Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Házasság vs. élettársi kapcsol...

Házasság vs. élettársi kapcsolat. Melyik mellett vagytok és miért?

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt a párommal, és babát szeretnénk.

A párom nem igazán hisz a házasságban, szerinte anélkül is ugyanúgy boldogok lehetünk életünk végéig, és a házasságnak is lehet pár év múlva válás a vége - ez igaz

De a szavaiból azt vettem ki, hogy ha én szeretném, akkor összeházasodnánk.

Én viszont úgy vagyok a házassággal, hogy nem az a lényeg, hanem a "nagy nap", a gyűrű, a névfelvétel, a lagzi, és hogy azt mondhassam rá, hogy a "férjem". Tehát a formai dolgok miatt vágyom rá, szerintem sem múlik sok a papíron.

Most viszont szóba került, hogy mi legyen? Házasságba szülessen a baba vagy jók vagyunk így, ahogy vagyunk?

Nektek mi a véleményetek?

2015. júl. 14. 19:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
76%

Gyereket vállalni csakis házasságba. Nekem ez a véleményem.

(egyébként viszont számomra tökugyanaz a tartós együttélés és a házasság is)

2015. júl. 14. 22:30
 22/30 anonim ***** válasza:
63%

Sokáig úgy képzeltem, hogy először férjhez megyek és utána szülök. Évekig voltam olyasvalakivel, akit szerettem ugyan és jegyben is jártunk, de rájöttem, hogy nem egy felé halad az életünk és csak nekem vannak elképzeléseim a jövőnket illetően, ő meg elvan, mint hal a szatyorban, úgyhogy véget vetettem a dolognak.

Nem vagyok férjnél, de együtt élek a párommal és neveljük a gyerkőcünket. Nem hiányzik a lagzi és a felhajtás, a nevemet sem változtatnám meg, a legnagyobb kötelék pedig a közös gyerekünk.

2015. júl. 14. 22:35
 23/30 anonim ***** válasza:

Házasság

Szerintem minden nő álma a menyasszonyi ruha,csokor,jegygyűrű..... és hogy az nap csak őt és a férjèt ünnepeljék! :) A névfelvétel szerintem mellékes szerintem!

A gyerekeink a házasság után születtek!

2015. júl. 15. 00:35
 24/30 anonim ***** válasza:
Én is házasság-párti vagyok. Úgy gondolom, ha valaki házasságot köt, akkor mindenki előtt kinyilvánítja, hogy a másikkal tervezi leélni az életét. Tudom, hogy sok házasságnak válás a vége, de ettől függetlenül legalább a megkötés pillanatában úgy gondolták, hogy életre szól, ami az élettársi kapcsolatról nem mondható el. Öt éve élek boldog házasságban. Ha a házasság mellett döntetek, akkor ne várjatok, mert ha meglesz a baba, akkor már sajnálni fogjátok a pénzt lagzira. Inkább most tartanék egy szolid esküvőt. Unokatesóm is azt hitte, hogy két tanúval összeházasodnak, aztán majd pár év múlva lesz nagy lagzi. Közben született három gyermekük, és persze már nem lett meg.
2015. júl. 15. 08:27
 25/30 anonim ***** válasza:
81%

Számomra lenne értelme, mind lelki, mind jogi vonatkozásban. Én szeretek házas lenni, nekem valahogy ez így bensőségesebb, és hivatalos szempontból sem mindegy, hogy így már családtagnak számítunk (nem kell apasági elismerő nyilatkozatot tennie, ha megszületik a gyerekünk, lakástakarék felhasználásánál egymás nevére is felhasználhatjuk, adókedvezmény is jár mellé, ami azért a gyereknek/gyerekeknek sem mindegy, és külföldön, ahol élünk, lehetünk egymáson keresztül eü biztosítottak, amennyiben valamelyikünknek éppen nem lenne munkája, ami itt elég drága, ha az embernek magának kell fizetnie). Szóval van egy csomó előnye, ami később nyilván hátrány is, ha válásra kerül a sor, amit házasodáskor az ember nyilván nem tervez. Nekünk így jó.

Egy babának nem kell házasságba születnie, sokkal fontosabb, hogy a szülők szeressék egymást. Csak a külsőségek miatt nem házasodnék.

Az biztos, hogy nem csak egy papír, mert ha csak az lenne, akkor nem lenne ennyi jogi vonzata, függetlenül most a lelki részétől. Szerintem praktikusabb a házasság ilyen helyzetben.

2015. júl. 15. 09:47
 26/30 anonim ***** válasza:
A második kérdésedre az esküvővel kapcsolatban hadd mondjam el, hogy más okokból bár, de nekünk előbb volt fél évvel a polgári, titokban, kéttanúsan, hivatali időben. Persze szépen felöltöztünk, nekem egy fehér nyári ruhám volt, meg kis csokrom is volt. Maga a szertartás 10 perc alatt lezajlott, utána pedig spontán beültünk enni egyet egy étterembe. A fél évvel későbbi esküvőnkön ott volt a család, a barátok. Ott már volt menyasszonyi ruhám is. Mindkettő nagyon szép és emlékezetes volt, de ha választani kellene a kettő közül, az elsőt választanám, sokkal meghittebb, intimebb volt, mert csak egymásra kellett figyelnünk, senki másra, míg a nagyobb ünneplés a családról, barátokról sokkal inkább szól.
2015. júl. 15. 09:55
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

22-es vagyok

Nem érzem, hogy jogi szempontból hátrányt szenvednénk amiatt, hogy nem vagyunk házasok. Pillanatok alatt megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot, életbiztosításaink és megtakarításaink esetén egymás kedvezményezettjei vagyunk, bizonyos tekintetben pedig mindkettőnknek megvan az anyagi függetlensége.

A gyermekünknek így is, úgy is anya és apa vagyunk.

2015. júl. 15. 11:30
 28/30 anonim ***** válasza:
22-es, ha előre gondolkoztok, akkor persze meg lehet jogilag is mindent oldani, és tök jó, hogy nektek ez így működik, szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Mi pl. még 5 éve nem tudtuk, hogy a lakéstakarék hogy lesz felhasználva, és ha az elején nem volt megadva kedvezményezett, akkor csak családtag részére lehetett utólagosan felhasználni, ha nem magamnak akartam, ami nekünk nagy segítség volt a lakásvásárlásnál, és úgy tudom, lakáshitelnél is jóval egyszerűbb a dolog házasként. A betegbiztosításra pedig itt nincs más megoldás, vagy magadnak fizeted, vagy családtagon keresztül vagy biztosított, ha nincs munkád, az pedig havi 150-200 euró lenne legalább, élettárson keresztül ez itt nem megy. Persze mi nemcsak emiatt házasodtunk:)
2015. júl. 15. 11:53
 29/30 anonim ***** válasza:
10 éve vagyunk együtt, kétszer kérte meg a párom a kezemet, van egy 1,5 éves lányunk, esküvőt egyelőre nem tervezünk. Egyikünknek se fontos a papír, szüleink se vallásosak, hogy erőltessék. Én soha nem álmodtam már kislányként se esküvőről és fehér ruháról. Ill. a nevemhez is ragaszkodom, nem venném fel páromét. Manapság már a gyereket se éri hátrányos megkülönböztetés amiért nem házasok a szülei.
2015. júl. 15. 21:42
 30/30 anonim válasza:
0%
Én 5 évig voltam házas és már nem hiszek benne...senkinek sem kívánom a majdnem két éves válópert+ hogy elszakítja egy bíró a gyermekeitől és utána csak fizet mint a katonatiszt.. én már csak élettársi kapcsolatban gondolkozom, sőt nyitott kapcsolatban, mivel rájöttem, hogy az ember nem monogám és én sem vagyok az.
2015. aug. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!