Fiatal kismamák, hova vállaljátok/vállaltátok a gyereket?
Leszögezem, nem provokatívnak szánom a kérdést, tényleg érdekelne, hogy a 20-25 év közötti kismamák milyen háttér mellett döntöttek a gyermekvállalás mellett. Tehát ebből következik, elsősorban olyanok válaszát várom, akik tervezetten estek teherbe, nem becsúszott. :) (Ha az alsó korhatár alatt is akadnak tudatosan szülő kismamák, természetesen az ő válaszukat is várom.)
Volt saját lakás/ház? Albérlet vagy szülőknél? Esetleg terveztek-e tartósan bérelt lakásban élni akár több gyerekkel, van-e kilátásban saját ingatlan?
1-es vagyok.
Az öt millióból másfél millió egy örökölt ház eladásából jött, ezt elfelejtettem irni, a többit pedig félreraktuk. Havi bevételünk 350-400 ezer Ft között van, 150 ezer elég a megélhetésre, mert pl.az albérletért jelképes összeget fizetünk, és okosan osztjuk be a pénzt, autónk nincs, drága műszaki cuccaink se, a telefonjaink pl 30 ezres egyszerű darabok, tv-nk egy régi darab, ami a lakáshoz járt, minden állami kedvezményt kihasználunk, lakastakarek, egészségpénztár stb. Pelenkát, tápszert pl a gyereknek fél áron vagy sokszor még kevesebbért veszünk kuponokkal, egészségpénztárral, hitelkartya visszatérítéssel. Minden közeli hozzátartozót bejelentettem az egészségpénztáramra, kérnek számlát a gyógyszerről, ezzel is éves szinten majdnem 100 ezer Ft-ot "keresek". Most meg már a megtakarításunk is termel szépen a hozamot. Pénzügyi területen dolgozok, így jól tudom menedzselni a saját befektetéseinket.
23 évesen született az első lányunk, 26 évesen a második.
Örököltem 19 évesen egy 85 m2 lakást a nagymamám után. Kezdetben kiadtam (1,5 évig), majd meguntam ezt a dolgot és eladtam.
Vettem egy kisebb (65m2) lakást, felújítottam. Beköltöztem és hozzám költözött a párom. Fél évvel később elkezdtünk a családalapításról beszélgetni (férjem hozta fel).
10 hónapos volt az első gyermekünk, amikor összeházasodtunk.
A lakás az én nevemen van, minden más dolog (autó, stb) a férjem nevén. Anyagilag egyébként a férjem rengeteget fektetett bele a lakásba, mert az első terhesség alatt átalakítottuk kicsit a lakást, meg újíttattuk.
Ha nem örököltem volna, akkor valószínűleg albérletben kezdtük volna az életünket, de az sem maradt volna tartós, mert mind a ketten saját lakást részesítjük előnybe, még ha kell egy kis hitelt is felvenni hozzá.
Mindenképpen fiatalon szerettem volna szülni. Tehát 30 alatt. FElette egyáltalán nem.
Azt elfelejtettem írni, hogy 16 éves korom óta dolgoztam iskola mellett. 18-20 éves korom között főállásban, mellette okj-t végeztem.
20 éves koromtól pedig a szakmámban dolgozom (szülésig ugye 3 évet). Így kaptam mind a két gyerekemnél normális "juttatást".
Második gyerek születése után fél évvel diplomáztam le.
Köszönöm mindenkinek a választ! :) Ha még vannak hasonló történetek, írjátok bátran.
Minden elismerésem egyébként a válaszadóké! Jó látni, hogy vannak még előrelátó fiatalok. Mert persze örököléshez nem kell ügyesség, de a pénz gondos beosztásához igen, és az mindenkinél megvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!