Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Attól vagyok rossz anya, hogy...

Attól vagyok rossz anya, hogy nem megyek a farsangra?

Figyelt kérdés

Alsó tagozatos a kisfiam, egyéni jelmezük lesz. Megbeszéltem vele, hogy nem megyek a farsangra, ha nem igényli nagyon, azt mondta, ne menjek, jól fogja érezni magát akkor is, ha nem vagyok ott.

Inkább munkával töltöm azt az időt, mert ülni egy teremben a többi anyukával, akik csak másokat beszélnek ki éppen, nekem ez nem tetszik.

Most persze gyermektelenek (!) keltenek bennem lelkiismeret furdalást, hogy jaj szegény gyerek, hogy nem fogom megnézni a felvonulását, mi lesz így, szomorú lesz, jaj, jaj.

Sírni tudnék most a lelkifurdalástól, de már egyben elegem is van, hogy mindig az a legokosabb szülés-szoptatás-gyerek témában, akinek csak önmagára van gondja, nincs gyereke.

Komolyan ettől vagyok köpnivaló anya? Megöl a lelkiismeret. :(

2017. febr. 22. 13:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Bocsi, 19-nek szolt
2017. febr. 22. 16:21
 22/34 anonim ***** válasza:
47%
# 20: Nem fogok belemenni fejlődéslélektani vitákba, de egy egészséges személyiségű kisiskolás nem fog csak a szülő kedvéért mellébeszélni. Ez az a kor, amikor a gyerek már tisztában van a saját szükségleteivel és ki tud állni magáért - akár a szülővel szemben is, HA ez a családban megengedett és a szülő erre bátorítja. A dackorszak pont erről szól a személyiségfejlődésben, hogy erre a szintre el tudjon jutni a gyermek. Ha nem törik le az önálló akaratát, akkor ki fog állni magáért.
2017. febr. 22. 16:28
 23/34 anonim ***** válasza:
66%
Pedagoguscsaladbol jovok, szinte mindenki az...ezek szerint akkor en rengeteg fejlodeshibas gyereket ismerek ;)
2017. febr. 22. 16:31
 24/34 anonim ***** válasza:
54%
# 23: Igen, sajnos a legtöbb gyerek képtelen az önérvényesítésre és még sok minden másra, ami az érzelmi jóllétükhöz elengedhetetlen lenni. Ennek megvannak a maga hosszú időre visszavezethető okai, de ez a kérdés most nem erről szól. (Én nem pedagóguscsaládból jövök, hanem magam is pedagógus vagyok, plusz van "némi" pszichológiai, pszichopedagógiai ismeretem... Nem a családom elbeszéléseire támaszkodom.)
2017. febr. 22. 17:03
 25/34 anonim ***** válasza:
45%
Elég fura, hogy ennyire nem érdekel a gyereked.
2017. febr. 22. 17:07
 26/34 anonim ***** válasza:
74%
A pedagoguscsaladbol jovok nem azt jelenti hogy pl nem vagyok az magam is. De mindegy is, a gyerekek nem egyformak, nem lehet rajuk huzni a pszichologuai blablat (legalabbis en nem szoktam) mert nem froccsontott gyari termekek, hanem mas-mas lelkuletuek. Mivel nem ismerjuk a kerdezo gyereket ezert sosem fogjuk megtudni az ove milyen.
2017. febr. 22. 17:12
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gáz ha nem mész.

Ikertesommal 22évesek vagyunk a mainapig emlegetjük azt, h cseszett anyánk eljönni bármelyik farsangra. Rossz érzés volt, h mindig a mi anyánk nem volt ott a többieké meg ott volt. Sőt volt olyan, h az oviba mindenkinek a szülője ott volt, csak nekünk nem. Kutya érzés volt.

2017. febr. 22. 17:32
 28/34 anonim ***** válasza:
60%

Én ilyen vagyok,mint te kérdező. De ennek ellenére mennék,mert a gyerekemet szeretem és nem kell másokkal beszélni .

Nekem ovis a nagy,pénteken leszafarsang. Fél 10-iglehet ott lenni. Megyek és lefotózom,meg közbe imádkozok,a baba ellegyen közbe :D

De én nem beszélek senkivel ha nem muszáj,hasonló okokból,mint te.

2017. febr. 22. 18:25
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy ettől még rossz anya, de lehet mikor a fiad látja hogy mindenkinek ott van áh anyukája vagy valakie akkor nem esok majd jól neki. Azért mert most azt mondja hogy nem kell jönnöm nem jelenti azt hogy majd ott hogy érez majd. Szerintem ezek az események fontosak illik ott lenni ha te nem tudsz akkor pl nagyszülő ott lehetne. Nincs szerintem sűrűn ilyen program biztos ki lehet bírni. Később már úgysem lesz ilyen program, csak amíg kicsik addig van szülős program.
2017. febr. 22. 19:02
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is mennék... sajnos egyedül nevelem, nincs annyi szabadságom hogy minden ilyen eseményen ott legyek :-( 1-2 órára pedig nem enged el a főnököm.

A fiam szokta is kérdezni hogy én miért nem megyek amikor mindenki más anyukája/apukája ott van. Nehéz nagyon.

Remélem, később megérti majd.

2017. febr. 22. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!