Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan anyukár...

Mit gondoltok az olyan anyukáról aki jobban túrja a homokot mint a gyerekek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy teli seggel beül a homokozó közepére és építi a homokvárakat meg minden. Akkor is amikor a gyereke eljatszik egyedül. Láthatóan a maga örömére?

Nálunk van egy ilyen. Csupa homok mindene úgy néz ki mint a disznó.

Ráadásul a lányom aki eddig egyedül is elvolt ma kitalálta hogy én is üljek be mint a Lotti anyukája. És nem mondhatom hogy a felnőtt nem viselkedik így mert Lotti anyukája is felnőtt.

Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?

2015. júl. 23. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
84%

Kényes vagy és nem mással van a baj.

Nem az a gond, hogy a másik anya lenne gyerekes, vagy hogy nem érett a gyerekvállaláshoz, hanem hogy te nem tudsz néha a gyerekeddel eljátszani és te vagy túl felnőtt még a gyerekeddel szemben is!

2015. júl. 23. 11:14
 22/90 anonim ***** válasza:
81%

Lottika majd megnő és leszokik a rombolásról. Anyukájának meg soha az életben ne legyen nagyobb baja egy kis sárnál. Téged meg gőzöm nincs miért érdekel ez az egész történet bármilyen szinten.

A kérdésedre (Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?) asszem egyhangúlag megszavaztuk a nemleges választ. Fogadd el.

2015. júl. 23. 11:16
 23/90 anonim ***** válasza:
86%

Most komolyan, nekem viszket a tenyerem, hogy egy nagy vödör homokos vízzel leborítsalak a játszótéren! :))) Ilyen lesz Lottika is, ha felnő. :P

Nem bírom az ilyen "felnőtt, csinos anyuka vagyok, nekem nem lesz koszos a kezem, ha megyünk a fehér harisnyás, tökéletes kislányommal hintázni, blablabla". Az ilyen anyukák szoktak üvöltözni a gyerekükkel, hogy "ne menj oda mert koszos leszel". Akkor most kiért is van az egész?

2015. júl. 23. 11:18
 24/90 anonim ***** válasza:
86%

Ekkora gyereknek épp az a szórakozás, ha ledöntheti, amit anyuka épít. Az én fiam is hív homokozni, de igazából lót-fut körülöttem, és nézi, amit csinálok _neki_, aztán lerombolja és kacag. Hadd játszanak úgy,a hogy nekik jó, ettől játék a gyermekjáték, hogy nincsenek szigorú szabályok, illetve ők hozzák és tetszésük szerint változtathatják azokat. Csak jóval nagyobb korukban érnek meg a társas jellegű játékokra, amelyekre természetesen már nem ugyanezek az irányelvek vonatkoznak.

szerintem neked jogo van vigyázni a ruhádra, megjelenésedre, "méltóságodra" a játszótéren is, a gyerked így szeret, és nyilván millióképpen ki tudod te is mutatni a törődésedet és szeretetedet iránta. De nagyon nincs rendjén más anyukáról ilyen megvetően nyilatkozni azért, mert ő egészen másképp áll hozzá a játékhoz és a gyerek is mást igényel. Ha az illető anyuka homokot szórna a hajadba, arra azt mondanám, infantilis, vagy rosszabb annál. De így nem értem, miért zavar, miért keresel benne hibát, miért akarod bebizonyítani, hogy valamit rosszul csinál, míg te jól?

2015. júl. 23. 11:20
 25/90 anonim ***** válasza:
81%

Mi a baj azzal, ha koszos lesz? Gondolom a játszótérről nem az angol királyi házba megy délutáni teára, hanem haza. Otthon van zuhanyzó, mosógép, probléma megoldva.

Gondolom a te gyerked is koszos lesz játék közben. Ugyanazt kell csinálni a koszos felnőtt ruhával mint a koszos gyerekruhával.

2015. júl. 23. 11:23
 26/90 anonim ***** válasza:
86%

Tehát addig, amíg a gyerkőc csak rombolni tud, nem is érdemes semmit sem építeni neki?! Érdekes meglátás. Ha ezt folytatjuk: 3 éves kor előttről az embernek nem nagyon maradnak emlékei, akkor nem is érdemes foglalkozni a gyerekekkel, ugye?! :P :)

Akárhogyan is szépíti a kérdező, az egésznek az a lényege, hogy ő nem akar leülni a homokozóba, a homokozást "homok túrásnak" titulálja, amit csak a gyerekek, csinálnak mert csak gyerekek a szó legrosszabb értelmében... Nem kreatív tevékenységnek tekinti, ami minden elemében fejleszt és mindezt érzelmi biztonságban, vidám légkörben, anya tárasaságában megélni a legjobb.

És a probléma ott van, hogy Lotti anyukája miatt igénye lenne az ő kislányának is vele játszani...

Szerintem Kedves Kérdező, ne is engedd ezek után a homokozóba a kislányodat ha ott vannak Lottiék, mert Lotti anyukája elrontja a gyereket és csak neked lesz vele bajod. :D :D :D

2015. júl. 23. 11:29
 27/90 anonim ***** válasza:
100%

Haha, nos, én pont az olyan anyák miatt nem jártam a gyerekemmel játszótérre, mint te. :)

Szerencsére a társasházunknak van egy kis kertje homokozóval, amelybe nem röstelltem beleülni alkalomadtán… s ad absurdum, vállalván azt, hogy földes leszek, még a dombról is legurultam a gyerekkel… sőt, esőben táncikálunk a ház előtt, és csupa víz leszek, volt már, hogy a szemfestékem is elkenődött.

Tudod, én Lotti anyukája helyében ugyanezt tenném „a magam örömére”, mert a hozzád hasonlókkal trécselni egyenlő lehet az agyhalállal. :)

2015. júl. 23. 11:44
 28/90 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem akar megfelelni a környezetének, nem érdekli, hogy a padon ülő nagyságos asszonyoknak mi a véleményük róla. Mer természetesen viselkedni.

Nyilván nem mindenki ilyen típus. De nem kell lenézni azért, mert ő mer önmaga lenni. A gyereked reakciója világosan mutatja, melyik fajta anyuka szimpibb a gyerekek számára. Aki a padon ücsörög a többi szemforgató, életunt anyukával, vagy aki leül közéjük játszani.

Hiába próbálod befeketíteni Lotti anyukáját, még a saját gyereked is rá szavazott. Úgy beszélsz, mintha a gyerekkel játszótéren lenni puszta kötelesség lenne, aki VALÓBAN jól érzi magát, és részt vesz a mókában, az éretlen.

2015. júl. 23. 11:50
 29/90 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

20-as kommentedre reagálnék.

Ha jól értem, az is probléma, hogy szerinted Lotti még nem is értékeli anyuka produkcióját, ergo anyuka a saját örömére játszik. Mindamellett, hogy ez szerintem nem így van, mert bizony értékeli a gyerek, áruld már el, mióta tilos a játszón anyukának játszani, vagy mióta van az önfeledt játék korhoz kötve?

Car is lenne az a világ, ahol a gyermekvállalás után elveszítenénk a gyermeki énünket.

2015. júl. 23. 11:58
 30/90 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mindenki nevében köszönöm az előző válaszomra érkező lepontozást. Úgy látszik, itt mindenki rosszul látja a dolgot, csak te nem!
2015. júl. 23. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!