Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszél a legtöbb anyuka...

Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?

Figyelt kérdés

Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.

Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)

2010. jan. 28. 17:37
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/197 A kérdező kommentje:

"miért használja a hiszti szót a hisztéria helyett?"

Sehol nem használtam, nem tudom hol olvastad. A szakmámat meg írtam (bár jelenleg nem abban dolgozom), azt meg nem olvastad:)

2010. febr. 1. 20:23
 132/197 anonim ***** válasza:
60%
ponthiszti?
2010. febr. 1. 20:40
 133/197 anonim ***** válasza:

kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam semerre, nem érdekel ez az egész ponthiszti, egyszerűen csak a véleményére vagyok kíváncsi mindenkinek, azt viszont köszönöm!

Visszakerestem, ebben a kommentben, de volt már betegszabi is. (betegszabadság helyett)

2010. febr. 1. 21:02
 134/197 anonim ***** válasza:
52%
és nem is a gyerekeddel beszélsz. Kinek gügyörögsz?
2010. febr. 1. 21:03
 135/197 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk szerintem a kérdésben az indokolatlanul többes számban beszélésről van szó eredetileg, miért nem maradunk meg annál a témánál? Különben a kérdésben semmi provokatív nincs, csak szokás szerint egyesek túlérzékenyek és rögtön személy elleni támadásnak vették.
2010. febr. 1. 21:26
 136/197 A kérdező kommentje:
Hogy nektek mennyi időtök van felesleges visszakeresgélésekre..:)))) Oké, valóban használtam ezt a két szót, akkor most megköveztek?:))))) Nem baj, hogy köze nincs a témához, semmi gond, a lényeg, hogy jól elvagytok:)))
2010. febr. 1. 21:33
 137/197 A kérdező kommentje:

"Kinek gügyörögsz?"

Kezdek alakulni az itteni szellemi szinthez...:) (Ismét tiztelet a kivételeknek!)

2010. febr. 1. 21:34
 138/197 A kérdező kommentje:
tiztelet = tisztelet
2010. febr. 1. 21:35
 139/197 anonim ***** válasza:
96%
Valószínű, ha a kérdező nem a kérdésébe fogalmazta volna meg a véleményét, és nem emelte volna ki minden gügyögő anyuka mondatát, nem lett volna provokatívnak nevezve...
2010. febr. 1. 21:35
 140/197 A kérdező kommentje:
Ha ennyire szemét és provokatív vagyok, akkor miért írtok mégis ide? Tényleg ennyire unatkoztok? Alszanak már a gyerekek és nincs mivel elfoglalni magatokat? Kicsit kezd már unalmas lenni, hogy juuuuuuj, provokált, juuuuj, kötözködik, juuuj, hol a moderátor?... Gyerekesebbek vagytok mint egy 2 éves.
2010. febr. 1. 21:39
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!