Tanító, tanár anyukák! Ti mikor vállaltatok babát?
22 éves vagyok, I. éves tanító hallgató. Nagyon szeretnénk babát a vőlegényemmel, de nem tudom eldönteni, hogy mikor lenne a legalkalmasabb. Arra gondoltam, hogy a II./ III. év lezárulta után nyáron/ősszel szülnék, 1 évet passziváltatnám magam, majd egyéni tanrenddel folytatnám az egyetemet.
Igazából csak attól tartok, hogy egyetem után még 1-2 évig úgy sem kaphatok osztályt és akkor nem jönne jól 3 év pihi a babával. Illetve félbehagyni se szeretnék egy osztályt, főleg nem a legelsőt.. valószínűleg nem lenne munkám a babázás után, ennyi év kihagyás után.
Ti hogyan oldottátok meg?
Majd az élet hozza a megoldást. Amikor én pályakezdőként állást kerestem, az igazgató megkérdezte, hogy szándékozok-e a közeljövőben babát vállalni, ugyanis két osztályhoz keresett tanítót, egy 2. és egy 4. osztályhoz. Mivel mondtam én még nem tervezem, a 2. osztályt kaptam, és egy idősebb kolléganő a 4-et.
Jómagam 28 évesen szültem először, és akkor pont egy 3. osztálytól kellett elköszönnöm. Ezt azért nehéz összeegyeztetni a gyerekvállalással, ember tervez, Isten végez...
Ha most szeretnétek gyereket, a főiskola végzése mellett is meg lehet tenni, volt már rá példa, azt, hogy a jövőben milyen álláslehetőségeid lesznek, ezt nem tudhatod előre.
Na most bocsi, ha tanító hallgató vagy, akkor milyen egyetemet fogsz befejezni?
Én az egyetem elvégzése után dolgoztam folyamatosan 30 éves koromig, akkor szültem az első babámat. Két éves korában visszamentem dolgozni, majd két év munka után szültem a másodikat. Vele otthon maradtam 3 évig, ekkor született a harmadik babám, vele még itthon vagyok Gyed-en.
Tehát én azt javasolnám, hogy néhány év munkaviszonyod legyen, mire babát vállaltok.
Szia!
Igaz már régebbi kérdés, de nálam így alakult: 25 évesen levelezőn kezdtem a tanító szakot, majd másodévben várandós lettem. Pont szerencsésen alakult a helyzet, mert még le tudtam mindenből vizsgázni tanév végén és augusztusban megszületett a fiam :) Szeptembertől pedig folytattam az iskolát. Mindegyik konzultáción nem tudtam részt venni, de esténként amikor a baba elaludt tudtam tanulni (napközben csak keveset, mert kicsikét aludt). A tanítási gyakorlat volt az egyetlen amin nem tudtam részt venni minden alkalommal, úgyhogy azt ebben az évben pótolom-most vagyok negyedéves. Közben az iskolába vissza tudok menni dolgozni jövő hónaptól gyakornokként- ahol pedagógiai asszisztens voltam. A kicsi 15 hós lesz, ő bölcsibe fog járni. Nekünk azért ez a megoldás tűnik a legjobbnak, mert a nagyszülők messze vannak. Ha jól sejtem, Te már végeztél is azóta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!