Házasság vs. élettársi kapcsolat. Melyik mellett vagytok és miért?
1,5 éve vagyunk együtt a párommal, és babát szeretnénk.
A párom nem igazán hisz a házasságban, szerinte anélkül is ugyanúgy boldogok lehetünk életünk végéig, és a házasságnak is lehet pár év múlva válás a vége - ez igaz
De a szavaiból azt vettem ki, hogy ha én szeretném, akkor összeházasodnánk.
Én viszont úgy vagyok a házassággal, hogy nem az a lényeg, hanem a "nagy nap", a gyűrű, a névfelvétel, a lagzi, és hogy azt mondhassam rá, hogy a "férjem". Tehát a formai dolgok miatt vágyom rá, szerintem sem múlik sok a papíron.
Most viszont szóba került, hogy mi legyen? Házasságba szülessen a baba vagy jók vagyunk így, ahogy vagyunk?
Nektek mi a véleményetek?
Gyereket vállalni csakis házasságba. Nekem ez a véleményem.
(egyébként viszont számomra tökugyanaz a tartós együttélés és a házasság is)
Sokáig úgy képzeltem, hogy először férjhez megyek és utána szülök. Évekig voltam olyasvalakivel, akit szerettem ugyan és jegyben is jártunk, de rájöttem, hogy nem egy felé halad az életünk és csak nekem vannak elképzeléseim a jövőnket illetően, ő meg elvan, mint hal a szatyorban, úgyhogy véget vetettem a dolognak.
Nem vagyok férjnél, de együtt élek a párommal és neveljük a gyerkőcünket. Nem hiányzik a lagzi és a felhajtás, a nevemet sem változtatnám meg, a legnagyobb kötelék pedig a közös gyerekünk.
Házasság
Szerintem minden nő álma a menyasszonyi ruha,csokor,jegygyűrű..... és hogy az nap csak őt és a férjèt ünnepeljék! :) A névfelvétel szerintem mellékes szerintem!
A gyerekeink a házasság után születtek!
Számomra lenne értelme, mind lelki, mind jogi vonatkozásban. Én szeretek házas lenni, nekem valahogy ez így bensőségesebb, és hivatalos szempontból sem mindegy, hogy így már családtagnak számítunk (nem kell apasági elismerő nyilatkozatot tennie, ha megszületik a gyerekünk, lakástakarék felhasználásánál egymás nevére is felhasználhatjuk, adókedvezmény is jár mellé, ami azért a gyereknek/gyerekeknek sem mindegy, és külföldön, ahol élünk, lehetünk egymáson keresztül eü biztosítottak, amennyiben valamelyikünknek éppen nem lenne munkája, ami itt elég drága, ha az embernek magának kell fizetnie). Szóval van egy csomó előnye, ami később nyilván hátrány is, ha válásra kerül a sor, amit házasodáskor az ember nyilván nem tervez. Nekünk így jó.
Egy babának nem kell házasságba születnie, sokkal fontosabb, hogy a szülők szeressék egymást. Csak a külsőségek miatt nem házasodnék.
Az biztos, hogy nem csak egy papír, mert ha csak az lenne, akkor nem lenne ennyi jogi vonzata, függetlenül most a lelki részétől. Szerintem praktikusabb a házasság ilyen helyzetben.
22-es vagyok
Nem érzem, hogy jogi szempontból hátrányt szenvednénk amiatt, hogy nem vagyunk házasok. Pillanatok alatt megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot, életbiztosításaink és megtakarításaink esetén egymás kedvezményezettjei vagyunk, bizonyos tekintetben pedig mindkettőnknek megvan az anyagi függetlensége.
A gyermekünknek így is, úgy is anya és apa vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!