Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?
Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.
Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)
Oké, ha vádaskodsz, akkor mutasd meg, milyen kérdést ttem fel. Én nem tudok róla, de te biztos jobban tudod, hogy mit csinálok:)
Ha ez szerintetek provokálás, akkor nem kell rá reagálni. Én egy egyszerű kérdésként tettem fel, de kár volt, kár volt itt értelmes beszélgetést várni... (természetesen tisztelet a kivételnek!)
Azért az egyéb provokatív kédéseimre kíváncsi lennék, hátha tanulok belőle:)
Találtam egy jót a főoldalon: "az oldalon szereplő 622 461 kérdést, és az ezekre érkezett 3 595 491 választ " Jelenleg 127 139 regisztrált felhasználónk van"
És valakinek fejből megy, hogy pont én már tettem fel provokáló kérdést... Nem semmi memóriád lehet:) Vagy az egyszerűbb megoldás, hogy minden provokáló kérdést én tettem fel az oldal történetében és akkor kérdés megoldva:))
Na ez a válasz, tényleg provokatív lett, de hülye felvetésre, hülye válasz:) Várom a linkjeidet vagy csak egy alaptalanul vádaskodó szájhős vagy!:)
Már bocs, de én is anya vagyok, de ne vegyél egy kalap alá magaddal kedves utolsó. Büszke vagyok rá valahol, hogy nem hasonlítok az ilyen tipikus anyákra. Nem dicsekszem fűnek fának azzal, hogy gyerekem van, és nem fikázom le más diplomáját és nem állítom az elé azt, akinek 3 gyereke van. Azt sem írom, hogy kevesebbet ér (mielőtt valaki kiforgatná), de szerintem 3 diplomáért is épp eleget kell melózni.
És ha már itt tartunk, számomra is fontos, hogy a gyerekem a helyes, szép magyar beszédet tanulja meg, pedig még csak nyelvész sem vagyok. Bár lehet én is valami szakbarbár vagyok, hiszen vagyok olyan szerencsétlen, hogy tanárok a szüleim, ezért én már meg vagyok fertőzve a nyelvi igényességgel. De rossz nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!