Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Attól vagyok rossz anya, hogy...

Attól vagyok rossz anya, hogy nem megyek a farsangra?

Figyelt kérdés

Alsó tagozatos a kisfiam, egyéni jelmezük lesz. Megbeszéltem vele, hogy nem megyek a farsangra, ha nem igényli nagyon, azt mondta, ne menjek, jól fogja érezni magát akkor is, ha nem vagyok ott.

Inkább munkával töltöm azt az időt, mert ülni egy teremben a többi anyukával, akik csak másokat beszélnek ki éppen, nekem ez nem tetszik.

Most persze gyermektelenek (!) keltenek bennem lelkiismeret furdalást, hogy jaj szegény gyerek, hogy nem fogom megnézni a felvonulását, mi lesz így, szomorú lesz, jaj, jaj.

Sírni tudnék most a lelkifurdalástól, de már egyben elegem is van, hogy mindig az a legokosabb szülés-szoptatás-gyerek témában, akinek csak önmagára van gondja, nincs gyereke.

Komolyan ettől vagyok köpnivaló anya? Megöl a lelkiismeret. :(

2017. febr. 22. 13:48
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Mindenki válaszát nagyon köszönöm.

Látom, inkább a rossz anya kategóriába kerülök tényleg. A ha nem igényli nagyon" lehet, hogy nem volt a legjobb megfogalmazás.

Azt nem írtam le, hogy egyedül nevelem, az apja gyerektartást nem fizet, kapcsolatot nem tart a fiammal. És nincs nagyszülő, aki elmenne helyettem legalább. És igen, lehet hogy elengednének a munkahelyről, valószínű, hogy meg tudnám oldani.

De fontosabbnak gondolom, hogy másnap is tudjak kenyeret adni neki, minthogy üljek egy tanterem sarkába, úgy, hogy közben a gyerek úgyis esetleg egy pohár innivalóért szaladna fel időnként. Lehet hogy rosszul gondolom.

De rólam se készült egyetlen farsangi fénykép se, sőt, szülői jelenlétre se emlékszem. Ha volt is, ezek szerint egyáltalán nem tartottam nagy jelentőségűnek, hogy ott állnak e a tömegben, amíg teszek egy kört a jelmezben.

Az embernek a gyereke a leggyengébb pontja, a legfájdalmasabb lelkifurdalásos helyzetek ebből adódnak. Csak az élet nem mindig fekete vagy fehér.

Mindenkinek köszönöm még egyszer a véleményt, mindenestre mindegyiken érdemes elgondolkodnom, mert nem vagyok hibátlan.

2017. febr. 22. 21:34
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha elengednenek menj el. Ne azzal nyugtasd a lelkiismeretedet hogy azert nem kereszkedsz el 2 orara hogy masnap is legyen kenyer......ezert senkit nem rugnak ki. Ne csapd be magad mert az nem jo, ha tudsz menj el. Amiket irsz az csak onnyugtatgatas (a tanterem sarkaban ules meg hogy ha elmesz nem lesz mit ennetek masnap...ugyanmar.)
2017. febr. 23. 09:17
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben elmennék, ha nem gond a munkahelyen.

Rossz ilyen piciként egyedül gyereknek lenni az osztályban, akinek senkije sincs ott.

Azért mert rólad nem készült kép, mert neked nem voltak ott, akkor te gyerekednek se legyen??? Ezt nem is értem.

Mondjuk az egész zavaros. Először egy szót sem írsz a munka fontosságáról, csakhogy utálod az ilyen alkalmakat, meg a többi szülőt.

2017. febr. 23. 09:41
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Es miert koveted a szuleid peldajat? A rossz pelda nem kovetendo:/

Ha te megteheted, hogy jelen legy, fotozz, vele orulj, egyel egy sutit, miert nem teszed, nem ertem...

2017. febr. 23. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!