Attól vagyok rossz anya, hogy nem megyek a farsangra?
Alsó tagozatos a kisfiam, egyéni jelmezük lesz. Megbeszéltem vele, hogy nem megyek a farsangra, ha nem igényli nagyon, azt mondta, ne menjek, jól fogja érezni magát akkor is, ha nem vagyok ott.
Inkább munkával töltöm azt az időt, mert ülni egy teremben a többi anyukával, akik csak másokat beszélnek ki éppen, nekem ez nem tetszik.
Most persze gyermektelenek (!) keltenek bennem lelkiismeret furdalást, hogy jaj szegény gyerek, hogy nem fogom megnézni a felvonulását, mi lesz így, szomorú lesz, jaj, jaj.
Sírni tudnék most a lelkifurdalástól, de már egyben elegem is van, hogy mindig az a legokosabb szülés-szoptatás-gyerek témában, akinek csak önmagára van gondja, nincs gyereke.
Komolyan ettől vagyok köpnivaló anya? Megöl a lelkiismeret. :(
Elsos es 4.es fiaim vannak.
En a 3.al itthon vagyok,igy termeszetesen elmentem.a nagyobbnak amugy is zselezni kellett a hajat,es kikenni az arcat.
Mondjuk a pici elott is ott voltam minden farsangon,anyak napjan,evnyiton,evzaron,mindenen.
Szerencsere mindket osztalybol vannak olyan anyukak akikkel joban vagyok.igy meg en is jol szorakoztam kozben.
Ettol fuggetlenul nem gondolom,hogy szar anya lennel.nem irtad mekkora a gyerkoc.azert egy elsos,es egy negyedikes kozt oriasi a kulonbseg.
Igy dontottel,masnak semmi koze hozza.
Hmmm... nálunk szerencsére (!) nem nyilvános a farsang, sem a jelmezes felvonulás része, ami iskolai szintű, sem az osztályszintű buli. Max. egy-két szülőt szoktak megkérni segíteni. Konkrétan be se férnénk...
Bár nálunk a helyzet adott, a farsang amúgy sem az a kategória, amin szeretnék részt venni, hiszen ez elsősorban a gyerekekről szól, egymással vannak elfoglalva és tényleg 2-3 óra üresjárat egy szülő számára, mert ez alatt max. 2-szer odaszalad hozzá a gyerek, aztán megy vissza bulizni. Én is meg szoktam beszélni a gyerekemmel, hogy igényli-e a jelenlétem és ha igen, akkor mindent, de tényleg mindent elkövetek azért, hogy ott legyek egy anyák napi műsoron, vagy egy fellépésen. Volt, hogy fontos munkahelyi ügyet kellett átszerveznem, de megoldottam. Ismerem annyira a gyerekem, hogy ha fontos számára a jelenlétem, akkor azt jelzi. És ha azt mondja, hogy nem igényli, hogy ott legyek, akkor tényleg nem fontos neki, mert volt már ilyen is. Akkor pedig nem megyek. A gyerekem igénye az első, és igenis dönthet úgy is, hogy nem tart rám igényt. Egyre több ilyen lesz. A randijaira se fogom elkísérni...
én bizony rosszul érezném magam, ha nem mennék. Ha olyan a munkám, hogy nem tudom megoldani, akkor menne apa, vagy a mama, papa, de valaki tuti ott lenne.
A "nem megyek a farsangra, ha nem igényli nagyon" számomra érthetetlen. nagyon nem, csak kicsit igényelné... de mivel ez van, így nem mész, mert jól lesz az úgy.
nem más szülőkkel mész bájologni, hanem azért, hogy a gyerek lássa, hogy igenis törődsz vele.
ettől még nem vagy rossz anya, mint ahogy az sem feltétlen jó anya, aki minden ilyenen ott van... csak számomra érthetetlen ez az értékrend...
Nem azért vagy rossz anya, mert nem mész a farsangra, hanem azért, mert megtehetnéd, hogy mész, de te inkább dolgozol. Elnézést, hogy a rossz anya kifejezést használtam, te jellemezted magad így. Magamtól csak úgy fogalmaztam volna, hogy szerintem ez gáz. Dolgozni bármikor lehet, a farsangot a kisfiaddal sem bepótolni, sem megismételni nem lehet.
Egy alsós gyerek nem biztos, hogy fel tudja mérni előre, mit jelent, hogy mindenkinek ott van az anyukája, csak neki nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!