Miert van ez/ nagyon gaz, hogy nem birom a kismamakat?
Meg mielott barki is felreertene, semmi rosszat soha nem kivannek egyetlen kismamnak sem (!) es en mindenki gyermekenek orulok, de van nehany "kismamas" szokas amitol kiborulok es egyszeruen nem birok oket elviselni.
Pl, jonnek ezzel a "babas vagyok" szoveggel, mintha valami fertozoz betegseguk lenne...vagy 18hos a gyerekem, eleve a magyar nyelvben nem hallani azt a szot, hogy "hos" a masik, meg hogy miert nem lehet masfel eves gyereknek mondani? Meg mindegyik elgugyog a mas fiatal anyukak gyerekeivel, amikor meg elfordulnak akkor meg "ez a zolika olyan kis hulye, bezzeg a mi janikank az mar magatol ...."
Sok embertol hallom, hogy ok nem szeretik a gyerekeket, de valahogy nem ertem oket, hiszen egy kisgyerek meg nem tehet arrol, hogy kakis/ordit stb, hiszen meg pici nem tudja magat ellatni es igy fejezi ki a problemait. Szemelyszerint en birom az osszes kisgyerket ( nem csak a "csaladiakat") de valahogy a kismamakat nem tudom megerteni.
Ha valaki segiteni kitalalni, hogy ez mibol fakad, es hogy esetleg hogyan orvosolhatnam a dolgot? (ugyanis 2 baratnom is nemreg lett allapotos es kibirhatatlanok szamomra) ill. hogyan lehet ezt "illedelmesen" elrejteni?
Hangsulyozom semmi rossz gondolatom felejuk, es tenyleg a legjobbakat es egeszseges utodokat kivanok nekik!
Amugy csaladomban sok pici gyerek is van.
Látom, ez a kérdés legalább sok embert foglalkoztat.
Nálunk 2 hónapos a fiunk, nem gügyögünk neki, mert szerintem értelmes lény csak beszélni nem tud.
Terhesség: a szülés napjáig dolgoztam, soha nem vártam, hogy átadják a helyet és nem is ültem le sehol. De ez szerencse kérdése, van, aki rosszabbul bírja és van aki jobban. Nincs kettő egyforma ember és nem várható el senkitől, hogy mindenkinek megfeleljen.
Szülés után: dolgozom, az első perctől. Azt sajnálom, hogy nem hivatalosan, de nem érné meg. Nem tudnám gyerek mellett kitermelni járulékokkal együtt. Bár ennek kedvezményes adózását már piszkáltam bizonyos helyeken, de süket fülekre találtam eddig.
Hogy várják el, hogy "normális legyen a kisgyerekes anyuka", ha nem adnak lehetőséget, hogy hivatalosan dolgozzon. Úgy, hogy meg is érje. Illeszkedj vissza a munkahelyedre, ha 2-3 évre elszakadsz. Ha meg visszamennél:"A gyerek miatt mindig hiányozni fog."
Csak megjegyezném: szülés után 3 nappal, mikor hazaengedtek, dolgoztam.
Persze, kíváncsi leszek a kérdés feltevőjére is, hogy Ő milyen kismama lesz. Mennyire nem fogják Őt elviselni.
"Lesznek neki kismamás szokásai?"
Előre könnyű okosnak lenni, utána meg majd meglátja, lesz esetleg: "hós, babós, babás vagyok..."
Esetleg nem a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy számára a saját gyereke a legszebb, legokosabb...stb.
Honnan is kellene tudnunk, h előtte milyen kategóriába volt?
Most itt van, nagyon sajnálom, h csípi a szemed, h egy kismamákról, anyukákról szóló kérdésbe beleírtunk, mi anyukák:)
Viccesek vagytok, az ember állandóan változik, mindig az aktuális helyzetben kell feltalálni magát, nekem eléggé rossz esett, mikor nagy hassal beszorítottak az üzlet forgóajtójába, és még elnézést sem kért, ugyanakkor nyilván neked is rosszul esne az ilyen, nem állapotosan.
Az emberi bunkóság nem csak a kismamákat sújtja, hanem a többi körülötte lévő embert, bizony eléggé furcsán tudnak viselkedni az emberek, ha látják, h küszködök a hóban a babakocsival, vagy netalántán, még a buszra is fel szeretnék szállni a gyerkőccel.
Megegyezhetünk, h neked sem adja át a helyet, egy idősnek sem, és nekem sem, aki olyan.
A kérdezőnek, ha irritál az állapotos "barátnőd", nem kell vele barátkozni tovább. Vagy esetleg megbeszélhetnéd vele, h mi a problémád, de arra megkérlek, h egy kissé finomabban, mint ahogy itt előadtad.
Csak vigyázz nehogy seggre ess a babakocsi mellett, mert Férjem van, nem csak kutyáim! :D Előszöris a kutyáim nem az élettársaim, mert én szeretem őket, épp ezért jót akarok nekik és úgy kezelem őket ahogy azt fajuk megkívánja. Mivel pedig a kutya és a farkas falkában él, ezért a családban is rangsort kell bevezetni. A kutyáim nem az élettársaim hanem a rangsorban allattam lévők. És én vagyok a főnök. Mert a kutyának erre van szüksége. Nem gyerekpótlók sem pedig társpótlók! Ők igazi társak, csak épp nem emberek.
Másodszor elég szegényes tudásod van a kutyákról vagy csak túlságosan beszűkültél a gyerek mellett, mert amit te leírsz az ÁLLATKÍNZÁS :) édesem... Sajnálom ha van kutyád... Én személyszerint minden új kutyához vagy elléshez szabadságot veszek ki. Naponta 3-4-5 órát töltök kint velük a szabadban. Új kutyához éjszaka óránként kelek, ha kell éjfélkor viszem orvoshoz, vagy le sem fekszem ha beteg. Kutyaoviba, kutyaiskolába járunk mindegyikkel. Mindegyiknek tudom hogy a legtehetségesebb oldala, és nem sajnálom az időt és a pénzt a versenyekre amit rettenetesen élveznek. Nekem a buli az egy kutyás fajtatalálkozó, a nyaralás pedig a kutyás sátortábor. 10 éves korom óta nem buliztam szilveszterkor, mert mindig van új kutya akivel először otthon kell maradni a tüzijáték miatt. Úgy vannak képezve hogy senkinek nem fogadnak szót, mondjuk maguktól is erre hajlanak, ezek kívül nem is kedvelnek másokat. Ez pedig tudod mit jelent? Azt hogy én 10 éves korom óta nem voltam nélkülük sehol nyáron! Pedig mehetnék Görögbe, Németbe, Ausztáliába mert szerte a világon rokonaim várnának szeretettel! Én nem tudom őket lepasszolni egy panzióba vagy a férjemnek... Ohh te szegény beszólnak mert útban van a babakocsi? Én 10 éves korom óta ki vagyok közösítve az átlagos emberek közül mert kevésnek van ilyen szenvedélye! A 100-200 ezres vétálárról és a 10-20 ezres tápokról nem is beszélve! Én nem panaszkodom, én vállaltam. Ez az életem értelme, amit a "munkába is elviszek" mivel etológusként dolgozom. Szerintem ennek a tizedét megszenvednéd ha próbálkoznál megcsinálni! Csak hogy tudd milyen a normális kutyatartás! Ennek ellenére én próbálom megtartani a józan eszem ha ránézek a kutyára, épp ezért nomrális emberrel még nem is volt összetűzésem miattuk!
Csak hogy elgondolkozz rajta ki felelőtlen és önző! Természetesen elsőre kivágod majd hogy ez bakfitty egy gyerMekhez képest, de belül talán érezni fogod, hogy talán van igazság abban amit felsoroltunk, különben minek is reagáltál volna rá! A kutyáimat meg tessék békénhagyni. Ha nem hat semmi akkor lehet evvel jönni, de legalább úgy csináld hogy ne mondj vele butaságot máskor. :) És légyszi tanulj meg olvasni, mert itt senki nem mondta hogy valakit is Gyűlölne! Te dramatizálod túl, mintket csak idegesít néhány! Vannak kismama barátaim akik nagyon jófejek, de sajnos a többség nem olyan. És elnézést hogy az engedélyed nélkül beszéltük meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!