Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszél a legtöbb anyuka...

Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?

Figyelt kérdés

Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.

Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)

2010. jan. 28. 17:37
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/197 A kérdező kommentje:
Ha kötekedni akarsz, tedd...Ez már tényleg az. Nem azt írtam, hogy ne legyél rá büszke, én is az leszek majd az enyémre. De az a felsőbbrendűség, nagyképűség, ami itt az anyukák nagyrészéből sugárzik (NEM BELŐLED, MAGADRA NE VEDD!!!!!) azt nem tudom mire alapozzák. Ebbe is bele fogsz úgyis kötni, de nem érdekel.
2010. febr. 1. 15:56
 112/197 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező, ez szín tiszta provokálás...de azt hiszem te már tettél fel hasonló céllal hasonló jellegű kérdést...
2010. febr. 1. 16:06
 113/197 A kérdező kommentje:

Oké, ha vádaskodsz, akkor mutasd meg, milyen kérdést ttem fel. Én nem tudok róla, de te biztos jobban tudod, hogy mit csinálok:)

Ha ez szerintetek provokálás, akkor nem kell rá reagálni. Én egy egyszerű kérdésként tettem fel, de kár volt, kár volt itt értelmes beszélgetést várni... (természetesen tisztelet a kivételnek!)

Azért az egyéb provokatív kédéseimre kíváncsi lennék, hátha tanulok belőle:)

2010. febr. 1. 16:08
 114/197 A kérdező kommentje:

Találtam egy jót a főoldalon: "az oldalon szereplő 622 461 kérdést, és az ezekre érkezett 3 595 491 választ " Jelenleg 127 139 regisztrált felhasználónk van"

És valakinek fejből megy, hogy pont én már tettem fel provokáló kérdést... Nem semmi memóriád lehet:) Vagy az egyszerűbb megoldás, hogy minden provokáló kérdést én tettem fel az oldal történetében és akkor kérdés megoldva:))

Na ez a válasz, tényleg provokatív lett, de hülye felvetésre, hülye válasz:) Várom a linkjeidet vagy csak egy alaptalanul vádaskodó szájhős vagy!:)

2010. febr. 1. 16:11
 115/197 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem te provokálsz itt a legjobban.Csak azt sajnálom, hogy téged nem lehet pontozni. Láthatnád magadon, hogy mennyire provokatív vagy.Szerintem szinte mindenkihez aki nem értett veled egyet ahoz volt egy két keresetlen szavad. És igen is büszke lehet az aki a mai világban 3 gyereket tiszteségben fel tud nevelni. Sokkal többe nézem mint a te hülye diplomád. De ezt majd meg tapasztalod a saját bőrödön mikor neked is lesz gyereked. És te ugyan olyan nagyképű vagy a diplomádra mint az az anyuka aki a gyerekeire büszke.
2010. febr. 1. 16:15
 116/197 A kérdező kommentje:
Hagyjuk... Akinek pedig a feje mellett a fegyver, hogy hozzászóljon, az nyugodtan tegye, ennél több butaságot is elbírt ez az oldal...
2010. febr. 1. 16:16
 117/197 anonim ***** válasza:
41%
Kedves kérdező! Elég unalmas vagy már a magyarázkodásoddal, a nap folyamán kiváncsiságból nézegettem vissza ide, de ez már tényle gáz. Irhatsz csupa nagybetűvel, és bizonygathatod a saját igazad de nem mész vele semmire, tudod nem jó helyen jársz, ide anyák írnak, és nem ilyen magadféle szakmai szőrszálhasogatók. Első benyomásom az volt, hogy intelligens, okos vagy, de már nem tűnsz annak. Ja és nem kell visszaidézni a szavaimat, ne törd magad. Nincs pisztoly a fejemnél :))
2010. febr. 1. 16:37
 118/197 anonim ***** válasza:
-tényleg-
2010. febr. 1. 16:38
 119/197 anonim ***** válasza:
29%

Már bocs, de én is anya vagyok, de ne vegyél egy kalap alá magaddal kedves utolsó. Büszke vagyok rá valahol, hogy nem hasonlítok az ilyen tipikus anyákra. Nem dicsekszem fűnek fának azzal, hogy gyerekem van, és nem fikázom le más diplomáját és nem állítom az elé azt, akinek 3 gyereke van. Azt sem írom, hogy kevesebbet ér (mielőtt valaki kiforgatná), de szerintem 3 diplomáért is épp eleget kell melózni.

És ha már itt tartunk, számomra is fontos, hogy a gyerekem a helyes, szép magyar beszédet tanulja meg, pedig még csak nyelvész sem vagyok. Bár lehet én is valami szakbarbár vagyok, hiszen vagyok olyan szerencsétlen, hogy tanárok a szüleim, ezért én már meg vagyok fertőzve a nyelvi igényességgel. De rossz nekem.

2010. febr. 1. 16:41
 120/197 anonim ***** válasza:
77%
Fejezzétek már be egymás leépitését! Nem értem mért jó ha valaki ir egy választ azt a következő leszolja. Egy ilyen kérdést ha ki van emelve annak mindig veszekedés vége. Teljesen feleslegesen vitáztok ezen. Ez ugyanolyan mint a legtöbb nevelési kérdés, valaki így gondolja jónak valaki úgy. Nem vagyunk egyformák és elöször ezt fogadja el mindenki!
2010. febr. 1. 17:23
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!