Miért beszél a legtöbb anyuka (indokolatlanul) többeszámban? Észreveszitek ha így mondtok valamit vagy már fel sem tűnik?
Sok anyukától hallom,hogy olyankor is többesszámot használ, amikor ennek semmi értelme, sőt nevetséges lesz tőle. Pl. még szopizunk, éjjel még bekakilunk, mindig lerúgjuk ezt a cipőt.
Babavárás előtt vagyok és nagyon félek, hogy egyszer az én számat is elhagyják ilyen szavak. Bár remélem ilyen nem fordul elő, nagyon égnék. Nektek mindig feltűnik, ha így beszéltek? Egyáltalán ennek mi értelme? (Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem arról van szó, amikor mindkettőjüket érintő dologról van szó, pl. hogy sétálni megyünk vagy játszótéren voltunk.)
Igen, azt köszönöm, ez valóban kimaradt. A tejcsiről meg a hasonlókról feljebb leírtam a véleményemet, remélem soha nem fogom használni, de ha neked így jó, akkor szíved joga.
Egy csomóan válaszolnak itt egy kérdésre és ha véletlenül egy köszönöm elmarad, akkor már kierőszakolják, hogy megköszönjék a válaszukat... KÖSZÖNÖM!
Kedves kérdező!
Sokan azt írták,hogy provokálás,idegesítő,stb a kérdésed.
Mégis régen láttam már 108 kommentes kérdést!
Ezek szerint attól függetlenül,hogy provokálás vagy sem,jönnek a válaszok,ha negatív ha pozitív.
Ez azért nem semmi,gratulálok:) :)
Mindig jókor nézek be ide:)
Miért akarnám magam többnek mutatni? Vadidegen embereknek, akiket soha nem látok és nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam? Nem 12 éves vagyok. nyelvészeti szakcikket azonnal belinkelek neked, csak talán nem ártana olyat, ami közérthető is.
De nem muszáj ám válaszolni, úgy írtok és szólogattok be, mintha nem lenne semmi dolgotok. na, én megyek vissza dolgozni, valakinek azt sem árt...:)
Szia!
7 napja van kint a kérdésed, de még egyetlen szakmai cikket, linket nem láttunk tőled. Még annak a kommentelőnek sem válaszoltál, aki hozzáértőnek tűnt, nekem laikusnak. Na ez kötekedés, de annak is szántam.... végül is senki nem dolgozik, csak te!! Nekem olyan szakbarbárnak tűnsz, már megbocsáss....!
Mert reménykedünk hátha ki tudunk belőled csikarni valami értelmes választ. De nem és nem , te ellenállsz. Mondjuk nekem már az első válaszodnál gyanús lett, hogy úgy vagy te nyelvész, mint én agysebész. És tényleg ez a maximum amit ki tudsz magadból hozni: most nincs kedvem hozzá. De mint már említettem, ha nyelvész lennél, nem kéne keresgélni, hanem kapásból begépelhetnéd a választ. És nyelvészként még akár közérthetően is.
De most már csak egy kérdés: Mire jó ez neked, hogy nyelvésznek adva ki magad leugatsz embereket egy internetes portálon?
Jó nem várok választ. Mert nyelvészként emlékeznél Grice maximáira. Vagy pont erről az óráról hiányoztál és ezért nem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!