Attól vagyok rossz anya, hogy nem megyek a farsangra?
Alsó tagozatos a kisfiam, egyéni jelmezük lesz. Megbeszéltem vele, hogy nem megyek a farsangra, ha nem igényli nagyon, azt mondta, ne menjek, jól fogja érezni magát akkor is, ha nem vagyok ott.
Inkább munkával töltöm azt az időt, mert ülni egy teremben a többi anyukával, akik csak másokat beszélnek ki éppen, nekem ez nem tetszik.
Most persze gyermektelenek (!) keltenek bennem lelkiismeret furdalást, hogy jaj szegény gyerek, hogy nem fogom megnézni a felvonulását, mi lesz így, szomorú lesz, jaj, jaj.
Sírni tudnék most a lelkifurdalástól, de már egyben elegem is van, hogy mindig az a legokosabb szülés-szoptatás-gyerek témában, akinek csak önmagára van gondja, nincs gyereke.
Komolyan ettől vagyok köpnivaló anya? Megöl a lelkiismeret. :(
Nem vagy ettől rossz anya.
De ha nyitott ünnepség a farsang és mindenkinek ott lesz az anyukája, akkor bizony te is hiányozni fogsz a kisfiadnak.
Én nagyon sajnálom, hogy az oviban szülőmentes a farsang. (bár maximálisan megértem).
Az biztos, hogy ha lehet, menni fogok majd.
Örülök majd, ahogy látom, milyen büszke a készített jelmezre, szerintem jókat fogunk utána beszélgetni, hogy ki minek öltözött, és ha esetleg ihletet kap a jövő évi farsangra, akkor tudom majd miről beszél. (most is elmesélte, kinek milyen jelmeze volt, csak ugye én nem láttam, úgyhogy csak nagyokat bólogattam)
Én nem a többi anyuka szórakoztatására megyek majd, hanem hogy a fiammal legyek egy jó kis programon.
Magadnak kell tudnod.
En meg soha nem hagytam ki a harom gyerek farsangjat.
Szerintem igen, rossz anya vagy. Végtelen önző.
Kit érdekel, hogy más anyukák miről beszélgetnek? Nem miattuk kell ám odamenned, hanem a gyereked miatt. Nekem van gyerekem, kettő is, és véresre vakarom magam az ilyen közös megmozdulásokon, mert igen, engem is idegesít a sok ostoba szülő. De b..szki a gyerek fontosabb, hogy abban nőjön fel, azt lássa, hogy Ő a legfontosabb, és miatta ott vagyok, és megnézem ahol csak lehet.
Ha lehet menni, en megyek. A gyerekem kedveert. Mert ez az o programja, szoval nem erdekel hogy EN nem akarok az anyukakkal beszelgetni meg EN nem ereznem jol magam. A gyerek most persze azt mondja hogy ugy is jo lesz, de gondolj bele: az az anyuka segit majd neki a jelmezet megigazitani, az az anyuka csinal rola kepet a baratokkal meg osztalytarsakkal, az az anyuka segit udcsit tolteni akivel neked derogal egy legterben ulni.
Minden anyuka gaz? Senkivel nem tudnal egy szot valtani? Ez fura. De amugyis....a szulok nalunk nem ulnek hanem a gyerekeknek segitenek uditot tolteni, kislanyoknak a leesett tunderszarnyat/koronat visszatenni, fotozzak az esemenyt, stb. Menj el a fiad kedveert es tedd magad hasznossa.....win-win.
Gyerekeink a heti hét napból ötöt az iskolában töltenek. Így ha van lehetőség én mindig megyek megnézem, meghallgatom, mert érdekel!
Sőt, még a többi anyukával/apukával is szóba szoktam állni.
Szerintem ez a gyerektől függ. Nem tudom, hogy mennyire gondolta komolyan, hogy nem gond, ha nem mész. Vagy mennyire mondta azért, mert nem akart megbántani.
Te ismered. Ha ez nem gond neki, akkor semmi vész.
Nekem egyszer kisgyerekként anyukám nem volt ott az anyák napi ünnepségen, mert nem engedték el a munkahelyéről, kora délután volt és ő estig dolgozott. Nagyon rossz volt :( Persze nem lett ezért semmi bajom, és tudtam akkor is, hogy nem azért nincs ott, mert nem szeret, de akkor is rossz volt. Még így 30 év távlatából is emlékszem rá.
De ha lelkiismeret furdalásod van, akkor miért nem mész el inkább mégis?
Azért szültem, hogy a lehető legjobbat adjam a gyerekemnek.
Igaz még se nem ovis, se nem iskolás, de tudom, hogy ha bármilyen ilyen program van, és lehet menni szülőnek akkor én bizony ott leszek, az apukájával együtt.
Rossz anya ettől persze még nem vagy, mert nem mentél el.
Viszont pontosan nem érdekelne, hogy a többi pletykás anyuka kit, miért beszélnek ki. Tudom, nagyon bosszantó tud lenni, de ez csak a saját szegénységi bizonyítványuk, nincs életük-jobb dolguk. Ha ez teszi őket boldoggá, ám legyen.
Egy évben egyszer van farsang, ennyit bőven ki lehet bírni, azt a néhány órát, mert nyilván ezzel örömet okozok a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!