Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszél a legtöbb anyuka...

Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?

Figyelt kérdés

Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.

Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)

2010. jan. 28. 17:37
 181/197 anonim ***** válasza:
14:16-os. x óránként szopik, vagy x óránként szoptatom. a szopizik ellen sincs semmi kifogásom, angem csak a többesszám zavar.
2010. febr. 3. 14:21
 182/197 A kérdező kommentje:

"Hogyhogy nem kérdezőként írtál?"

Mert bármennyire is szeretnétek, nem vagyok többszörös személyiség:))))

Kicsit unalmasak vagytok ezzel a nyelvész-dologgal. Miért találnék ki bármi valótlant is? Hogy itt a ráérő, unatkozó háziasszonyoknak másnak mutassam magam? Nem tudom, de én már kinőttem az óvodai kamuzásból.

Majd időnként visszanézek olvasni,jókat mosolyogni, de hozzászólni nem fogok többet. Semmi szükségem arra, hogy hazugnak nevezzetek és beszólogassatok olyanért, amiről szó sem volt és aminek a kérdéshez sincs semmi köze. Aki azt gondolja, hogy kamuzok, az magából indul ki, arról meg nem én tehetek.

A normális választ adóknak (akár egyetértettünk, akár nem) köszönöm, a többieknek meg kívánom, hogy legyen tartalmasabb a napjuk. Foglalkozzatok a gyerekkel, dolgozzatok, lássátok el a háztartást, pihenjetek, de kár itt pocsékolni az időtöket egy ilyen unalmas, szakbarbár, hazug és még nem tudom milyen ember kérdésén... Na pá tejcsimamcsik:)

2010. febr. 3. 14:29
 183/197 anonim ***** válasza:
56%

Nem a kifejezések nem tetszenek, hanem ami mögöttük van. Szerintem ez pont olyan. A közgazdaságtannak is meg vannak a szabályai, és nem tetszik-nem tetszik alapon, meg a nyelvészetnek is.

Mert például, ha azt kérdezi tőled valaki az utcán: Meg tudná mondani, mennyi az idő? Szerinted felmérést készít az illető, hogy hányan ismerik az órát a járókelők közül?

Mert, szerintem nincs órája és tudni szeretné, mennyi az idő.

Ez a mondat: kakilunk, szopizunk- ugyanez a kategória, nem azt jelenti hogy anyuka meg a baba.

Jó persze ehhez kellenek észbeli képességek is, hogy valaki fel fogja a mondatok mögöttes tartalmát. Pont ezért nehéz idegennyelvet tanulni, vagy sokak szerint lehetetlen is.

2010. febr. 3. 14:37
 184/197 anonim ***** válasza:
100%
az általános alany az egészen más. az T/3-ban van, a németben meg a "man" szócska fejezi ki (ami majdnem Mann, azaz ember, meg magyarul is helyettesíthetjük az általános alanyt bizonyos esetekben az "emberek"-kel.) ez nem olyan, itt ismert és fontos az alany.
2010. febr. 3. 14:46
 185/197 anonim ***** válasza:
0%
Az jó lesz ha már végre nem irogatsz, úgyis csak óvodásozni tudod az embereket és a soraikat visszaidézni, értelmeset még nem olvastam a kommentjeid között.
2010. febr. 3. 14:55
 186/197 anonim ***** válasza:
0%
Fut a gyáva, fut...... :DDDDDDD
2010. febr. 3. 15:05
 187/197 anonim ***** válasza:
100%

Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?

Ez volt az eredeti kérdés, és nem az, hogy helyes-e a többesszám vagy nem. Szerintem ezt a kérdést már megválaszoltuk.

2010. febr. 3. 15:05
 188/197 A kérdező kommentje:

Fut a gyáva, fut...... :DDDDDD

Nem fut. Egyszerűen miért kellene eltűrnöm, hogy vadigeden emberek hazugnak és gyávának nevezzenek? Te eltűrnéd? Ugye, hogy nem. Akkor?

2010. febr. 3. 15:09
 189/197 anonim ***** válasza:

Nem. De, te uezt teszed.

"ráérő, unatkozó háziasszonyoknak"

Akkor ne csodálkozz!

Aki írta a végén, hogy a kérdésedet már megválaszoltuk, neki van igaza. Az más kérdés, hogy nálad kiverte a biztosítékot (le sem merem írni, hogy "biztit":-) ez a stílus. Most elkezdhetnénk a tájegységeket fikázni, hol hogyan beszélnek. Na van egy-kettő amitől a hátamon feláll a szőr és azok ráadásul nyelvtanilag helytelenek!

2010. febr. 3. 15:21
 190/197 anonim ***** válasza:
70%

Te magad cáfolod magadat kedves kérdező. Lenézed azokat, akik rövidített szavakat mondanak a gyerekeiknek és közben te is használsz ilyeneket, olvasd csak vissza, úgy írtad az óvodát, hogy ovi....

Aztán meg, hogy te is lehet, hogy fogsz így beszélni néha a gyerekeiddel...szóval akkor mi is a problémád?

Aztán meg írtad, hogy már nem szólsz hozzá többet, még is válaszoltál még egyszer, amikor ránk mondtad, hogy tisztára mint az oviban, és még is nem bírod ki neked kell, hogy legyen az utolsó szó, kíváncsi vagyok, hogy erre rákontrázol e valami okosat.

2010. febr. 3. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!