Mit gondoltok az olyan anyukáról aki jobban túrja a homokot mint a gyerekek?
Arra gondolok hogy teli seggel beül a homokozó közepére és építi a homokvárakat meg minden. Akkor is amikor a gyereke eljatszik egyedül. Láthatóan a maga örömére?
Nálunk van egy ilyen. Csupa homok mindene úgy néz ki mint a disznó.
Ráadásul a lányom aki eddig egyedül is elvolt ma kitalálta hogy én is üljek be mint a Lotti anyukája. És nem mondhatom hogy a felnőtt nem viselkedik így mert Lotti anyukája is felnőtt.
Jól gondolom hogy ez a nő még maga is gyerek és nem érett még a gyerekvállalásra?
Egyet értek az előttem szólókkal.
Élvezi az életet, nem savanyodott be.
Én is le szoktam ülni a homokozó szélére és "túrom a homokot".
Eléggé rosszindulatúnak tűnsz... Élvezni kéne az életet, amíg lehet.
Meg ez a borzasztó lesajnalas, hogy "úgy néz ki, mint egy disznó"!
Karacsonyra sokszor kaptunk iszonyat mennyiségű puzzle-t, amit gyerekfejjel képtelenség lett volna kirakni. Természetesen apu segített nekünk és ujevre mindig ki volt rakva. Ő is ugyanúgy élvezte a kirakóst és persze ügyesebb is volt, mint mi! Jó volt vele játszani! Te miért irigyled ennyire a Lotti anyját? Mert jobban kijon a gyerekével, mint te a sajátod dal? !
Kedves Kérdező,
most már igazán kíváncsi vagyok arra, hogy _te_ hogyan szoktál viselkedni a játszótéren? Ha eljátszik egyedül vagy a többiekkel a gyermeke, akkor nem kérdés, de ha igényli, hogy vele legyél, akkor hogy oljátok meg a homokozást? HOgy oldod meg, hogy te nem leszel koszos? gyakran megtörölgeted a kis kezét, mielőtt megölelhetne téged, vagy hogyan?
Szerintem téged főleg az zavar, hogy így a te csemetédben is feléled az igény, hogy játssz vele.
Jegyzem meg, ez teljesen jogos igény részéről.
Az én gyerekeim már nem kicsik, hanem kamaszok. Kiskorukban végtelenül utáltam a játszóterezést a sok savanyú anyuka miatt. Egyszer csak beültem a gyerekek közé játszani, és remek volt! Onnantól jó közös móka volt.
Mivel mindig aktívan, élvezettel játszottam velük én is, apa is, kamaszkorukra nem távolodtak el tőlünk, rengeteg közös programunk van. Mostanában sokat járunk egy szabadvizi strandra, egymás nyakába állunk, dobáljuk egymást, hangosan röhögünk, fröcskölünk. És marhára nem érdekel, hogy 40 fölött erről kinek mi a véleménye.
A megfogalmazásodból egyértelműen kiderül, hogy provokációnak szánod a kérdésed (vagy csak szimplán, ne haragudj meg, de elég bunkó a stílusod).
Szerintem inkább az a szomorú, hogy a gyerekednek kell kérnie téged, hogy játsszál vele és nem magadtól teszed ezt. Szerintem inkább megért az az anyaságra, akit a gyereke érdekében nem érdekel, hogy koszos/homokos lesz, mint az aki a homokozó mellett ül és trécsel/nyomkodja a telefonját. Még ha látszólag a Lotti tök jól eljátszik egyedül, lehet, hogy ha anyuka felállna és kimenne a padra, akkor Lotti is abbahagyná a homokozást. Sok gyereknek annyi az igénye, hogy ott legyen mellette anya, még ha nem is közvetlenül vele játszik (az én kisfiam is ilyen, ha felállok a homokozóból jönne utánam, úgy, hogy előtte tök jól eljátszott).
Szerintem kicsit vedd komolyabban az anyaságot, és játssz többet együtt a gyerekeddel, mert ha már ezt külön kérnie kell tőled, az rendkívül szomorú.
Szerintem ez többé-kevésbé mindennapos jelenség. Szerencsére, teszem hozzá.
Én még nem nagyon homokoztam úgy a lányommal, hogy ne lett volna ott más szülő/nagyszülő is aki ugyanúgy ott ült volna a gyerekkel.
Ha korán megyünk, akkor hintázni is szoktam vele :-)
Természetesen én is játszom a gyerekemmel. A játszótéren eddig nem igényelte. Max a hintát kell lökni néha. A homokozóban is közreműködök, süt nekem sütit, csinál fagyit. Szoktam neki szitálni meg ilyenek. De vigyázok azért hogy ne kenjem magam össze nagyon. És nem túrom a homokot,nem ások gödröt meg vizesárkot a homokvárnak mint az említett anyuka. A többi anyuka sem csinálja ezt.
Lottika két éves. Általában fél perc alatt lerombolja amit az anyja épít. Akkor kiért is van ez az egész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!