Ti védőnőtök is elkéri lefénymásolni a gyerek orvosi papírjait (zárójelentések, szakorvosi vélemények)?
Ez szabályos?
Van ehhez joga?
Szerintem max. betekinthet, elkérheti, de semmi szükség nincs rá, hogy ő is rendelkezzen példánnyal.
A gyerekorvos más tészta, neki természetes, hogy mindent leadunk.
Tudtok jogszabályi hivatkozást?
Nem óhajtom a bizalmas papírokat beszolgáltatni, de a védőnő ragaszkodik hozzá.
Sőt én fénymásolok mindent neki, megkért minket is rá hogy leleteket neki is adjunk egy példányba, egész terhességem alatt is így ment, nekem ebbe semmi furcsa nincsen.
Nem értem mi olyan titkos van a gyermeked leleteibe?
"Valószínűleg nálatok a védőnő csak nekik segít ebben."
Nem, neki kell. Az orvos egyből megkapja. Az asszisztens beszkenneli.
Mondtam neki nézze meg ott, az nem tetszett neki. Szerintem az orvosunk is elhajtaná.
2)
A védőnő nem orvos, ebből adódóan ne őrizgessen semmit.
ne add oda,a nem akarod.
biztos,hogy nem kötelező,mivel a vizsgálatok maguk sem kötelezőek,tehát akkor sincs semmi,ha nincs orvosi papírod.
ezen kívül a védőnői szolgáltatást is le lehet mondni.
kicsit túlfontoskodják a szerepüket.
Minden betegségéről tud, nincs eltitkolva semmi, de szerintem az iratok tárolása már nem tartozik a hatáskörébe.
Eleve kitalálta, hogy csak úgy dobjam be a védőnők postaládájába. Ez ám a szakszerű információkezelés. Meg egy frászt.
Tartós betegség miatt havonta kórházban vagyunk, ezer + 1 orvos nyomon követi a fejlődését.
De ha valaki linkel törvényt, miszerint a védőnő orvosi adatok tárolására kötelezően jogosult, odaadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!