Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az emberek többségét miért...

Az emberek többségét miért irritája, ha egy anya nem dolgozik?

Figyelt kérdés

2017. márc. 27. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 A kérdező kommentje:
Annyit még 55%-oshoz, a GYET 8 éves korig jár, akkor tartsa otthon addig? ne járjon suliba se? Szerinted a törvényalkotok miért így alkották meg? ezen is gondolkoztál már?
2017. márc. 27. 17:10
 42/84 anonim ***** válasza:
8%
Én miért égtem volna be? Nem olvastam a reakciót, mert nem volt akkor időm, utána meg elfelejtettem, mert tudod, van egy olyan dolog hogy munka, bár te úgyse tudod mit jelent...nos én azon a varázslatos helyen voltam, amit munkahelynek hívnak, tudod, ott keresi meg a te férjed is a pénzt az élősködésedhez, bár hiába is mondom, úgyse tudod mi az... nem értem minek írtál ki te is kérdést..bár gondolom míg lepasszoltad a gyerekeid, hogy az óvoda nevelje helyetted, bőven ráértél:-)
2017. márc. 27. 17:12
 43/84 anonim ***** válasza:
14%
De engem nem zavar, élősködj csak az államon, mint az a bizonyos népcsoport, azoknál divat még a munkaundor. Azt állítod azért nem dolgozol hogy a gyerekeiddel lehess..aztán meg kiderül nem is vagy velük, mert első alkalommal passzoltad őket óvodába, hogy te otthon mereszthesd...a férjed meg jó papucs ha asszisztál az asszonyka semmittevéséhez
2017. márc. 27. 17:14
 44/84 A kérdező kommentje:

"Kérdező, ha te azt akarod átadni a gyerekednek hogy a család az első, és nem a munka, akkor a férjed miért dolgozik? Vagy ő nem része a családnak? Ennyi erővel ő is marathatna otthon veled együtt vakargatni nem? Vagy a gyerekeid miért járnak óvodába? Ők se részei a családodnak? Tehát mindenkinek menni kell otthonról csak te maradhatsz? Hogy is van ez?"

Egy NŐNEK a család első és nem a szó klasszikus értelmébe vett munka (ezen a ponton a karrieristákra gondolok, akik egyből rohannak vissza a melóba, mert félik a helyüket, közben meg azt állítják, h ők mindkét területen tökéletesen helytállnak) Mint itt az egyik kommentelő is. hát tudod hiszi a piszi!

A gyerekenek meg tudod programok vannak az oviba, a suliban meg tanulás. Nem hiszem azt, h egy 4 éves gyereknek jobb otthon az anyjával mint a saját társai között!

Megmondom őszintén ezeket a kirohanásokat nem igazán értem, az élő fába is belekötsz, kötekedsz, de értelem nem sok van az irományaidban.

2017. márc. 27. 17:16
 45/84 A kérdező kommentje:

Azt nem ÁLDOZAT-nak hívják, hanem KIHIVÁS-nak!

Az áldozat az, h Te szeretnél valamit csinálni (jelen esetben kiteljesedni a munkádban is) es erről lemondasz, vagy elhalsztod egy ideig azért, h fontosabb dolgokra koncentrálj.

2017. márc. 27. 17:23
 46/84 A kérdező kommentje:

a kettőt magas szinten csinálni, meg hidd el senki sem tudja. Még Te sem, hiába állítod az ellenkezőjét.

És ez nem energia, hanem pusztán idő kérdése, mert ha igaz, ahogy írtad, h vezető vagy egy multinál akkor biztos nem dolgozol keveset, gondolom neked is van egy munkaidőd, esetleges túlórákkal.

2017. márc. 27. 17:27
 47/84 anonim ***** válasza:
83%

"Kedves" 55%-os kommentelő!

7 év munkaviszony után szültem az első gyermekünk. A férjemnek ekkor még csak fél éves munkaviszonya volt (fiatalabb tőlem, ill. ő nem munka mellett csinálta a második diplomáját). Simán megéltünk addig az én keresetemből is.

Két év után visszamentem dolgozni, majd újabb két év után érkezett a második gyermek, ő szintén két éves volt, mikor újra munkába álltam. Újabb két év, és jött a harmadik gyermekünk.

Nem tervezek visszamenni most dolgozni, nem adom bölcsibe, hanem itthon leszek a legkisebb 8 éves koráig. Megtehetjük? Igen. Ingyenélő lennék, aki az állambácsitól várja a megélhetést? Nem. Dolgoztam annyit, hogy legyen tartalékunk, ráadásul a férjem fizetése is bőven elég ötünknek.

Hogy mi történne, ha a férjem lelépne? Kapaszkodj meg! Visszamennék dolgozni. :D

OFF: Valami nagy gond lehet a te életedben, hogy ennyire rá vagy kattanva azokra a többgyermekes anyákra, akik beviszik oviba a gyereküket. Fel sem fogod, hogy ez a gyermeknek is jó? Szerinted arra a rongyos 25rongyra pályázok? Tévedés. Egy kiegyensúlyozott anyát és feleséget biztosítok a családnak a legfontosabb időszakban. Nekem is ment 2 gyerekkel a munka, de akkor lényegesen fiatalabbak voltak, nem kellett őket ennyire koordinálni (különórák, sport, barátok).

Most itt az idő, hogy csak velük foglalkozzak. Mert megérdemlem, és ők is megérdemlik.

2017. márc. 27. 17:28
 48/84 A kérdező kommentje:
ja és nem intézhetsz el minden laptopról éjszaka....
2017. márc. 27. 17:29
 49/84 A kérdező kommentje:

47.-es szépen leírtad. :)

100%-osan megértelek és egyetértek.

2017. márc. 27. 17:30
 50/84 anonim ***** válasza:
80%

"Én pedig nagyon nem örülnék egy igazgató anyának.

"

Még jó, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy te minek örülnél, meg minek nem. Úgy osztod itt az észt, mintha te sz.tad volna a spanyol viaszt. Úgy akarod megmondani másoknak hogy éljenek mintha bármi jogod/közöd lenne hozzá.

Mi lenne ha a magad életével foglalkoznál, ahelyett hogy másokat szólsz le az életvitelük miatt?

Jah hogy a saját életed egy kalap kaki, azért is vagy ilyen frusztrált kis valami :) Hát az nagy baj.

2017. márc. 27. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!