Védőnő vélemények?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák! Mi a véleményetek a védőnőkről? Hogyan viszonyultok hozzájuk? Jó ha van vagy inkább ne kelljen menni hozzá/ne menjen ki?

Másodéves védőnő hallgató vagyok, és rengeteg rossz véleményt olvastam a védőnőkről, szinte egy anyuka sem akarja, csak "rákényszerülnek", de olyan fórumokat hoznak létre, amiben arra akarnak választ kapni hogyan lehetne kikerülni hogy ne kelljen menni/ne menjen/ne szóljon bele mit kéne csinálni/úgysem tudja mi kell az ő gyerekének stb. Eléggé megijedtem, tényleg ennyire rossz a helyzet? Nem szeretném hogy majd ha lediplomáztam, a munkám során utáljanak velem együtt működni, vagy azt várják mikor megy már el ez a ***. Nos, hogy áll a helyzet védőnő ügyben?

2017. febr. 10. 23:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
100%

Még csak egy gyerkőcöm van.

Nekem sokat segített a védőnő a terhesség alatt is, és a baba születése után us.

Nagyon szimpatikus, kedves hölgy.

Bármikor hívhattam ha kérdésem volt.

Rendszeresen jön. Nem tolakodó okoskodó. Tájékoztat az oltásokról, vele beszélünk meg időpontot is rá. Őt hívtam hogy nem megyünk mert beteg lett a lányom.

Szóval én megvagyok elégedve a munkájával.

Idén költözünk. Remélem a másik védőnő is ilyen lesz.

2017. febr. 11. 07:41
 22/64 anonim ***** válasza:
100%

Az en vedonom egy tunder, de van, amiben o is javithatna meg. Ezek azok, amik miatt szeretem:

- Mindig hangsulyozza, hogy a szulo a legkompetensebb a gyereke szamara.

- Elozetes megbeszeles alapjan jon.

- Elmondja az elkepzeleseit, de sosem rosszall, ha nem ert velem egyet, hanem mindennel elmondja az adott dolog elonyeit es hatranyait, vegul ram hagyja a dontest.

Amiben javithatna:

- Erkezhetne pontosabbana megbeszelt idore (bar tudom, hogy ezt neha nehez kiszamolni)

- Elmehetne szoptatasi temaban tovabbkepzesre, mert amiket o tanult, azok nem tamogatjak a tejtermelest.

Van egy vedono rajta kivul meg az ismeretsegi korunkben, lassan 30 eve praktizal, itelkezik a szuloi valasztasainkrol, es nem jar tovabbkepzesre (esetleg atalussza), a 30 eves nezeteket hangoztatja.

Fontos az is, hogyha van/lesz gyereked, kulon tudd valasztani az altalanos szakmai ajanlasokat azoktol a dolgoktol, amik nalatok bevaltak, a szuloket pedig a sajat preferenciaikban tamogatni amellett, hogy a gyerek erdekeit is nezed.

2017. febr. 11. 08:04
 23/64 anonim ***** válasza:
84%

En vagyok a vedonok alma :) Mindegyikuknen megtalaltam a jot (5 volt), mindig jokat beszelgettunk es mindegyik mondott valami elgondolkodtatot. Mondjuk en nem vagyok az a tipikus "mar szultem szoval mindent jobban tudok" anyuka amugysem aki felulbiralja a gyerekovostol kezdve az ovonon at mindenkit, de teny hogy keszulj fel, a fiatal anyukak 70-75%-a szerint a gyerekorvos hulye, a vedono egy csitri, az ovono egy gyoker :)

Legy elnezo, mosolyogj, ne oktasd ki a szuloket mert meggyozni ugysem tudod de ha ezt elore latod valakin akkor nem lesz baj :) Sok sikert!

32 eves anyuka

2017. febr. 11. 08:29
 24/64 anonim ***** válasza:
90%
Mar az, hogy ez a kerdes foglalkoztat afele mutat, hogy beloled jo vedono lesz. Maradj ilyen nyitott kesobb is, kepezd magad, es nem lesz gond ;)
2017. febr. 11. 08:43
 25/64 anonim ***** válasza:
100%

Emberismeret. Ez a legfontosabb, hogy jó védőnő légy.

Nem az lesz a feladatod, hogy a bebiflázott tudást visszahadard!

Hanem hogy felmérd, hogy kinek miben tudsz segíteni és hogy ehhez megtaláld a közös hangot a szülővel.

A második védőnőnket fogyasztjuk. Az első egy gyerektelen, de kellő tapasztalattal rendelkező korombeli nő volt. Úgy tudott segíteni, hogy észre se vetted. Áradt belőle a nyugalom.

A második... jajj. Egy frissen végzett lányka, aki tényleg csak annyit tud, hogy lexikális tudását fitogtatja. 1,5 éve már a védőnőnk, kezd azért kikupálódni, de még mindig tenyérbemászó a stílusa. Nem figyel, csak beszél. Nem emlékszik semmire, újra és újra megkérdezi ugyanazt.

Ugyanakkor szakmailag sincs a toppon annak ellenére hogy nemrég végzett, és ezért se tudok bízni benne.

(Extrém korai hozzátáplálást javasolt a hasfájós, refluxos, allergiás gyereknek szembe menve a gyerekorvos véleményével is.)

2017. febr. 11. 08:45
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

Még csak egy babám van, de nekem nagyon sokat segít, nagyon szeretem. Bármikor hívhatom bármivel kapcsolatban. Terhesség alatt is sokat segített. Kis faluban élünk, gyerek korom óta ismer. Jól kijövünk. Nem tolakodó, mindig szól mielőtt jön, nincs itt feleslegesen sokat. Fiatalos gondolkodású, nyitott. Nem szól bele semmibe, hogy márpedig ezt meg azt úgy kellene. Szóval én szeretem. De ő alapvetően egy jó ember, kedves természetű.

Az írásod alapján te is annak tűnsz. Legyél mindig nyitott és barátságos. Szerintem nem lesz gond. Sok sikert kívánok.

2017. febr. 11. 08:57
 27/64 anonim ***** válasza:
71%

Harmadik gyermek három védőnővel.

Igazából mindben találtam/találok olyat, ami miatt a segítségemre volt. A legutolsó most a legbonyolultabb, egyben a legvisszataszítóbb, de nem azért mert védőnő, egyszerűen ilyen ember. Ő az, akit postásként/boltosként sem kedvelnék. Ilyen ne legyél: Pl minden alkalommal megkérdezte, hogy mennyi a férjem fizetése (vezető egy zrt-ben), nem adott semmilyen kupont/promóciós terméket próbaként, mert minek nekünk, vegyük meg. A második gyerek után sok dolgot bevittünk nekik, mondván nekünk nem lesz harmadik, adják oda rászorulónak (légzésfigyelőt, esernyőkocsit, mellszívót, ruhák, stb), erre ő a helyi netes bolhapiacon árulni kezdte. Egyszer közölte, hogy ő velünk ebédelne, mert olyan finom illata van a levesnek (kávé, kapucsínó, üdítő, rágcsálnivalóval mindig megkínálom). A harmadik gyereknél 2 szoptatást is végignézett (ergo 3,5 órát volt nálunk) hogy lássa, megfelelően táplálom.

Légy kedves, légy jól informált, de hagyj nekik teret!

2017. febr. 11. 09:00
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

4-5 védőnőt "fogyasztottunk" el legalább:-:-)

Vegyesek a tapasztalataim,de szerencsére tolakodó, irritáló stílusú egyik sem volt.

szerintem mindkét félre vonatkozik,hogy a legjobb,ha a védőnő elmondja,mit tanácsol, és tiszteletben tartja,hogy a szülő a tanácsokkal mit kezd.

Valóban fontos,hogy érezd, szükséges e tanácsot adnod adott helyzetben, kérdésben,hiszen sokat számít, mennyi tapasztalata van az anyukának.

És valóban, manapság az interneten minden infóhoz hozzá lehet jutni, nyilván 15-20 éve sokkal nagyobb presztízse volt ennek a szakmának (még sok más hasonlónak...)

Valaki említette,hogy nagyobb szüksége lett volna a "lelkizéshez";nos, szerintem ez is veszélyes terep,mert engem pont az zavart,amikor az egyik védőnő a családi, lelki életünkbe akart belemászni...Szóval azt is meg kell érezni,hol a határ amikor már nagyon intim témát kerulgetsz...

2017. febr. 11. 10:11
 29/64 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én szeretem a védőnőnket,nyitott barátságos,és bármikor hívhatom.Már terhesség alatt is szerettem hozzá járni.Nem tolakodó,nem erőszakos, elmondja a véleményét tapasztalatát,és rám bízza a döntést.

Jah és ez most furán hangzik,de egy csomószor megdicsért,és ez nekem nagyon jól esett.

2017. febr. 11. 11:05
 30/64 anonim ***** válasza:
72%
Nekem semmi bajom a védőnőmmel, olyan 25 éves lehet, nincs gyereke, de nem dumál bele semmibe. Ugyanakkor magát a védőnőséget éppen emiatt feleslegesnek tartom, plusz infót nem kapok, de havonta ücsöröghetek nála egy órát. Illetve Bp.-en, viszonylag normálisabb szülőknél tartom feleslegesnek, én sokat informálódok gyereknevelés ügyben, tanfolyamra megyek, keresem az új lehetőségeket, nincs szükségem egy kötelező tanácsadásra, ami ráadásul könnyen lehet, hogy elavult nézeteket ad át, mert a felsőoktatás nem arról híres, hogy gyorsan változtatnák a tananyagot. Olyan helyeken, ahol a putriban szülnek a nők és az alap higiénia miatt is szólni kell, ott viszont kell a védőnő.
2017. febr. 11. 11:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!