Orvosi egyetem és gyermekvállalás?
Sziasztok!
24 éves vagyok, így semmilyen szempontból nem érzem magam lemaradva, azonban vágyom már egy baba után. Az orvosinak még az elején vagyok, tehát valószínűleg nem várunk majd az idők végezetéig! :) A párom 29 éves, és már évek óta praktizál, így egzisztenciálisan, illetve anyagilag nem látja akadályát, viszont azon sokat aggódik, a tanulmányaimmal hogyan egyeztethető majd össze. Minden egyes nap szóba kerül, témázgatunk kicsit, majd elodázzuk a dolgot azzal,hogy holnap visszatérünk rá. A szüleinknek nem merjük még szóba hozni, mert inkább konkrét tervekkel szeretnénk eléjük állni. De valószínűnek tartom, hogy számíthatnánk a segítségükre, mert mindig örülnek, ha tehetnek értünk valamit. Olvastam néhány releváns topicot, de elég vegyes válaszok, vélemények érkeztek. Elsősorban saját tapasztalatokra volnék kíváncsi. Természetesen nem az alapján fogok dönteni, hogy itt milyen a fogadtatása a kérdésnek, de szívesen meghallgatnám azok történetét, akik jártak már hasonló cipőben. :) Egykori tanárnőm szintén orvosi alatt szült, és neki is a férje, illetve édesanyja segített, de tőle nem tudtam megkérdezni, hanyadéves volt, érkezett a baba, illetve tudta-e folytatni, vagy passzív félévet kellett igénybe vennie. Kíváncsi volnék mindenki tapasztalatára, történetére, meglátására! Fontos számomra az egyetem, de robot sem vagyok, így vannak céljaim a magánéletben is. :) Köszönöm előre is, ha valaki megosztja velem a gondolatait!
Szia!
Nekem van tapasztalatom, ugyan nem saját, de elég közeli. Az egyik volt osztálytársam szült így, az általános orvosi ideje alatt. Én nem ajánlom :( Néhány hónapos volt a baba, nem tudom pontosan, de egy éves biztos nem volt, mikor visszament az egyetemre. A nagymama vigyázott rá. A lány reggel elment és estefele ért haza, ráadásul agglomerációban lakott, még kiírta azt is facebookra, hogy a dugóban ülés miatt, szinte semmit nem látja a gyerekét. Nem tudom, hogy így hogy lehet megélni normálisan az anyaságot, mert szerintem sehogy. A másik kérdés, hogy milyen kötődés alakul a gyermekkel, ha alig látja az anyját. Ráadásul az iskolai stresszel is számolni kell, hogy ki hogy tudja kezelni és ezt a gyerek is megérzi.
Van egy másik orvosis ismerősöm, ő elég közeli barátnőm. Szeretne ő is gyereket, de azt mondta, hogy nem mer kockáztatni, mert többet is tud, aki végül emiatt befejezni nem tudta.
Szerintem a saját erőforrásaitokat kell rendesen végiggondolni és azt, hogy milyen anya tudnál lenni abban a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!