében már azt is megkérdőjelezem, hogy van-e egyáltalán gyereked.

Az meg érdekes felvetés, hogy papucs lenne a férj ilyen esetben. 6 évig éltünk csak az én fizetésemből, amíg ő tanult. Most 6 évig fogunk csak az övéből. (8-2 év csed/gyed).

Mi a probléma?

OFF: Írj még, kérlek, olyan izgalmas, ahogy hőbörögsz, mert a te életed nem ilyen...

2017. márc. 27. 18:12
 59/84 anonim ***** válasza:
39%
Hát a semmittevésben nehéz is lenne kifáradni...és elég gáz, ha neked egy jobb étel már sikerélmény. Nálunk az a természetes hogy mindig finom ételt teszek az asztalra. És képzeld, én is meleg vacsorát készítek, munka mellett, sőt még a gyerekkel is van időm foglalkozni, bolondozni, utána meg még szeretkezni is a férjemmel. Nem vagyok slampos se, egyáltalán... Gáz is lenne ha a semmittevés mellett nem adnál magadra, meg nem lenne tiszta a lakás meg meleg étel minden nap..ez a minimum, még ez is nagyon kevés...
2017. márc. 27. 18:23
 60/84 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 55%-os.

2015 óta 3 éves kortól napi 4 órában kötelező az óvoda, aki nem járatja attól elveszik a családi pótlékot. Nagyon indokolt esetbe egészségügyi, lelki gondok esetén lehet felmentést kérni a gyerek 5! éves koráig. Ezt a jegyző dönti el a gyerek érdekeit nézve. De 3 éves kortól kell a gyereknek a kortársakkal való kapcsolat, hogy szocializálódjanak. Attól hogy valaki otthon marad a legkisebb gyerek 8 éves koráig még nem ingyenélő. Nem kellene a kisebbségiekhez hasonlítani őket. Ezzel az erővel senki ne szüljön mert az ingyenélő mivel az államtól kapja a pénzt vagy inkább "segélyt" ahogy te írtad le. Nem tudom miért bánt téged ha valaki otthon marad háztartásbekiként. Sajnos valaki nem tudja a munka mellett hozni vinni a gyereket az oviba mert úgy dolgozik annak eza könnyebbség. De szerintem feleslegesen írtam ezt le mert a besavanyodott hozzáállásod mellett nem fogod soha megérteni.

A kérdésre válaszolva ha megteheted akkor nyugodtan. Te tudod hogy neked mi a jó.

2017. márc. 27. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!