Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetem mellett babázókhoz...

Egyetem mellett babázókhoz szól a kérdésem?

Figyelt kérdés

November elején születik a gyermekem. Ilyen esetben ti teljes félévet vállaltatok? Vagy csak kevesebb tárgyat vegyek fel? Tudok előre készülni most nyáron, és az az igazság, hogy az idő is sürget a befejezésre, most nem fejtem ki, miért, de jó lenne minél több tárgyat kipipálni. December elejétől van vizsgaidőszak kb. 1 hós baba mellett (csak apai segítség van) reális lehet teljesíteni egy átlag 30 kredites félévet, vagy teljes képtelenség? (mérnöki kar, nem olvasmányos, inkább számolós, ugye, gyakorolni kell). Tanácstalan vagyok, hogy bevállaljak-e mindent, vagy sem. Mert ha igen, akkor már csak szakdoga és államvizsga, nem lenne utolsó, ha sikerülne. Ha viszont nem sokat vállalok, akkor elcsúszom.

(tervezett baba, betegség miatt örültünk, hogy egyáltalán sikerült, mielőtt ez a kérdés felmerülne, hogy miért most...)

2015. júl. 22. 15:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Hú, hát ez így nehéz... Én ezt a félévet így tuti nem vállalnám be, de az is igaz, hogy az én vizsgáimra máshogy kellett készülni, mint a tieidre, nekem tanulmányokon, publikációkon kellett átrágnom magam, és utána különböző szerzők véleményét elregélnem, definíciókat elszavalnom, összehasonlítanom és érvelnem. Szóval én ilyesmire képtelen lettem volna egy újszülött mellett készülni (már az is komoly kihívás volt az első 1-2 hónapban, hogy az alapvető otthoni teendőket ellássam). De persze, mint írod is, a te vizsgáid másfajta felkészülést igényelnek, úgyhogy lehet, hogy az jobban menne, de nem tudom. Egy féléves mellett már simán bevállalnék egy vizsgaidőszakot, de egy egyhónapos mellett biztosan nem.

Viszont az is igaz, hogy ha most nem veszel fel kurzusokat, akkor is ott van egy csomó időd szeptembertől novemberig, amíg járhatnál órákra, még ha a vizsgákra nem is jelentkezel fel (vagy nem mindre). Viszont ha nem vizsgázol le, akkor elúszik egy féléved. Úgyhogy lehet, hogy mégis jobb lenne egy passzív félév, és a következő meg mehetne egyéni tanrenddel (ha nappalis vagy).

2015. júl. 22. 15:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Levelezős vagyok. Utolsó olyan félév, amiben tényleg vannak tárgyak. Tudod a gond az, hogy nem mindent hirdetnek meg keresztben, tehát ha nem most csinálom, akkor tuti nem fogom tudni újra felvenni őket tavaszi félévben, csak köv. ősszel, és az egész akár egy évet is csúszhat... és szerettem volna befejezni most, hisz már annyira látszik a vége... csak ez így túl durván néz ki. Nem tudom.
2015. júl. 22. 15:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát én nappalira jártam, így a levelezőhöz nem nagyon tudok hozzászólni. Illetve az idő sem sürgetett ennyire. Nekem az utolsó évem volt hátra, az őszi félévet megcsináltam nagypocakkal, minden tárgyat felvettem, ami még hátravolt és fel lehetett venni. aztán a tavaszi félévet passziváltattam, februárban született a kisfiunk. Nyáron, mikor már nagyobb volt nekiálltam előretanulni az államvizsgára és elkezdtem a szakdogámat. A következő őszi félévben pedig megcsináltam a maradék 2 tárgyat és leállamvizsgáztam. Persze a férjem és az anyósom segített, vigyáztak a babára, amikor kellett. Én nem tudtam volna egy újszülött mellett még az egyetemen is teljesíteni.
2015. júl. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!