Házasság vs. élettársi kapcsolat. Melyik mellett vagytok és miért?
1,5 éve vagyunk együtt a párommal, és babát szeretnénk.
A párom nem igazán hisz a házasságban, szerinte anélkül is ugyanúgy boldogok lehetünk életünk végéig, és a házasságnak is lehet pár év múlva válás a vége - ez igaz
De a szavaiból azt vettem ki, hogy ha én szeretném, akkor összeházasodnánk.
Én viszont úgy vagyok a házassággal, hogy nem az a lényeg, hanem a "nagy nap", a gyűrű, a névfelvétel, a lagzi, és hogy azt mondhassam rá, hogy a "férjem". Tehát a formai dolgok miatt vágyom rá, szerintem sem múlik sok a papíron.
Most viszont szóba került, hogy mi legyen? Házasságba szülessen a baba vagy jók vagyunk így, ahogy vagyunk?
Nektek mi a véleményetek?
Szerintem mindegy, a kapcsolat minőségét nem határozza meg.
Mi adminisztratív okokból házasodtunk össze, de szűk körben, polgári esküvő volt.
A közös gyerek, a közös lakáshitel...na, az már kötelék :)
Házasságpárti vagyok, pontosan ezért férjhez mentem, majd babát terveztünk és meg is született a kisfiunk.
Én úgy érzem, hogy a házasság egy kapcsolat legmagasabb szintre emelése. Ez egy olyan elköteleződés a másik iránt, ami egyértelműen mutatja azt, hogy két ember komolyan gondolja egymással és azonosan a terveik, céljaik a jövőre nézve.
Számomra ezt jelenti a házasság.
Akivel meg nem házasodtam össze, azzal meg nem éreztem ezt.
Én házasságpárti vagyok. Ahogy az előttem író is mondja, vállaljunk felelősséget egymásért! Ez az első lépés.
És igenis egy nőnek szüksége van a menyasszonyi ruhára, jegygyűrűre meg ami vele jár. Nekem a család az szent. Az áljunk össze mint lovak az istállóban az nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!