Az emberek többségét miért irritája, ha egy anya nem dolgozik?
"Kérdező, ha te azt akarod átadni a gyerekednek hogy a család az első, és nem a munka, akkor a férjed miért dolgozik? Vagy ő nem része a családnak? Ennyi erővel ő is marathatna otthon veled együtt vakargatni nem? Vagy a gyerekeid miért járnak óvodába? Ők se részei a családodnak? Tehát mindenkinek menni kell otthonról csak te maradhatsz? Hogy is van ez?"
Egy NŐNEK a család első és nem a szó klasszikus értelmébe vett munka (ezen a ponton a karrieristákra gondolok, akik egyből rohannak vissza a melóba, mert félik a helyüket, közben meg azt állítják, h ők mindkét területen tökéletesen helytállnak) Mint itt az egyik kommentelő is. hát tudod hiszi a piszi!
A gyerekenek meg tudod programok vannak az oviba, a suliban meg tanulás. Nem hiszem azt, h egy 4 éves gyereknek jobb otthon az anyjával mint a saját társai között!
Megmondom őszintén ezeket a kirohanásokat nem igazán értem, az élő fába is belekötsz, kötekedsz, de értelem nem sok van az irományaidban.
Azt nem ÁLDOZAT-nak hívják, hanem KIHIVÁS-nak!
Az áldozat az, h Te szeretnél valamit csinálni (jelen esetben kiteljesedni a munkádban is) es erről lemondasz, vagy elhalsztod egy ideig azért, h fontosabb dolgokra koncentrálj.
a kettőt magas szinten csinálni, meg hidd el senki sem tudja. Még Te sem, hiába állítod az ellenkezőjét.
És ez nem energia, hanem pusztán idő kérdése, mert ha igaz, ahogy írtad, h vezető vagy egy multinál akkor biztos nem dolgozol keveset, gondolom neked is van egy munkaidőd, esetleges túlórákkal.
"Kedves" 55%-os kommentelő!
7 év munkaviszony után szültem az első gyermekünk. A férjemnek ekkor még csak fél éves munkaviszonya volt (fiatalabb tőlem, ill. ő nem munka mellett csinálta a második diplomáját). Simán megéltünk addig az én keresetemből is.
Két év után visszamentem dolgozni, majd újabb két év után érkezett a második gyermek, ő szintén két éves volt, mikor újra munkába álltam. Újabb két év, és jött a harmadik gyermekünk.
Nem tervezek visszamenni most dolgozni, nem adom bölcsibe, hanem itthon leszek a legkisebb 8 éves koráig. Megtehetjük? Igen. Ingyenélő lennék, aki az állambácsitól várja a megélhetést? Nem. Dolgoztam annyit, hogy legyen tartalékunk, ráadásul a férjem fizetése is bőven elég ötünknek.
Hogy mi történne, ha a férjem lelépne? Kapaszkodj meg! Visszamennék dolgozni. :D
OFF: Valami nagy gond lehet a te életedben, hogy ennyire rá vagy kattanva azokra a többgyermekes anyákra, akik beviszik oviba a gyereküket. Fel sem fogod, hogy ez a gyermeknek is jó? Szerinted arra a rongyos 25rongyra pályázok? Tévedés. Egy kiegyensúlyozott anyát és feleséget biztosítok a családnak a legfontosabb időszakban. Nekem is ment 2 gyerekkel a munka, de akkor lényegesen fiatalabbak voltak, nem kellett őket ennyire koordinálni (különórák, sport, barátok).
Most itt az idő, hogy csak velük foglalkozzak. Mert megérdemlem, és ők is megérdemlik.
47.-es szépen leírtad. :)
100%-osan megértelek és egyetértek.
"Én pedig nagyon nem örülnék egy igazgató anyának.
"
Még jó, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy te minek örülnél, meg minek nem. Úgy osztod itt az észt, mintha te sz.tad volna a spanyol viaszt. Úgy akarod megmondani másoknak hogy éljenek mintha bármi jogod/közöd lenne hozzá.
Mi lenne ha a magad életével foglalkoznál, ahelyett hogy másokat szólsz le az életvitelük miatt?
Jah hogy a saját életed egy kalap kaki, azért is vagy ilyen frusztrált kis valami :) Hát az nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!