Miert van ez/ nagyon gaz, hogy nem birom a kismamakat?
Meg mielott barki is felreertene, semmi rosszat soha nem kivannek egyetlen kismamnak sem (!) es en mindenki gyermekenek orulok, de van nehany "kismamas" szokas amitol kiborulok es egyszeruen nem birok oket elviselni.
Pl, jonnek ezzel a "babas vagyok" szoveggel, mintha valami fertozoz betegseguk lenne...vagy 18hos a gyerekem, eleve a magyar nyelvben nem hallani azt a szot, hogy "hos" a masik, meg hogy miert nem lehet masfel eves gyereknek mondani? Meg mindegyik elgugyog a mas fiatal anyukak gyerekeivel, amikor meg elfordulnak akkor meg "ez a zolika olyan kis hulye, bezzeg a mi janikank az mar magatol ...."
Sok embertol hallom, hogy ok nem szeretik a gyerekeket, de valahogy nem ertem oket, hiszen egy kisgyerek meg nem tehet arrol, hogy kakis/ordit stb, hiszen meg pici nem tudja magat ellatni es igy fejezi ki a problemait. Szemelyszerint en birom az osszes kisgyerket ( nem csak a "csaladiakat") de valahogy a kismamakat nem tudom megerteni.
Ha valaki segiteni kitalalni, hogy ez mibol fakad, es hogy esetleg hogyan orvosolhatnam a dolgot? (ugyanis 2 baratnom is nemreg lett allapotos es kibirhatatlanok szamomra) ill. hogyan lehet ezt "illedelmesen" elrejteni?
Hangsulyozom semmi rossz gondolatom felejuk, es tenyleg a legjobbakat es egeszseges utodokat kivanok nekik!
Amugy csaladomban sok pici gyerek is van.
Wow, hat ahogy latom eleg rendesen elvagytok nelkulem, de azert ha megengeditek, mint kerdes feltevo en is hozzaszolnek... :)
Eloszor is: a kerdesem kiirasahoz ugyananyi jogot erzek, mint barmelyik mas tagja az oldalnak, sot ha akartam volna akar a gyerekvallas temaba is tehettem VOLNA, ha nem lennek annal intelligensebb. Ezert irtam a csaladi problemak temaba.
Nezzuk csak...tehat akkor tobbszaz ember kiirhatja nap, mint nap, hogy a 6. honapban jar es ferje felre*r, hogy veri a gyerekeit, hogy sorozve vegignezi, ahogy a a varandos felesege kitakaritja hazat,stb...de en nem irthatok ki egy kerdest, ami ENGEM foglalkoztat, mert az mar provokacio. Ha problematok van, azt legyszi a moderatornak cimezzetek az fenti indokok miatt.
Szeretnem leszogezni, hogy KULTURALT hozzaszolasokat olvashattunk a 18:46-as hozzaszoloig, aki (egy felboszult kismama szemelyeben) jol megmondta a magaet a kutyas-gazdinknak. Onnatol kezdve pedig olyan eszmeletlen ertelmes valaszokat olvashatunk, a holgy sorstarsaitol, mint "egyszer(nem kell többször) b.sszál egy jót, és meg tudod miből is keletkezik a gyerek" vagy "sétálj velük egy jó nagyot és köpjél le minden babakocsist. Tudod mit, kutyás csaj? Te tényleg beteg vagy!!!!!!" vagy a leglekezelobb "Hagyjátok, nem tudja, h milyen, ha az embernek gyereke van."
Mondjuk igy hirtelen nem is tudom, hogy melyik hozzam cimzett megszolitasra reagaljak elobb a "kedves" es "bekes", "szereto" kismamak valaszai kozul...?Mondjuk legyen eloszor a "sajnos az unatkozó nem akarok gyereket luvnyák" vagy a "buta plazacica" sem rossz....ahhh, lesz itt jobb is, mondjuk a "aki kiirta a kérdést sokkal hülyébb mint a kutyás csaj" vagy a "Embert barátjáról... " esetleg a "sz@rkeverésnek tartom,és provokativnak a kérdésedet"...Nem is, a legjobb, az a kismamgyulolo!!! :) Bar nem tudom, hogy ez mibol jott, de eleg jol hangzik, nem? (Amugy aki ezt irta, annak ajanlom, hogy amig otthon GYES-en van, addig gyakorolja az erto szovegolvasast, mert ha ezt adja tovabb a gyerkoceinek, akkor elbutul az orszag. Esetleg keresd fel, a -legalabb kulturaltan valaszolo es normalis- magyartanar kismamat, hatha meg mentheto vagy!) :D en sehol nem tapasztaltam ezt, sot azt sem, hogy a gyermekekkel ellenszenves hozzaszolasok erkeztek volna... sot! mindenki kihangsulyozta, hogy Gyermek-OK, Normalis kismama-OK ! :)
"Kedves Gyereket nem akaró nők! Miért nem rúgtok bele az összes kismamába? Miért nem köpitek le őket?" <--- hozzafuzom, hogy rengeteg KISMAMAT/ ANYUKAT IS IDEGESIT AZ IDIOTA VISELKEDES!!!! nem csak a gyermektelen noket!
Mondjuk azt sem ertem, ha a kerdesem provokativ, akkor miert nem ir be 90-100 alkoholista ferfi, vagy olyan aki megcsalta a feleseget, esetleg 100 anyos, vagy 80 sogorno, apos hiszen ok is erezhetnek provokativnak az oldal kerdeseit, ami esetleg rajuk (is) vonatkozik. Azert mert nem veszik magukra. Aki ide irt, lefogadom, hogy legalabb egy icipicit is, de magaban ralelt az altalam leirt es egyszeruen nem szivlelt "kismama tipusra". Ha valaki elolvasta volna a kerdes utana leirast ill. a kommentjeimet, akkor igazan lejohettet volna, hogy nem altalanossagban a kismamakat nem birom, vagy "gyulolom" oket, hanem az ilyen viselkedesueket. De hat ugy latszik ez tul nagy feladat lett volna, es egyszerubb itt kielni az gyereknevelestol es "elnyomottsagtol" felgyulemlett stresszt. Remelem kiadtatok magatokbol es most egy hetig nyugodtak lesztek. :) (kuldok egy virtualis olelest)
Eddigi kommenteloinket inkabb csak sajnalom, mert valoszinuleg frusztraltak a faradtsagtol, az otthonlettol, valamint a hosszasan ecsetelt BKV-s problemaktol.
Viszont a holgy (?) aki az alabbi kommentet irta (idezem):
"Amúgy meg szerintem Neked más problémáid vannak a barátnőiddel, talán féltékeny vagy, netalán irigy, vagy még pasid sincs... esetleg félsz, hogy megváltozik az eddigi életed. Lehet, hogy inkább magadnak kéne magadba nézni... Ahogy a szavaidból kiveszem, Neked még nincs gyereked. Kíváncsi vagyok, hogy ha lesz, Te majd kinek az "agyára fogsz mennni..." - sosem fogom megerteni az ilyen embereket.
Mibol gondolod, hogy nekem nincsen gyerekem? Csak azert kerdezem, mert ezt nem emlitettem sehol, es ugy erzem, hogy ennek nem sok koze van ahhoz, hogy hogyan erzek a nyafogos es okoskodo mamikkal szemben. Az en esetembe nem megyek bele, de sok mas kismama/ anyuka is irta, hogy oket is zavarja a dolog (max nem ok irtak ki ide) - amugy erdemben kb 3 db hsz volt ami a kerdesemre valaszolt!
Csak azert, mert nem verem a mellem boszen, vagy oltok le mindenkit akinek 1. nincsen gyereke 2. vagy nem szeretne 3. vagy nem ert velem egyet.
Mert a kommentedbol az jon le, hogy amennyiben valaki ezen harom csoport valamelyikebe tartozik, annak onvizsgalast kene tartania, hogy valoban joga van-e elszivni az ertekes levegot ezen a bolyogon masok elol... akinek meg nincsen gyereke vagy nem szeretne, az egyenesen vesse le magat egy sziklarol! xD
Talan az utolso elotti hozzaszolo fogalmazta meg a dolgot a legjobban: "neki elég jó élete van mert megvan az az előnye ami ma nagyon ritka.Szereti a munkáját,megvan a hobbija,van egyférje,csak nektek az böki a szemeteket ,hogy nem akar gyereket.Hát csak gratulálni tudok nektek,bebizonyítottátok,hogy ebben a világban csak az a nő ér valamit aki szül egy gyereket.."
Szoval a fentiek alapjan megint csak egy "kellemes kepet" sikerult kialakitanotok magatokrol, kedves utalkozo es "en mindent jobban tudok" tipusu kismamak! :(
Ellenben koszonom mindenki hozzaszolasat (A NORMALISAN MEGNYILVANULO, ES KULTURALTAN VALSZOLO KISMAMAKNAK KULONOSEN!), mindenkinek nyomtam egy zoldet. A kutyas gazdinak uzenem, hogy le a kalappal elotte, mind az allattarsanak korulmenyeiert, mind pedig a normalis, ervelo hozzaszolasaiert. Az ilyen odaado allattartokbol lesznek a jo anyukak! Es en nem itellek el, akkor sem ha nem szeretnel gyereket, mert szived joga eldonteni. Valamint nem hiszem, hogy a munka nem tudja maximalisan boldogga tenni rengeteg ember eletet. egyszer olvastam egy holgyrol itt, aki rakkutato es ugy fogalmazott, hogy "a munkaja a gyereke", es szeretne valami maradandot alkotni, amit meg hasznara valik majd az embereknek (a tobbi ember gyerekenek is!).
A kialakult vita kapcsan es a hozzaszolasokbol azonban arra jutottam, hogy nem egy elszigetelt eset vagyok. Az, hogy nem kell vele baratkozni az vegulis is igen, lehet egy megoldas, csak igy belegondolva, hogy miert irjak ki olyan sokan pl a csaladi problamakba, hogy el vannak szigetelve, a regi barataik nem jonnek/ nem talalkoznak veluk.. biztos mert nem szeretik a gyerekuket! Lehet, hogy ok se rohadek, karrierepito luvnyak, csak esetleg probaltak kikerulni ezt a fajta "agyamra megy" viselkedest. Szoval el kene neha gondolkozni a dolgokon, (es belatni, hogy "igen, teljesen belebolondultam a gyerekbe, es nem vagyok kepes masrol beszelni, ezert nem tartjak velem a kapcsolatot") vagy csak elmerengeni a dolgon, hatha meg mentheto a dolog, es akkor nem kene jo kis baratsagokat tonkretenni az okoskodassal, meg a hisztivel. Mindegy.
Azert kosz a sok hsz.-t, majd lehet egyszer meg visszanezek.
Udv
De sokat dolgoztál, h minden kismama úgymond durva hozzászólását kimásoltad:O
Persze, csak mi ragadtattuk el magunkat, ez a másik oldalról nem történt meg.
Én írtam, a "lekezelő" hagyjátok, nincs gyereke, nem tudhatja mondatot, és azért írtam, mert nincs gyereke, és nem tudhatja...
Mindegy, ez rajtad amúgy semmit nem segített, a barátnőddel való kapcsolatot nyilván nem tudjuk megoldani. Csak azt tényleg nem értem, h nem a te életed, miért zavar, h gügyög a gyerekével? Mi ebben az annyira idegesítő, h kiírod ide a kérdést? Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja, mindenki szíve joga, saját döntése, h akar-e gyereket, vagy sem, és neked is saját döntésed, h elkerülöd-e az ilyen embereket, vagy nem.
Nekem is vannak nem gyerektelen barátaim, tény, h kevesebbet látom őket, nem feltétlen kíváncsiak arra, h mennyit evett a fiam, vagy épp megkapta a következő oltását, de ettől a barátaim, csak másképp. Szorosabb azokkal az emberekkel a viszonyom, akiknek van gyerekük. Több a közös téma, én nem járok el bulizni, most épp nem dolgozom, már nem a szüleimmel élek, mint ők, megtaláltam a párom, és családot alapítottunk. Csak annyit akartam ebből kihozni, h tényleg változunk, a munkatársaim teljesen elkoptak, mióta nem vagyok a munkahelyemen.
Ha lesz gyermeked, majd ha akarsz, majd meglátod, és tényleg jóindulatúan írom, h az emberek is megváltoznak veled szemben, és te is változol. Ez így teljesen normális. Lehet, h nem fogsz nyávogni a gyerekkel, (pedig egyébként jó ezt csinálni:), majd más lesz, amibe belekötnek az ismerősök stb.
Majd jön, h ááá annyira megváltozott, már nem hív fel naponta, meg hogy istenem, de régen lehettél fodrásznál, óóó veled csak a gyerekről lehet beszélni és társai.
Pedig maikor már hónapok óta nem alszol, nappal meg el kell látnod a feladatokat, akkor nem feltétlenül a barátságok ápolásával fogsz foglalkozni.
Nekem jobb itthon a fiammal, eljárunk persze vásárolni, dúdolóra, de jobb olyan barátnőhöz menni, akinek van gyereke, eljátszanak együtt, addig iszunk egy kávét, és kibeszéljük a gyerkőcöket:)
Nekem a legjobb barátnőm sosem gügyögött, én bevallom szoktam, jókat is nevetünk rajta, mikor hallja, de sosem mondta, h ez kibírhatatlan lenne, vagy idegesítené.
Ő a barátnőm, és szeret olyannak, amilyen vagyok. Ahogy szeretett, amikor gyerekek voltunk, amikor egy melóhelyen dolgoztunk, sőt lakótársak is voltunk, volt amikor neki már volt fia, nekem nem, szóval ő igazi barátnő.
A többi meg nem igen érdekel. Az apja is bohóckodik a gyerekkel, és azokon is nevetünk, pont nem rég fel is vetődött ez a kérdés, leszünk-e majd újra normálisak?
Majd ha újra dolgozom, bővül a szókincsem:)
Mondom hogy a gügyögés csak a jéghegy csúcsa, csinálja ha valakinek tetszik, de ne mások előtt hanem a babájának! Senki nem mondta, hogy nem változunk! Mindig változunk, akkor is ha nem szülünk, csak pl eltelik x hét, hónap, év! DE, hiába változunk személyiségünk alapja, kerete megmarad, egyes elveink megmaradnak (persze lehet mondani hogy majd meglátod, de ha valamit igazán akarok az úgy lesz)... Szóval tuti megváltozok ha lesz gyerekem, ha nem de nem úgy hogy felsőbbrendűnek képzelem magam, a gyerekem meg a világ közepének (Tisztelet A Kivételnek!), és sosem fogok ilyen észszerűtlenül viselkedni, mint pl az ismert fakanalas kérdés, vagy egy másik nő aki gyereket szeretne ezért az egyik kérdésnél pl könyörgött egy nőnek hogy szülje meg a gyereket, igaz hog a sztori másik fele az volt hogy a nőt aki nem akar most gyereket becsapta a barátja és kilyukaszotta a gumit meg tudomisén, és veszélyes kutyáim sem fogom kiengedni hogy marcangolják szét aki zavar, úgy ahogy velem megtették, ahol én is meghalhattam volna a roti ellen ha nem a kutyám marcangolta volna... Ilyen nem leszek ha beledöglök is... Az meg nem érdekel hogy ki mit gondol miért nem megyek fodrászhoz vagy nem hívom őket... Remélem mostmár tényleg világosn fogalmaztam, mert tuti megint leragadtok a gügyögésnél...
És valóban én sem voltam ám kedves, de abban biztos vagyok hogy nem én kezted csak valakinek szúrta a szemét a hosszú és átlagtól eltérő első válaszom! Azért köszööm hogy vannak akik még embeszámba vesznek! És nem kell félteni, talán megleszek öregebb koromban is így ahogy vagyok! Volt időm dönteni, nem két perc alatt különcségből hoztam meg... De nem bírod ki hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, hogya véletlenül még jó nekem a végén úgyis neked les igazad... De szerintem meg akkor gondolnám ezt ha lennének gyerekeim, mert annak vannak ilyen problémái aki elvsztegeti az életét és nem azt csinálja amit szeret! Én viszont már azt csinálom, és ha mást tennék helyette (pl szülnék) akkor lennék később boldogtalan hogy más nyomásának engedtem és nem a vágyimnak!
Századik :D
Éljenek a normális anyukák/kismamák és a normális gyermektelenek, akik képesek emberek maradni, akkor is, ha másnak más a véleménye!
De nem bírod ki hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, hogya véletlenül még jó nekem a végén úgyis neked les igazad...
Azt tudod, h Rád is áll...
"Nem, engem nem az utolsó szó érdekel, hanem hogy az ne alkudozzanak már, hogy na jó most kicsattansz a boldogságtól de a akkor a végén úúgyis (mert én nem tudom elfogadni hogy te így lehetsz boldog hiszen az csak gyerekkel lehetsz)"
Ilyet én nem állítottam, annyit írtam, h lehet, h átgondolod, h másképp is lehetett volna.
Én nem bántottalak eddig, az előző válaszom a kérdezőhöz szólt, sztem mi az életben sem értenénk meg egymást, talán hanyagoljuk, az interakciót egymás között Eddig minden irományom sértett Téged, szóval én itt abbahagyom, mert még a végén előjön belőlem az anyatigris, és képletesen fakanalat dobálok, vagy őrjöngök, vagy ki utdja még, mit fogok csinálni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!