Ti védőnőtök is elkéri lefénymásolni a gyerek orvosi papírjait (zárójelentések, szakorvosi vélemények)?
Ez szabályos?
Van ehhez joga?
Szerintem max. betekinthet, elkérheti, de semmi szükség nincs rá, hogy ő is rendelkezzen példánnyal.
A gyerekorvos más tészta, neki természetes, hogy mindent leadunk.
Tudtok jogszabályi hivatkozást?
Nem óhajtom a bizalmas papírokat beszolgáltatni, de a védőnő ragaszkodik hozzá.
Igen, kupi és retek. Írtam én, hogy bármikor kizártam volna a védőnőt?
De ez választ ad arra, hogy miben segít az nekünk, ha a laikus védőnő böngészi az orvosi papírokat?
Mert pl.: nephrológiai vagy szívsebészeti tudással csak nem rendelkeztek, vagy igen?
Meglepődnél kérdező...mi pl tanultunk EKG-t elemezni, egyszerű tünetből felismerni az aorta stenosist, és igen, tudunk különbséget tenni egy glomerulonephritis és egy pyleuronphritis között...
Itt van egy tételem gyermekgyógyászatból, és ez még csak egy tárgy, és egy tétel, a rengetegből.
Ez elég felszínes.
De a válaszadást még mindig kikerülöd.
Mi hasznomra válik az, ha mondjuk te értelmezed a leleteinket?
Tegyük fel megérted. És? Te fogod felülbírálni a egyetemi profok véleményét pl.: hogy szükség van-e műtétre?
Vagy a beállított gyógyszer megfelelő-e?
Mi HASZNOM van belőle?
És még most se válaszol, csak személyeskedik. :)
Nem fogom lemondani, eddig se állt szándékomban.
Csak épp nem fogok szaladni, hogy lefénymásoljak olyan papírokat, amire a védőnőnek semmi szüksége (mert azon túl, hogy "előírás" - nem az- még mindig nem kaptam választ, hogy mire kell). Ha olyannyira rátok tartozna, akkor lenne betekintési lehetőségetek az orvosnál vagy letölthetnétek a rendszerből, nem pedig az anyukától kuncsorognátok el.
pont tegnap kérdeztem ugyanezt egy másik kérdésben.Mi haszna,hogy hallgatnak pár szemesztert ebből meg abból?
nem lesznek tőle orvosok,se a téma szakértői,csak pár dologról lesz valami halvány f.ngjuk,amivel úgysem mennek semmire vele,mert az orvos dönt mindenben,tök fölösleges az egész. CSak arra jó,hogy fontoskodhassanak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Én nem állítom, hogy teljesen feleslegesek. Oda, ahova nem jut elég orvos vagy az anyukát hat lóval se lehetne vizsgálatra elrángatni és a gyerekeket is hasonló figyelemmel nevelik... jó, ha van valaki, aki talán észreveszi a veszélyt és tanácsokkal lát el.
DE:
Az az arrogancia, ahogy itt megnyilvánultak, hogy "kell kell kell a papír, mert mi aztán mindenhez értünk" (na persze, akkor minek vannak a szakorvosok, ha egy főiskolával egyszerre lehetne vki agysebész és nőgyógyász is), az egy csöppet bicskanyitogató.
A gyerek orvosi kartonját a gyerekorvosa vezeti. Semmi szükség duplikációra. A védőnő tárolja csak az általa feljegyzett adatokat.
Ha orvosi vizsgálat/szűrés kell értelemszerűen nem egy nem orvos véleményét fogom kikérni.
szerintem meg igenis folyamatosan kell éreztetni,hogy ez az egész fölösleges,mivel azon dolgoznak,hogy kötelezővé tegyék. Gondold el,hogy akkor mekkora arccal tolakodnának bele mások életébe,meg követelnének együttműködést.
mondd már meg,hogy a cigánysorra mikor meri betolni az arcát,ő se akarja,hogy leszamurájkardozzák.
elképzelem,amikor odamegy és ott követeli az orvosi papírokat. Na bohóckodjunk már. Csak a normális emberekkel van ekkor arcuk.
Csak a normális emberekkel van ekkor arcuk.
Akkor nektek nincs félnivalótok:-)
Én védőnő vagyok,egy meglehetősen nehéz körzetben.
Megértelek,Kedves Kérdező,hogy ez téged zavar.Szerintem nincs baj azzal,ha nem akarod,hogy lefénymásolja.Mondd meg neki,és kész.Én a magam részéről azért szoktam lemásolni a leleteket-hangsúlyozom,hogy halmozottan hátrányos helyzetű családok vannak a körzetemben főleg-,mert sokszor előfordul,hogy a család otthon elkeveri,elveszti a leleteket,és akkor nálam megvan.Nálunk a háziorvos nem fénymásolja le a leleteket,beírják a rendszerbe a legfontosabb adatokat,és kész.
A leletek értelmezéséről meg csak annyit,hogy a gondozottaim többsége sajnos nem érti,amikor az orvos elmagyarázza neki a dolgokat,ha egyáltalán elmagyarázza,ami meg le van írva,abból meg megint csak nem ért semmit.Ilyenkor elmagyarázom én.
Még egyszer mondom,az én körzetemben sajnos erre is szükség van,mert a családjaim ilyenek.
Valaki írta,hogy nem járunk ki a cigánysorra meg hasonlók.Én kijárok.Ott is elmondok mindent,például ha anyatejesen jól fejlődik,akkor ne adjon neki 3 hónaposan még semmit,anyagilag sem olyan megterhelő-igaz,egy ekkora baba még nem eszik sokat,de akkor is.A bébikomp sarkalatos probléma nálunk is.A család megkapja ajándékba,és hú,de jó,6 hónaposan már áll a baba.Már korábban többször is elmondom nekik,hogy mennyire káros,majd amikor meglátom a bébikompot,akkor is újra és újra.Aztán eljönnek gyerekorvosi tanácsadásra,és néznek nagy szemekkel a gyerekorvosra,aki hosszasan ecseteli,mennyire rossz a bébikomp,mintha még sose hallották volna.Lehetne még sorolni,és nem is ez a lényeg.
Csak azt szerettem volna elmondani,remélem nem sikerült kioktatóra,hogy van,ahol muszáj lefénymásolni a leleteket.Ha ez valakit zavar,akkor természetesen nem teszem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!