Mit gondoltok az olyan anyukáról aki jobban túrja a homokot mint a gyerekek?
Arra gondolok hogy teli seggel beül a homokozó közepére és építi a homokvárakat meg minden. Akkor is amikor a gyereke eljatszik egyedül. Láthatóan a maga örömére?
Nálunk van egy ilyen. Csupa homok mindene úgy néz ki mint a disznó.
Ráadásul a lányom aki eddig egyedül is elvolt ma kitalálta hogy én is üljek be mint a Lotti anyukája. És nem mondhatom hogy a felnőtt nem viselkedik így mert Lotti anyukája is felnőtt.
Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?
Hogy a szavaiddal éljek, én is minden játszóterezés után úgy nézek ki, mint a "disznó". Homokos, poros vagyok a kislányommal egyetemben. Hazajövünk, zuhanyzunk, átöltözünk - tádáá, probléma megoldva.
Én személy szerint nem csak hintát lökdösni járok le a játszóra, én is beülök a homokozóba, együtt sütögetünk, libikókázni is együtt szoktunk, fogócskázunk, aszfaltkrétával rajzolgatunk, és igen, én is élvezem. Nem csupán a lányom szórakoztatásáért csinálom, de én ezt nem is szégyellem.
Régen egy másik játszótérre jártunk, tele volt hozzád hasonló anyukákkal, hat méterről figyelték a homokó gyereket és sipitoztak ha a kicsi megfogta homokos kézzel a nadrágjukat ésatöbbi. Utáltam oda menni, de a gyerek szerette, így mentünk. Mostanában máshova járunk, tele van jófej, "homoktúró" szülőkkel, akik nem félnek beülni "teli seggel" a homokozó közepére.
És kedves kérdező!
Játszottál valaha igazán felszabadultan a gyerekeddel? Mert szerintem nem! És honnan tudod, hogy nem igényelné, ha sosem látta még, hogy veled úgy is lehet. Tudod egy gyerek se fogja kérni, hogy had üljön körhintára, ha azt sem tudja, hogy milyen az a körhinta.
Honnan tudod, hogy nem igényelné a közös játékot a homokozóban, honnan tudod, hogy nem örülne neki, ha te is önfeledten élveznéd a homokozást, ha még sosem látott téged olyannak?
A másik dologra meg. Nem azt kell nézni, hogy a végén az a homokvár vagy bármi lerombolásra kerül, hanem hogy az elkészülés ideje alatt anya és gyereke együtt játszott, ez idő alatt mindketten jól érezték magukat és a gyerek ettől még fejlődött, fejlődik az építés során.
Amúgy ha minden építőjátékot úgy hagynánk, ahogy megépítettünk, akkor értelmetlen lenne eleve építőjátékot venni, nem? Mert állnának mondjuk a szobában...
Én is homokozok.
Egy éves a lányom és ő is imád várat rombolni. Megcsinálom belehasal.
Na és akkor mi van? Megáll a föld?
Múltkor összehaverkodtunk egy anyukával. Két gyerekével volt lent. Játszottunk együtt. Annyira jó lett a hangulat,hogy a végén azt vettük észre,hogy a fél játszótér velünk homokozik.
Piszkos lesz,saras lesz kit érdekel. Nem divatbemutató a játszótér. Azért megyünk,hogy jól érezzük magunkat.
Azt pedig szerintem meg szemét dolog,hogy mindenkit lepontoztál,mert nem helyeseltek neked.
Ez nem gyerekes ugye?
Kérdezö!
Eddig 36 komment érkezett,mindenki egy véleményen van. Kezded kapizsgálni?
"Eddig 36 komment érkezett,mindenki egy véleményen van. Kezded kapizsgálni?"
Nem kezdi, ellenben holnap a játszótéri padon ülve a nagyságos asszonyok között elpanaszolja, a gyikre is milyen ostoba anyák járnak, akik szintén képesek disznó módra homokozni. :)
6 és 4 éves gyerekek, kertes ház.
Tudjátok mit csináltunk ma kora este? Medencézés után saraltunk apával együtt. Isteni volt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!