Miskolci Egyetem. Vélemények?
Érdekelne hogy milyen szakon vagytok milyen ott tanulni milyenek esetleg a vizsgák és a tanárok! Szeretném eldönteni hogy érdemes-e oda mennem.(főleg a védőnői szakirány érdekelne de bármilyen szakról jó ha írtok) Ja a LEGFONTOSABB az lenne hogy mikor és hány ponttal jutottatok be.
Köszönöm előre is!
17/l
ME-n végeztem, két alapszakos diplomát is szereztem ott.
Imádtam az egyetemet.
Szerintem nem lényeges információ hány ponttal jutott be valaki, hisz évenként változik a ponthatár. Az hogy mikor melyik egyetem, milyen szakán hány ponttal lehetett bejutni a felvin megtalálod itt: [link]
Ezen felül miért érdekes számodra hogy valaki elmúlt évek valamelyikén akármelyik szakra is hány ponttal jutott be?
Én két éve kezdtem a mérnökinfó Bsc-t, akkor 240 volt a ponthatár.. (nekem 382 volt). A ponthatár egyáltalán nem tükrözi a követelményeket, azért mert nem Budapesti egyetem, ugyan olyan nehéz. Sztem a tanárok mindenhol ugyan olyanok, van aki kedves segítőkész, és pl nekem volt egy olyan tanárom aki azt mondta, hogy ő azért engedi át csak a nagyon jókat a vizsgán mivel ő is itt tanult és ha a gyengébbeket is átengedi akkor azzal a saját diplomájának az értékét csökkenti...
Maga az egyetem sztem elég jó, ha ide fogsz esetleg járni biztos nem bánod meg, főleg ha koleszos leszel.
Szia, engem most vettek fel MEK képalkotó diagnosztikára. 262 volt a ponthatár nekem 328 volt. Ha érdekel majd és addig nem válaszol senki mesélek majd.
20 F
Én MFK-s vagyok, a tanárok nagy része korrekt, és helyén kezeli a dolgokat
Egy BME-hez képest viszont szerintem nem követelnek sokat, pl matekon simán átbűvészkedhetted magad egy 2-3assal úgy hogy szinte semmit nem tudtál, a tanárunk nagyon jó volt, viszont vizsgákon szinte nem követelt semmit, és simán ki is puskázhatta aki akarta mivel nem nagyon érdekelte..
Ha normálisan belekérdezett volna az az évfolyam 90%ának bukó
Kémiából, fizikából is gimis tudással simán át lehetett menni, pedig ezek mind fontos alapozó tárgyak voltak
Kémiából szó szerint így is bukott a fél évfolyam...
Mondjuk ez inkább az ide járókat minősíti, és velük együtt az egyetemet is, hogy rengeteg olyan ember végzi el aki ezt amúgy nem érdemelné meg, aztán a munkaadóknál az egyetemet járatják le
A ponthatár miatt meg ne aggódj, ha kicsit is komolyan veszed lazán felvesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!