Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatal kismamák, hova vállaljá...

Fiatal kismamák, hova vállaljátok/vállaltátok a gyereket?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem provokatívnak szánom a kérdést, tényleg érdekelne, hogy a 20-25 év közötti kismamák milyen háttér mellett döntöttek a gyermekvállalás mellett. Tehát ebből következik, elsősorban olyanok válaszát várom, akik tervezetten estek teherbe, nem becsúszott. :) (Ha az alsó korhatár alatt is akadnak tudatosan szülő kismamák, természetesen az ő válaszukat is várom.)

Volt saját lakás/ház? Albérlet vagy szülőknél? Esetleg terveztek-e tartósan bérelt lakásban élni akár több gyerekkel, van-e kilátásban saját ingatlan?

2015. febr. 21. 20:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24 évesen szültem az első gyerekemet. Nem volt saját házunk, de épp benne voltunk egy adás-vételi szerződésben amikor terhes voltam. Sajnos ennek nagyon csúnya vége lett, így albérletbe költöztünk. Megtakarításunk nem volt ugyan (elvitte a korábbi csúnya ügy), de mindketten közepesen kerestünk, így nem jelentett problémát a baba érkezése. Azóta szültem még egyet és már visszamentem dolgozni. Most jutottunk el odáig, hogy lakáselőtakarékossági számlát nyitottam, 4 év múlva talán lehetőségünk lesz egy saját házra. Bár igazából nem szégyen szerintem albérletben élni...
2015. febr. 22. 14:09
 12/17 anonim ***** válasza:
25 évesen szültem (8 hónapja). 8 éves kapcsolat, az esküvőnk után rögtön összejött a baba. Saját ház, 2 autó...Középvezetők vagyunk mind a ketten....férjem mérnök én közgazdász..
2015. febr. 22. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
20 évesen szültem, a lakhatás elsőre nem a tervek szerint alakult, volt egy-két váratlan esemény, ami felborított mindent, így a fiam egy éves koráig a szüleimnél laktunk. Utána viszont albérletbe költöztünk, ahogy eredetileg is terveztük. 27 éves vagyok most, továbbra is albérletben élünk, és így is akartuk, nem lett volna eddig értelme, hogy saját lakást vegyünk. Most szeretnénk kistestvért, és mostanra jött el az ideje annak is, hogy saját lakás vásárlásán legyen érdemes gondolkodnunk.
2015. febr. 22. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Mi ugyan még nem vállaltunk babát, de lassan szeretnénk. 24 évesek múltunk, több mint 2 éve házasok vagyunk. Most vettünk lakást (hiteles), amit legrosszabb esetben 5 év alatt kifizetünk (vagy előtörlesztünk). Autónk hitelmentes van, nagyon jó kis kocsi, nincs vele gond. Egy 3 szobás panellakást vettünk. Én 2 éve, férjem 2,5 éve dolgozik. Én most váltottam, 85e ft-ot keresek, férjem 300e körül.

Csak egy gyereket tervezünk, így elég a 3 szoba, kb 10-12 év múlva tervezzük a családit (persze nem reklamálnék, ha hamarabb összejönne :P )

2015. febr. 22. 18:04
 15/17 anonim ***** válasza:

Hat en elsore nagyon bevalasztottam. Terveztuk a babat, csak nem gondoltam volna, hogy az exferjem igy kifordul onmagabol. 22 evesen szultem az elso lanyomat, alberletbe, az exem viszonylag jol keresett. De nem sokra ra az ex besokallt, esztelenul elkezdett koltekezni, eladosodtunk, o bunko lett velunk, lelkiterror stb. Elotte nem volt ilyen.. Na mindegy azt kihagytam volna az eletembol.

Masodszorra mar jobban csinaltam, szinten alberletbe szultem a masodik lanyomat a mostani ferjemtol, de akkor mar rendes munkaviszony utan mentem gyedre, par szazezer megtakaritas van csak, mivel a mi fizetesunkbol szinte lehetetlen felretenni. De a munkank egy hivatas es nem olyan, hogy elmegyek mashova tobb penzert. Eselyunk sincs jobban keresni, mire vartunk volna, mar 27 eves vagyok... Sajat lakas maximum az uj szocpollal juliusban. Es meg egy babat szeretnenk. Anyagilag normalisan kijovunk, amire eddig kellett, mindig volt keret, akkor is ha nem fel millat keresunk.

2015. febr. 23. 09:52
 16/17 A kérdező kommentje:

15: Hogyan fogtok új szocpollal belevágni a lakás/házvásárlásba pár százezer tartalékkal? Vagy aláírtok 3 gyerekre? És ami pénzt kaptok, az a ti megtakarításotokkal lesz az önerő a hitelhez?

Mi is számításba vettük az új szocpolt, de mi egy gyerekre fogunk aláírni, lévén, hogy még nincs, egyszerűen nem mertük és nem merjük bevállalni albérletbe.

2015. febr. 23. 11:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Albérletben lakunk, internet+rezsivel 105 ezerért. Sok babacuccot örököltünk meg, kaját néha a szüleinktől kapunk amivel szintén sokat spórolunk. A férjem fizuja nincs 100ezer, de a gyesemmel kiegészítve megélünk. Félretenni a jövőre csak keveset tudunk. Még fél év, mire a férjem vállalkozása beindul, de úgy érzem, hogy nemsokára beleférne egy kistesó is :)

Mi is terveztük a babánkat, terhesen jártam egyetemre :)

1 évig volt időnk spórolni kb fél milliót, de az szülésig el is ment dokira meg cuccokra..

2015. márc. 4. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!