Mit gondoltok, mi történik, ha a nevelési tanácsadó szakvéleményét figyelmen kívül hagyva egy hiperaktív, iskolaéretlen gyermeket iskolába visznek a szülők?
az fog hogy az ismerős is bajba kerülhet ha tényleg hiperaktív
és igen, nem bír majd órán figyelni és zavarni fogja a társait
Az ismerős nem kerül bajba, de a gyerek életét elcseszi. Mivel már nagyon nagy a kompetencia, így kirakni nem fogják a suliból, de anyuka közutálatnak lesz kitéve, a gyerek pedig a rettentő sok kudarctól (mivel folyton büntetve lesz az izgágasága miatt, amiatt mert zavarja a többieket, nem halad a tanulnivalóval), elmarad a többitő l stb, szóval a sok kudarctól ideges lesz, rosszabbodik az állapota és szépen a suli rossza lesz. Rossz magaviselet, rossz tanulmányi átlag, kevés barát, sok intő, nulla önbizalom, és ez mind nem vezet sok jóra.
Az ilyen szülőnek csak gratulálni tudok, nem agyerek érdeke az első számára. Sajnos én is ismerek olyan hiperaktív gyereket, akinek a szülője egy vállrántással kezeli a helyzetet, nagyon rossz irányba halad szegény kisgyerek.
Az én fiam is hiperaktív, de én a kezdetektől (kiscsoportos korától, amikor már sejthető volt) együttműködök a szakemberekkel) jelenleg csak dícséretet kap a fiam (ez az évek gyümölcs számomra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!