Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti védőnőtök is elkéri lefénym...

Ti védőnőtök is elkéri lefénymásolni a gyerek orvosi papírjait (zárójelentések, szakorvosi vélemények)?

Figyelt kérdés

Ez szabályos?

Van ehhez joga?

Szerintem max. betekinthet, elkérheti, de semmi szükség nincs rá, hogy ő is rendelkezzen példánnyal.

A gyerekorvos más tészta, neki természetes, hogy mindent leadunk.

Tudtok jogszabályi hivatkozást?

Nem óhajtom a bizalmas papírokat beszolgáltatni, de a védőnő ragaszkodik hozzá.

#védőnő #orvosi_titok
2016. okt. 4. 10:01
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
83%
Engem sem érdekel, sőt szimpatikus, hogy elkéri és beteszi a lányom kartonjába. Ő lelkiismeretes. :)
2016. okt. 4. 12:04
 12/42 anonim ***** válasza:
80%

Mondjuk miért nem állsz oda elé ekkora mellénnyel és kérdezel rá ilyen stílusban?

Azért ez nem kis üldözési mánia.........

2016. okt. 4. 12:05
 13/42 A kérdező kommentje:

Megtettem. Megkérdeztem, miért kell. Felajánlottam, hogy elolvashat mindent, jegyzetelhet, nincs titok. Ott van minden az orvosnál is (aki teszem azt egyszer sem mondta, egy zárónál sem, hogy ebből a védőnőnek is adjak, pedig kérdeztem, kellhet-e máshova).

A válasz: csak, csak, csak, mert nekünk kell.

Válaszoltam, hogy persze jó majd.. Azért hogy utánanézhessek.

2016. okt. 4. 12:15
 14/42 A kérdező kommentje:
Egyébként tárgytalan, épp hívott a barátnőm, aki orvos (és anya is), rákérdeztem, azt mondta ne adjam oda, semmi köze a részletes eredményekhez, úgy se ért belőle semmit. Elég ha azt tudja, amit most is, hogy mi a baja a gyereknek és hogy szakszerű ellátásban részesül. De arra nincs szükség hogy olyan orvosi papírok cirkuláljanak a védőnői rendszerben, amivel neki semmi dolguk.
2016. okt. 4. 12:21
 15/42 anonim ***** válasza:
35%

akkor ne add oda, ...

ennyi

én odaadom, másolhatja kedvére, mert nincs sem szégyelni sem titkolni valóm, nem fognak visszaélni vele, fontosabb a munkaviszonyuk, mint bármi más. :)

2016. okt. 4. 12:24
 16/42 anonim ***** válasza:
16%
cirkuláljanak? :D
2016. okt. 4. 12:27
 17/42 A kérdező kommentje:

Hogy nem tudtok leakadni erről, hogy "szégyellném". Betegségen mi szégyellnivaló lenne? Semmi.

De ahogy nem osztom meg a CPR értékét, vesefunkcióját, vérgáz értékét... a postással, óvónővel, tanárral... a részletes értékek a védőnő számára is haszontalanok.

Lehet én vagyok rosszul összerakva (kizárt), de ahogy az FB-ra se posztolom ki a pucér fenekét, ehhez hasonlóan úgy gondolom, hogy az orvosi adatok akkor is intim adatok, ha épp nem nemi beteg valaki és nem tartozik mindenkire, csak arra, aki tényleg illetékes.

2016. okt. 4. 13:05
 18/42 anonim ***** válasza:
28%
Annyi ilyen vedonoszapulo kerdest feltettel mar. Nem unod?
2016. okt. 4. 13:38
 19/42 A kérdező kommentje:

Rossz a címzett, 18-as!

Ez az első védőnős kérdésem.

Az, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek gondja van a rendszerrel, nem az én hibám.

2016. okt. 4. 13:56
 20/42 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk sem kéri, még a gyerekorvos sem, hacsak nem javaslat vagy egyéb olyan van rajta ami tartós betegségre utal.
2016. okt. 4. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!