Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Házasság vs. élettársi kapcsol...

Házasság vs. élettársi kapcsolat. Melyik mellett vagytok és miért?

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt a párommal, és babát szeretnénk.

A párom nem igazán hisz a házasságban, szerinte anélkül is ugyanúgy boldogok lehetünk életünk végéig, és a házasságnak is lehet pár év múlva válás a vége - ez igaz

De a szavaiból azt vettem ki, hogy ha én szeretném, akkor összeházasodnánk.

Én viszont úgy vagyok a házassággal, hogy nem az a lényeg, hanem a "nagy nap", a gyűrű, a névfelvétel, a lagzi, és hogy azt mondhassam rá, hogy a "férjem". Tehát a formai dolgok miatt vágyom rá, szerintem sem múlik sok a papíron.

Most viszont szóba került, hogy mi legyen? Házasságba szülessen a baba vagy jók vagyunk így, ahogy vagyunk?

Nektek mi a véleményetek?

2015. júl. 14. 19:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%

Házasságpárti vagyok, viszont a gyermekünk mèg a házasság előtt született.

Kicsit sajátos az elkèpzelèsünk az esküvőről. Szeretnènk ha a gyűrűt majd a kislányunk hozná oda az oltárhoz ès ő is vègig ott legyen mellettünk.

2015. júl. 14. 20:43
 12/30 A kérdező kommentje:

Hűűű.. nem is gondoltam, hogy ennyire egyetértő válaszok születnek :)

A másik kérdés az az lenne, hogy ha jelenleg nincs plusz félretett pénz olyan esküvőre, amit szeretnék (ruha, szabadtéri esküvő, lagzi, nászút), akkor összeházasodnátok szűk körben vagy megvárnátok míg meglesz a baba, és a szükséges összeg, és akkor rendes esküvő? :)

(Félretett pénzünk van, csak szívesebben költeném a babára:))

2015. júl. 14. 20:47
 13/30 anonim ***** válasza:
67%

Nem vagyok házasságpárti:) A párom viszont igen! A kezemet ugyan megkérte (menyasszony vagyok),de nem tervezünk összeházasodni a közeljövőben. A házasság számomra semmit nem jelent! Értelmét vesztette...

Van már egy kislányunk. Talán majd ha nagyobb lesz akkor lesz esküvő is.. De amúgy sem vagyok az a "Jaj elolvadok ha fehér ruhát látok és arany karikagyűrűt:D

2015. júl. 14. 20:49
 14/30 anonim ***** válasza:

Mivel nekünk elèg szűk a "körünk" ezèrt nem lesz nagy esküvő. Szűk család ès egy vacsora

Viszont ha nagy lenne a "körünk" ès a fizetès nem 500+ felett lenne biztosan nem gyűjtenèk èvekig nagy lagzira milliókat.

Ha már a baba tervezès erősen kèpben van akkor inkább arra gyűjtenèm a pènzt, neki az iskoláztatásra a pènzt stb.

2015. júl. 14. 20:54
 15/30 curáku ***** válasza:
69%
Házasság, majd gyerek. Nekem így kerek a család.
2015. júl. 14. 20:56
 16/30 anonim ***** válasza:
54%
Én szeretem megadni a módját mindennek. Tehát gyűjtenék normális esküvőre. Az nekem nem szimpi ha egy pár bemegy utcai ruhába két tanúval.
2015. júl. 14. 20:56
 17/30 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként ha esküvőnk lenne akkor már megadnánk a módját!!

Tehát igazi rendes hagyományos lagzi. Hiszen jobb esetben csak egyszer van ilyen az embernek! Az más dolog,hogy amúgy 3-4 biztos:D

2015. júl. 14. 21:00
 18/30 anonim ***** válasza:
54%

szerintem az nagyon fura, hogy évekkel később lenne egy nagy lagzi, most polgári.

akkor legyen akkor majd a nagy buli később egyben mindennel. vagy akkor most esküvő, és sporolas a babára.

2015. júl. 14. 21:27
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Házasságpárti. 4 gyerekünk van, 20 éve vagyunk együtt.
2015. júl. 14. 22:00
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
Első vagyok.Én nem szeretnék nagy lagzit
2015. júl. 14. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!