Mit gondoltok arrol az anyarol, aki igy neveli a gyermeket?
Egyuttalszik a gyerekevel, ameddig az igenyli, nagyon gyakran, fel-1 orankent szoptatja, hordozza kendoben, a baba csak igy tud elaludni (fel eves lesz nemsoka), meg nem kezdte meg a hozzataplalast, pureset nem is akar adni neki egyaltalan, csak fott, parolt, nyers eteleket, ha majd tud ulni, de az meg tobb honap is lehet, nem ad nemi vizet sem, a baba nem kap cumit, vagy alvashoz plussallatot, es meg rovid idokre sem engedi, hogy ultessek a babat.
Ti mit gondoltok az ilyen anyarol? Elmondanatok neki a velemenyetek (nem tamadoan, hanem baratsagosan), ha jo kapcsolatban alltok vele (csaladtag)?
A baba egyebkent nagyon edes, mosolygos, szinte soha nem sir.
Le fogja tudni tenni, ne aggódj :-) Olvasgass kicsit a hordozásról, igény szerinti szoptatásról és ha utána is nagyon bele akarsz szólni, akkor óvatosan tedd meg. DE hallgasd meg őt és aztán szállj le róla. Ne próbáld győzködni.
A harmadik gyerekemet hordozom, a legnagyobb kb 1 éves koráig igényelte, akkor indult el. A középső talán most is hordozódna, de megbeszéltem vele hogy nekem már nem jó, plusz terhes is lettem, ezért 2 éves kora körül elhagytuk. Nem lett lelkibeteg, elfogadta. A kicsi most 8 hónapos, mászik és ül, főleg közlekedéskor hordozom, mert praktikusabb mint a babakocsi. Egyiket sem ebben fogom vinni érettségizni :-)
Ne szólj semmit neki mert csak hülyeséget tudnál mondani!!! Ráadásul azt mondod a baba mosolygós, jókedvű, nem sír - akkor mi a gondod??
Nagyon jól csinálja. Ez a kötődő nevelés amit itt leírtál tulajdonképpen.
Anyatejes babának nincs szüksége vízre amíg nem kap már kaját, a hozzátáplálást 6 hónaposan kell elkezdeni és azt írtad még nem 6 hónapos a gyerek.
Cumit jobb nem adni, plüss állat is még egy 6 hónaposnak felesleges, később nyilván lesz valami ami megtetszik majd neki.
Ültetni mért kéne egy 6 hónapost?? Azzal tönkreteszi a gerincét.
Igény szerinti szoptatással nincs gond, kendőben hordozással sem, a babának egyértelműen jó az anya testének közelsége. Az hogy csak így tud aludni jelenleg a baba az az ő bajuk.
Tény, mindenki úgy csinálja ahogy akarja ès neki/nekik jó. De én személy szerint nem tudnám így nevelni. Nálunk van cumi, mert nem akartam hogy csak nyammogjon és cumizzon a cicimen. Persze szerencse kérdése is hogy elfogadta, sok baba nem fogadja el a cumit, és ugyanúgy szopizik. Én nem hordozok, csak alkalomadtán, ha olyan a kedvem, 2 hetente egyszer kb. Nem is alszunk együtt, nem is tudnánk. Túl mélyen tudunk aludni fèrjemmel, de ha délután mellettünk van és alszik mi is próbálunk, de nem tudunk aludni max pihenni. Így nem us lenne èrtelme az èjszakai együttalvásnak, mert mi nem is aludnánk. Én 5 hónaposan kezdtem kóstoltatni, hogy ismerkrdjen a kanállal, ízekkel, de így is majdnem 2 hónap volt mire kiváltottuk a tízórait. Ültetni persze nem szabad a babát.
Tudod lehet az elején ő se így tervezte aztán ezt dobta a gép és alkalmazkodtak. De lehet így tervezte. Nagyon sok minden függ a babától. Én nem szólnék bele, max kérdeznék. Ezek közül neked mi szúrja a szemed legjobban? Mire lennél kìváncsi?
Neked tuti nincs gyereked, ha van, akkor neked kellene néhány "gondolat"...
-Semmi gond az együtt
alvással egy 6 hónaposnál (nálunk kezdetektől külön van, de kinek mi a kényelmes)
-Igény szerinti szoptatás
-Anyatejeseknél 6 hótól javasolt a hozzátáplálás, szóval nincs elkésve
-Neked mi a püré??? Mert gondolom a párolt répát nem egészben kapja majd a pici.
-Nem is kell víz egy anyatejes kicsinek. Nem gondolod, hogy talán azért is szoptat óránként, mert nem csak enni, hanem inni is így ad neki?
-Minek kellene neki cumi? (fiam 1x kapott, kiköpte, többször nem is próbálkoztam)
-Plüsst minek egy 6 hósnak??? Nálunk kb 1,5-2 évesen kapta meg azt a macit, amivel a mai napig alszik. Amikkel előtte is körül volt véve, egyáltalán nem érdekelte
-TILOS ültetni a babát, amíg magától nem tud ülni.
Nyugodtan elmondhatod neki a véleményedet, hisz szólás szabadság van, de nem csodálkozz, ha felhúzza a szemöldökét, és a későbbiekben ritkítja a találkozást...
Ilyen okoskodó családtagra én sem lennék kíváncsi.
Jol van na, azert nem kell leharapni a fejem. Ultetni ugy sem lehet, hogy az olemben megtamasztom? Azzal ugy mi a baj?
Purere ezekre a kanalazosakra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!