Védőnő vélemények?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák! Mi a véleményetek a védőnőkről? Hogyan viszonyultok hozzájuk? Jó ha van vagy inkább ne kelljen menni hozzá/ne menjen ki?

Másodéves védőnő hallgató vagyok, és rengeteg rossz véleményt olvastam a védőnőkről, szinte egy anyuka sem akarja, csak "rákényszerülnek", de olyan fórumokat hoznak létre, amiben arra akarnak választ kapni hogyan lehetne kikerülni hogy ne kelljen menni/ne menjen/ne szóljon bele mit kéne csinálni/úgysem tudja mi kell az ő gyerekének stb. Eléggé megijedtem, tényleg ennyire rossz a helyzet? Nem szeretném hogy majd ha lediplomáztam, a munkám során utáljanak velem együtt működni, vagy azt várják mikor megy már el ez a ***. Nos, hogy áll a helyzet védőnő ügyben?

2017. febr. 10. 23:13
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
89%

Van ilyen is, olyan is. Volt olyan védőnőnk, aki télen végigment a lakáson a csizmájában, áradt belőle a cigiszag és olyan dolgokat mondott...

Volt olyan védőnők, aki valóban járta a területét, ha erre járt, sokszor egyszerűen felugrott, megnézett minket, hogy vagyunk, van-e kérdés (na ezt senki mástól nem hallottam), számtalanszor láttam és mindig jó dolgokat mondott. Tőle kaptam egyedül igazi segítséget.

A mostaninak pedig a nevét sem tudom, úgy "mutatkozott be" nekünk, hogy bedobott egy felszólító levélkét, hogy vigyem el hat éves státuszra a gyereket, különben a jegyző így és törvénysértés úgy. Tény, hogy nem tudtam, hogy van hat éves státusz, de nem lehetett volna normális hangvételben felhívni erre a figyelmemet? De őt ez a bunkó stílus jellemzi azóta is.

2017. febr. 10. 23:26
 2/64 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem leszel olyan tahó és fafejű, mint egyes védőnők, nem fognak utáni, talán még szeretni is fognak.
2017. febr. 10. 23:27
 3/64 anonim ***** válasza:
26%

Hát pedig fogsz pár dolgot hallani amit nem akarsz kedves leendő ártónő bocsi így hívják őket most már én is mivel hàl istennek egy tündéri kedves idősebb védőnőnk volt nyugdíjba ment😢😢

És kaptunk egy fiatal kis túl buzgó pi....t akiből a hócipőm tele van , 3 gyerekem van és mindent meg akar mondani mit hogyan csináljak hánynom kell az egésztől!!

Mondtam is a páromnak ha esetleg jön a 4. Baba ez kibeszélné a hasamból az tuti!!Szóval szép de nagyon gáz hivatást választottál!!😢😕

2017. febr. 10. 23:29
 4/64 A kérdező kommentje:

Ártónő... ezt még nem hallottam.

Úgy vagyok egyelőre a dologgal, hogy elmondom mit kéne csinálni, aztán anyuka meg eldönti akarja-e vagy nem, vagy csak kérdezzem meg van-e kérdés ha nincs viszlát?

2017. febr. 10. 23:33
 5/64 anonim ***** válasza:
81%
Először is tanúsíts tiszteletet a szülők felé. Szomorú, hogy ezt mondani kell, de sajnos sok védőnő már itt elbukik. A másik, amire ügyelj, hogy ne mondj hülyeséget! Például ha anyuka 50 kiló, apuka 60, akkor lehet, hogy nem azért sovány a gyerek, mert éheztetik...
2017. febr. 10. 23:40
 6/64 anonim ***** válasza:
30%

Nyilván meg lesz a munkaköröd és hogy mit tehetsz mit nem !A lényeg hogy ne légy erőszakos és ne mond meg mit tegyen az anyuka!

Persze ha baj van a családban , gyerekekkel azt vedd észre!!

De azt is lehet finoman jelzésekkel először mondani!!

2017. febr. 10. 23:41
 7/64 A kérdező kommentje:

"ne mond meg mit tegyen az anyuka!"

Dehét ez lenne a feladatom, elmondani mit kéne tenni. Ráerőszakolni én sem szeretném, annak semmi értelme, meg én sem örülnék neki ha dirigálnának nekem, de elmondani el kell a teendőket. Vagy már az is probléma ha elmondja a védőnő mi lenne a helyes teendő? Vagy csak a stíluson múlik, hogy tolakódóan tesszük-e vagy tanácsadásként?

2017. febr. 10. 23:49
 8/64 anonim ***** válasza:
87%

mondjuk egy 3 gyerekes anyának te kezdőként ne mondd meg, mit hogyan kell csinálni, valószínűleg nagyobb tapasztalata van, mint neked. Meg kell tanulnod megállapítani, ki az, aki igényli a segítséget, ki az, akinek nem tudsz újat mondani, és ki az, aki ugyan nem igényli, de rászorul, vagy ne adj isten a gyereknek az a biztonsága, hogy te heti egyszer ránézel, van-e pelenka, ennivaló. Ha ezt megtanulod felmérni, nem lesz gond.

Egy gyejós, aki sokat dolgozik együtt védőnőkkel :)

2017. febr. 10. 23:57
 9/64 anonim ***** válasza:
92%

Két gyermekem van.Volt összesen 4 védőnönk.

Mindegyik más volt de talán mégis van bennük valami közös ami engem írritált.

Mégpedig az, hogy egyikben sem volt meg az a képesség, hogy feltérképezze, hogy az adott szülő mennyire tájékozott...

Engem idegesített, hogy alapvető dolgokat magyaráztak kb úgy mint egy tíz éves gyereknek.

Én elhiszem, hogy ez a dolguk és azt is, hogy biztos vannak akiknek az evidensnek tűnő dolgokat is el kell magyarázni de lehetnének egy kicsit kevésbé merevek.A tanácsokat szívesebben vettem volna mint az utasítasokat.

A környezetemben senkitől se hallottam, hogy bizalmas viszonyt tudott volna kialakítani a védőnőjével.

2017. febr. 11. 00:05
 10/64 anonim ***** válasza:
51%

Diplomas apolo vagyok, Szegeden anno egyutt tanultunk a vedonokkel az elso ket evben. Igy kb 70 - et szemelyesen ismerek. Ebbol jo par van akit nem engednek a gyerekem kozelebe.

Es igen, ahogy itt irtak, egy tobbgyermekes anyukanak te nem tudsz ujat mondani.

Ilyenkor inkabb ne okoskodj.

En lemondtam a vedonot, mert diplomas apolokent 12 eve gyerekkorhazban dolgozom babakkal. Ugyhogy en sem voltam kivancsi egy frissen vegzett buzgomocsingra aki gyereket csak a gyakorlaton latott. ( pontosan ismerema gyakorlati oktatast)

2017. febr. 11. 00:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!