Védőnő vélemények?
Kedves anyukák! Mi a véleményetek a védőnőkről? Hogyan viszonyultok hozzájuk? Jó ha van vagy inkább ne kelljen menni hozzá/ne menjen ki?
Másodéves védőnő hallgató vagyok, és rengeteg rossz véleményt olvastam a védőnőkről, szinte egy anyuka sem akarja, csak "rákényszerülnek", de olyan fórumokat hoznak létre, amiben arra akarnak választ kapni hogyan lehetne kikerülni hogy ne kelljen menni/ne menjen/ne szóljon bele mit kéne csinálni/úgysem tudja mi kell az ő gyerekének stb. Eléggé megijedtem, tényleg ennyire rossz a helyzet? Nem szeretném hogy majd ha lediplomáztam, a munkám során utáljanak velem együtt működni, vagy azt várják mikor megy már el ez a ***. Nos, hogy áll a helyzet védőnő ügyben?
Igen ne te mond meg mit tegyen ,ezt arra értettem hogy csak tanácsolhatod!!
Végülis az ő gyereke vagy mi!!
Nem igaz?
Nagyon sok hozzászólóval értek egyet !!😉😉
Megint a diplomas apolo vagyok.
Azert is ne keseredj el, mert ez a vilag mar mas, nincs olyan presztizse mar a vedononek, hisz MINDENT meg lehet talalni az interneten.
Olyan ez mint a legiutas kisero. Regen hatalmas szo volt, nagyon elit munka. Aztan ma mar percenkent szallnak fel a fapadosok.
Inkabb arra menj majd ra, hogy pl lelki dolgok.
Nem kell okoskodni, hogy melyik furdetot hasznalja az anyuka, mert mindenkinrk mas az igenye, en pl ra nem kentem volna a gyogyszertari kotyvalekot a gyerekemre, helyette Weledat vettem.
De pl az jo lett volna, ha elmondhatom a vedononek, hogy milyen undok a sogornom, nem segit a ferjem semmit, kivagyok, egyedul vagyok. Ajanljon pl baba mama csoportot, vagy masik kozeli anyukat.es ne mondja azt az osobasagot ezek helyett, hogy -5 fok alatt ne vigyem ki a gyereket. Finnorszagban -20 fokban kint altatjak az ovodasokat !
Meg itt valaki irta, hogy tanuld meg az embereket a sajat szintjukon kezelni. Pl itt mar otodjere olvasok egy kerdest, hogy a szegeny anyuka nemtudta, hogy ha 7 napos a gyereke az ugyanolyan mintha azt mondana egy hetes.
Na, hozza biztosan maskepp kell allnod, mint pl egy haromgyerekes ovonohoz.
Javaslom olvasgass sokat, es ne felejtsd pl ezt a Finnorszagos peldat :)
A hangnemen és a hozzáálláson múlik minden, mármint hogy tudsz bánni az emberekkel!
Egy tapasztalt anyának is belehet adni az alapokat, ha az a feladatod.
Szimplán közlöd vele, hogy "Tudom, hogy a harmadik gyermek után nem tudok Önnek újat mondani, azonban parancsba adták, hogy az alapokat akkor is elkell mondjam. Remélem nem probléma és gyorsan túl tudunk lendülni rajta."
Ennyire egyszerű! Ezen senki sem tud megsértődni, hiszen nem tudja, hogy mit is parancsoltak neked, és mégis tudtára adtad, hogy elismered a tudását. Ha pedig netalán valami újat hall, azt megjegyzi és tudja hasznosítani.
Új szülők esetén is ez a hatásos dolog.
Tisztelettel kell bánni az emberekkel, és elérni, hogy ne tudjon neked nemet mondani, mert különben magát érezné bunkónak.
Pszichológia az egész, azt meg Te is észreveszed, hogy kinél kell alaposabb magyarázat.
Meg lehet normálisan is kérdezgetni, furfangosan, hogy ne tűnjön bántónak.
Felhozták, hogy sovány a gyermek. Olyankor simán meglehet kérdezni, hogy "Az egész család ilyen vékony fajta? Mert úgy látszik a gyermek örökölte valahonnan." Szóval úgy elhinteni a dolgot, hogy lássa, hogy nem arra gondolsz, hogy éheztetik.
Emellett a legkülönböző emberekkel fogsz találkozni. Vannak, akik alapjáraton bunkók. Ez van.
itt (Pest megye kertváros) 3 védőneni van. Mindet nagyon szeretjuk. Az enyémnek mondjuk pont nincs gyereke még, de imádják a gyerekek, babusgatja őket, és mivel heti szinten továbbképzésre küldik őket, nagyon felkészültek. Fiatalok, 30 év körüliek.
Én nagyon bírom az enyémet, amikor megszületett a lányom, nem sikerült.őt szoptatni a kórhában, a csecsemősök se tudtak segíteni, így tápszeresként jöttünk haza. Aznap felvegyverkezve átjött a védőnő, hozott mérleget, megnézte hogy szoptatok, összedugtuk a fejünk, ki találtuk hogyan tudnám a tejemet visszahozni. Neki köszönhetem hogy ujra kizárólagos anyatejes lett a babám. 1 évig tudtam szoptatni.
szerintem aki ilyen "en ugyis jobban tudom csak mert szultem mar egy gyereket" tipus, annak teljesen mindegy milyen a vedono, utalni fpgja, mint.ahogy nyilvan utalja a postan az ugyintezot, utalja a boltban az eladot es meg sorolhatnam. ez nem a vedonoknek szol. van ott is rossz vedono meg jo vedono, mint ahogy van jo elado meg rossz elado - de ha oszinten utanagondolok, jo eladobol aem tudok tul sokat, talan 10bol 2, akire azt mondom, figyel a vevore, a tobbi azt hiszi, elég ha koszon. nagy tevedes. nem elég.
Mi imádjul a védőnőnket. Kedves, segítőkész, és mindig megbeszél velünk időpontot, nem esik be csak úgy. Habár fiatal, ás még gyerektelen, látszik, hogy szereti őket és viszont. Minden lehetőséget elmond, címeket ad pl. hol van a közelben gyógytorna, ott orvost keressük stb.
Mindig megkérdezi a végén, hogy van e kérdés, nem tolakodó.
Ennek ellenére van olyan, aki nem bírja. De szerinrem azért, mert manapság divat lett utálni őket ok nélkül is. Sokan arra nem képesek, hogy különbdéget tegyenek a tanács és a parancs között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!