Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?
Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.
Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)
"miért használja a hiszti szót a hisztéria helyett?"
Sehol nem használtam, nem tudom hol olvastad. A szakmámat meg írtam (bár jelenleg nem abban dolgozom), azt meg nem olvastad:)
kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam semerre, nem érdekel ez az egész ponthiszti, egyszerűen csak a véleményére vagyok kíváncsi mindenkinek, azt viszont köszönöm!
Visszakerestem, ebben a kommentben, de volt már betegszabi is. (betegszabadság helyett)
"Kinek gügyörögsz?"
Kezdek alakulni az itteni szellemi szinthez...:) (Ismét tiztelet a kivételeknek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!