Az emberek többségét miért irritája, ha egy anya nem dolgozik?
Nekem voltak a tiipjeim, 0%-kal. Két éve mentem vissza dolgozni, 10 év után, mert a függetlenségem, meg a felnőtt társaság, meg az agyam megmozgatása... (Anyagilag nem volt rá szükség).
Először úgy szétcsúsztam, mint a sz.r, mert hogy az ember nem szívesen ad le abból az anyai minőségből, amit kialakított, márpedig azt nem lehet. Aztán elintéutem a 6 órát, így már élhető. De a lényeg, arra jöttem rá, hogy bizony annál értelmesebbet, amit abban a 10 évben csináltam, még pénzért sem fogok tudni....
Tudomásul kellene venni, hogy nem minden nő karrierista, hanem a gyerek az álma.
Ezzel nem is lenne baj, ha az otthon lévő nők gyerekei nem lennének ugyan úgy óvodában 8-16 ór között mint dolgozó szülőké. Az ilyeneknél csak kifogás hogy a gyerekkel akarnak lenni, hiszen nincsenek vele, csak otthon kényelmesebb vakargatni. Én azt mondom, ha már GYET-en van otthon, akkor dolgozzon is meg a pénzéért, és tartsa otthon a gyerekeit. (nem, nem kötelező az óvoda, lehet mentességet kérni, pont az ilyeneknek).
23: 8-10 eve otthon levo baratnom mondja mindig, hogy szellemileg nem elegiti ki a mami klub meg ilyesmik. Persze lehet nyelvet vagy okj-s dolgot tanulni, de minek kolt ra valaki, ha ugyis tudja hogy sosem figja hasznalni mert otthon lesz? Oke, keresztrejtveny fejtes, olvasas....siman ea kehet unni.
Szellemi alatt azt ertettem, valamin gondolkodsz, hasznalod az eszed, tanulmanyaid, vegzettseged, valamiben hasznos vagy es ezt az eszeddel ered el.
Én meg olyan értéket szeretnék átadni a lányomnak, h a munka mindig a másodlagos, mert az nagy valoszinűséggel pár évente változik egy ember életében, viszont a család az állandó, ami minden felett áll és ez a legfontosabb.
nem azt mondom, h ne tanuljon, ne valosítsa meg magát, ne érjen el sikereket, de ha valaki gyermeket vállal, akár hármat is, akkor tudnia kell kicsit háttérbe szorítani a saját igényeit, és belátni, h a gyerekekkel töltött évek nem jönnek vissza. dolgozni akkor is lehet bőven, ha már nagyobbacskák és nem igénylik annyira a törödést, a foglalkozás. (természetesen itt azokra gondolok akiknek van választásuk hogy dolgozanak-e vagy sem)
megjegyzem nem 10-20 év távlatában gondolkozom, hanem egyenlőre olyan 5.
Amúgy meg azt is butaságban tartom, h 10 év munkából való kiesés után mi lesz az emberrel, rengeteg pályamódosító van idősebb korban is, velük akkor mi van? Hány olyat hallotta, h valakinek nem tetszett az eredeti szakmája, és 30, 40, akár 50 évesen is átképezte magát és tök mást csinál? Több ilyen van mint gondolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!