Mit gondoltok az olyan anyukáról aki jobban túrja a homokot mint a gyerekek?
Arra gondolok hogy teli seggel beül a homokozó közepére és építi a homokvárakat meg minden. Akkor is amikor a gyereke eljatszik egyedül. Láthatóan a maga örömére?
Nálunk van egy ilyen. Csupa homok mindene úgy néz ki mint a disznó.
Ráadásul a lányom aki eddig egyedül is elvolt ma kitalálta hogy én is üljek be mint a Lotti anyukája. És nem mondhatom hogy a felnőtt nem viselkedik így mert Lotti anyukája is felnőtt.
Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?
Kényes vagy és nem mással van a baj.
Nem az a gond, hogy a másik anya lenne gyerekes, vagy hogy nem érett a gyerekvállaláshoz, hanem hogy te nem tudsz néha a gyerekeddel eljátszani és te vagy túl felnőtt még a gyerekeddel szemben is!
Lottika majd megnő és leszokik a rombolásról. Anyukájának meg soha az életben ne legyen nagyobb baja egy kis sárnál. Téged meg gőzöm nincs miért érdekel ez az egész történet bármilyen szinten.
A kérdésedre (Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?) asszem egyhangúlag megszavaztuk a nemleges választ. Fogadd el.
Most komolyan, nekem viszket a tenyerem, hogy egy nagy vödör homokos vízzel leborítsalak a játszótéren! :))) Ilyen lesz Lottika is, ha felnő. :P
Nem bírom az ilyen "felnőtt, csinos anyuka vagyok, nekem nem lesz koszos a kezem, ha megyünk a fehér harisnyás, tökéletes kislányommal hintázni, blablabla". Az ilyen anyukák szoktak üvöltözni a gyerekükkel, hogy "ne menj oda mert koszos leszel". Akkor most kiért is van az egész?
Ekkora gyereknek épp az a szórakozás, ha ledöntheti, amit anyuka épít. Az én fiam is hív homokozni, de igazából lót-fut körülöttem, és nézi, amit csinálok _neki_, aztán lerombolja és kacag. Hadd játszanak úgy,a hogy nekik jó, ettől játék a gyermekjáték, hogy nincsenek szigorú szabályok, illetve ők hozzák és tetszésük szerint változtathatják azokat. Csak jóval nagyobb korukban érnek meg a társas jellegű játékokra, amelyekre természetesen már nem ugyanezek az irányelvek vonatkoznak.
szerintem neked jogo van vigyázni a ruhádra, megjelenésedre, "méltóságodra" a játszótéren is, a gyerked így szeret, és nyilván millióképpen ki tudod te is mutatni a törődésedet és szeretetedet iránta. De nagyon nincs rendjén más anyukáról ilyen megvetően nyilatkozni azért, mert ő egészen másképp áll hozzá a játékhoz és a gyerek is mást igényel. Ha az illető anyuka homokot szórna a hajadba, arra azt mondanám, infantilis, vagy rosszabb annál. De így nem értem, miért zavar, miért keresel benne hibát, miért akarod bebizonyítani, hogy valamit rosszul csinál, míg te jól?
Mi a baj azzal, ha koszos lesz? Gondolom a játszótérről nem az angol királyi házba megy délutáni teára, hanem haza. Otthon van zuhanyzó, mosógép, probléma megoldva.
Gondolom a te gyerked is koszos lesz játék közben. Ugyanazt kell csinálni a koszos felnőtt ruhával mint a koszos gyerekruhával.
Tehát addig, amíg a gyerkőc csak rombolni tud, nem is érdemes semmit sem építeni neki?! Érdekes meglátás. Ha ezt folytatjuk: 3 éves kor előttről az embernek nem nagyon maradnak emlékei, akkor nem is érdemes foglalkozni a gyerekekkel, ugye?! :P :)
Akárhogyan is szépíti a kérdező, az egésznek az a lényege, hogy ő nem akar leülni a homokozóba, a homokozást "homok túrásnak" titulálja, amit csak a gyerekek, csinálnak mert csak gyerekek a szó legrosszabb értelmében... Nem kreatív tevékenységnek tekinti, ami minden elemében fejleszt és mindezt érzelmi biztonságban, vidám légkörben, anya tárasaságában megélni a legjobb.
És a probléma ott van, hogy Lotti anyukája miatt igénye lenne az ő kislányának is vele játszani...
Szerintem Kedves Kérdező, ne is engedd ezek után a homokozóba a kislányodat ha ott vannak Lottiék, mert Lotti anyukája elrontja a gyereket és csak neked lesz vele bajod. :D :D :D
Haha, nos, én pont az olyan anyák miatt nem jártam a gyerekemmel játszótérre, mint te. :)
Szerencsére a társasházunknak van egy kis kertje homokozóval, amelybe nem röstelltem beleülni alkalomadtán… s ad absurdum, vállalván azt, hogy földes leszek, még a dombról is legurultam a gyerekkel… sőt, esőben táncikálunk a ház előtt, és csupa víz leszek, volt már, hogy a szemfestékem is elkenődött.
Tudod, én Lotti anyukája helyében ugyanezt tenném „a magam örömére”, mert a hozzád hasonlókkal trécselni egyenlő lehet az agyhalállal. :)
Ő nem akar megfelelni a környezetének, nem érdekli, hogy a padon ülő nagyságos asszonyoknak mi a véleményük róla. Mer természetesen viselkedni.
Nyilván nem mindenki ilyen típus. De nem kell lenézni azért, mert ő mer önmaga lenni. A gyereked reakciója világosan mutatja, melyik fajta anyuka szimpibb a gyerekek számára. Aki a padon ücsörög a többi szemforgató, életunt anyukával, vagy aki leül közéjük játszani.
Hiába próbálod befeketíteni Lotti anyukáját, még a saját gyereked is rá szavazott. Úgy beszélsz, mintha a gyerekkel játszótéren lenni puszta kötelesség lenne, aki VALÓBAN jól érzi magát, és részt vesz a mókában, az éretlen.
Kedves Kérdező!
20-as kommentedre reagálnék.
Ha jól értem, az is probléma, hogy szerinted Lotti még nem is értékeli anyuka produkcióját, ergo anyuka a saját örömére játszik. Mindamellett, hogy ez szerintem nem így van, mert bizony értékeli a gyerek, áruld már el, mióta tilos a játszón anyukának játszani, vagy mióta van az önfeledt játék korhoz kötve?
Car is lenne az a világ, ahol a gyermekvállalás után elveszítenénk a gyermeki énünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!