Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti védőnőtök is elkéri lefénym...

Ti védőnőtök is elkéri lefénymásolni a gyerek orvosi papírjait (zárójelentések, szakorvosi vélemények)?

Figyelt kérdés

Ez szabályos?

Van ehhez joga?

Szerintem max. betekinthet, elkérheti, de semmi szükség nincs rá, hogy ő is rendelkezzen példánnyal.

A gyerekorvos más tészta, neki természetes, hogy mindent leadunk.

Tudtok jogszabályi hivatkozást?

Nem óhajtom a bizalmas papírokat beszolgáltatni, de a védőnő ragaszkodik hozzá.

#védőnő #orvosi_titok
2016. okt. 4. 10:01
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
76%
A védőnőnek nem tudom van-e. Nálunk a gyerekorvosi asszisztens másol le mindent. Valószínűleg nálatok a védőnő csak nekik segít ebben. Nekik kell a másolat, nekem a kórházban is mondták, hogy ambuláns lappal majd jelenjek meg a gyerekorvosnál, néha külön példányt adnak oda.
2016. okt. 4. 10:03
 2/42 anonim ***** válasza:
67%

Sőt én fénymásolok mindent neki, megkért minket is rá hogy leleteket neki is adjunk egy példányba, egész terhességem alatt is így ment, nekem ebbe semmi furcsa nincsen.

Nem értem mi olyan titkos van a gyermeked leleteibe?

2016. okt. 4. 10:06
 3/42 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg nálatok a védőnő csak nekik segít ebben."

Nem, neki kell. Az orvos egyből megkapja. Az asszisztens beszkenneli.

Mondtam neki nézze meg ott, az nem tetszett neki. Szerintem az orvosunk is elhajtaná.

2)

A védőnő nem orvos, ebből adódóan ne őrizgessen semmit.

2016. okt. 4. 10:11
 4/42 anonim ***** válasza:
81%
El nem tudom képzelni, hogy mit tud a védőnő csinálni azokkal a papírokkal, és mit tudhat meg belőle. Talán a gyerek fejlődését, korábbi betegségeit? Mintha a nyomon követés lenne a dolga... Hihetetlen, hogy mennyien feltételezik a rosszindulatot az ilyenek mögött.
2016. okt. 4. 10:17
 5/42 anonim ***** válasza:
35%
Tőlünk meg az orvos se kér semmit el. De nálunk a védőnő és az orvos együtt dolgozik (az egészséges rendelésen), úgyhogy szerintem már mindenbe belelát. Nekem gyanús egyébként, hogy elvileg már pl. a háziorvos is tudhatja, ha egy másik kórházban vizsgáltak meg valakit, persze lehet, ez még a helyi technika függvénye, de pár éve olvastam kifüggesztve egy papírt egy kórházi folyosón várva arról, hogy ha nem szeretném az adataimat a rendszerben közzétenni, akkor tán egy kormányablaknál kell valamit nyilatkoznom.
2016. okt. 4. 10:30
 6/42 anonim ***** válasza:
83%
Engem abszolut nem zavar. Harom gyerekem van.
2016. okt. 4. 10:37
 7/42 anonim ***** válasza:
73%
Ez a dolga, természetesen nem zavar. Ha meg nem történik semmilyen nyomonkövetés a gyerek iránt, az a baj... (Lásd többek közt: a fényevő gyöngyösi kislány)
2016. okt. 4. 10:59
 8/42 anonim ***** válasza:
33%

ne add oda,a nem akarod.

biztos,hogy nem kötelező,mivel a vizsgálatok maguk sem kötelezőek,tehát akkor sincs semmi,ha nincs orvosi papírod.

ezen kívül a védőnői szolgáltatást is le lehet mondni.

kicsit túlfontoskodják a szerepüket.

2016. okt. 4. 11:19
 9/42 anonim ***** válasza:
71%
Igen mindent elkér és lefénymásol, szerintem nincs ezzel gond.Engem nem zavar.
2016. okt. 4. 11:35
 10/42 A kérdező kommentje:

Minden betegségéről tud, nincs eltitkolva semmi, de szerintem az iratok tárolása már nem tartozik a hatáskörébe.

Eleve kitalálta, hogy csak úgy dobjam be a védőnők postaládájába. Ez ám a szakszerű információkezelés. Meg egy frászt.

Tartós betegség miatt havonta kórházban vagyunk, ezer + 1 orvos nyomon követi a fejlődését.

De ha valaki linkel törvényt, miszerint a védőnő orvosi adatok tárolására kötelezően jogosult, odaadom.

2016. okt. 4. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!